icon

Silná migréna

adriana29sk
10. máj 2016

Ahojte, nemáte niektorá skúsenosti so silnou migrénou? Čo pomáha na zmiernenie a utlmenie bolesti? Alebo nepomohol Vám nejaký lekár? Mne sa už k lekárovi ani nechce, lebo sa mojim problémom vôbec nezaoberá. Ďakujem za akúkoľvek radu.

Strana
z2
hoffka777
21. máj 2016

Mozem ti odporučiť pit aloe vera gel krory ti nielen vydetoxikuje telo ale ta zbaví aj migren a je velmi dobry na kopec dalších veci

felicita2
28. aug 2016

Ahojte, ja tiež trpim na migrény niekoľko rokov, mavam uch často 6-8 x za mesiac.Niekedy 3 dni vkuse. Je problem takto fungovať v práci - robim s PC 8 hodin aj doma pri 2 deťoch. Liecim sa na neurologii, v prip. záchvatu beriem triptany- rizatriptan sandos rozpustný mi celkom dobre zaberá, ale nemôžem ho brat tak často. Neurologička mi na prevenciu predpisala najprv niejake prirodne nepamätám uz nazov, pitom Cavington, ale nezabralo to vôbec. Tak teraz mi predpisala antidepresiva Citalec, ze rozsiruju cievy najmenšiu davku 10 mg a aj z toho len 1/2 tabl. zatiaľ. Ale neviem, mem obavy z tych antidepresiv.... Berie to niektorá z vás ako prevenciu migrény? Pomohlo to vôbec? Mne spúšťa migrény menzes, krčná chrbtica - masáž celkom pomáha, zmena počasia a samozrejme aj stres. Ale nemavam každodenný stres. Niekedy je take rusnejsie obdobie v práci.... Depresie nemam.

veron_gregorova
6. dec 2016

Ahojte, musim hned na zaciatok napisat..ze som milo prekvapena, ze mate podobne starosti ako ja. (Aj ked to fajn urcite nie je.)
Migreny mavam od 15tich, vacsinou som si dala ibalgin, novalgin, mig400.. zalahla do tmavej miestnosti, do chladu, zaspala a mohla som neskor fungovat dalej.
No mam 23, koncim vysku, a od minuleho tyzdna mam migrenu.. dievcata, trvaa uz 7.den. Bodava bolest na pravej strane cela a spankov, pocit na zvracanie, sustanie v hlave, ziadna teplota, zly tlak tiez nemam..
Bola som na pohotovosti, kde mi neurolog predpisal lieky na uvolnenie krcnych svalov - dorsiflex a diclobene.. nezabralo, bolelo ma cele telo.
Obvodna mi predpisala aulin - od bolesti, ten mi taktiez nerobil dobre na zaludok, a uz vobec na migrenu.
Opat som navstivila neurologicku, ktora mi predpisal magnesol v prasku, na kazdy vecer a quarelin od bolesti.
Vsetky vysetrenia mam v poriadku, krv, moc, CT hlavy, neurologicke vysetrenia, ocne vysetrenie. Zevraj to je sposobene stresom, preto mi odporucila psychohygienu.
Skusam druhy den ten quarelin, a zatial zabera, dufam ale, ze budem mat migreny menej casto. Nemozem si predsa dovolit vypadnut na 7-8 dni. Clovek nedokaze vtedy nic, okolie trpi aj za neho.
Baby, drzte sa. Viem ako vam je :*

5petusik55
17. mar 2017

Účinná je kombinácia aloe vera gel (berry) + tablety arctic sea. Gel nesmú užívať tehotné a kojace ženy, ktoré ho pred tehotenstvom neužívali. Liečba by mala trvať približne toľko mesiacov, koľko rokov máte tento problém 🙂 sama tieto produkty užívam a sú vhodné aj na iné zdravotné ťažkosti

tanika
9. dec 2018

@misel0806 poprosím vás vo Vám pomáha na migreny mám ich v jednom bode na čele,teda ako je obočie a tlači mi to do oka no des nám to hormonálne odsledovala som si to .pred menzesom po menzese , cez ovulku idem ublaznit dik za radu pomoc 😘

misel0806
9. dec 2018

@tanika ahoj ja som vyskúšala všetko možné všetky druhy liekov ,niekedy my zaberie panadaol migréna,,inokedy coca cola ,ale pravdu povediac málokedy my lieky zaberú,keď sa inak nedá ľahnem si namocim handričku do aply položím na čelo a ležím kým neprejde ,poslednú dobu my toto zaberá,,,a teraz v tehotenstve som myslela že migrény my skončia no nieje to pravda mávam ich dosť často a najhoršie že človek nemôže lieky vrátane ,max.paralen si dať no ten je pre mňa nič tak len musím pretrpieť ,a alpou čelo potrieť,,,,neviem či som ti poradila asi len skúšať čo zaberie tebe lebo každému zaberá iné... 😊😉

tanika
9. dec 2018

@misel0806 ďakujem a je to tak nám pocit že ťa migrena je riadna pliaga a musím si pomôcť a nájsť na ňu to práve sama.sle jazda rada je dobrá 😘

felicita2
10. dec 2018

Ahojte , ako som písala už vyššie mávam dosť často silne migreny - bola som na triptanoch a stavy aj 3 - 4 dni v kuse hoci som zobrala triptan.....
No musim povedať a zaroveň poklopkať, že sa to celkom zlepšilo ked beriem pravidelne magnezium, ale fakt pravidelne a tie klasicke magneziove tablety v modrom baleni 3x denne po 2 tablety + B komplex. Hlane v druhej časti cyklu ked sa blíži menzes, tak hlavne vtedy nevynechavať magnezko a fakt poctivo brať...a ked na mna aj prisla migrena tak som si dala panadol s kofeinom - Panadol extra novum 2 tabl. naraz + to magnezko a mne co som bola dlhe roky na triptanoch , tak mi to celkom zabera....Ak ked citim hlavu, že uplne to nerpeslo , ale je to znesitelne a da sa aj pracovať....Mne to inac poradila moja gynekologička , ktora ma tiež migreny ...A plus masaž ked mate problemy s chrbticou a aj ked nemate, je to fakt uvolnenie aspon raz za mesiac taka kvalitna masaž - ja som si dala thajsku , ale nie klasicku ale zameranu ta chrbat a šija. Skuste fakt to magnezium pravidelne a B komplex.

felicita2
10. dec 2018

A ešte som zabudla, dajte si skontrolovat vit. D. Ja mam nedostatok a tiež ked beriem pravidelne, tak je to lepsie, aj to ma vplyv na migreny.

tanika
10. dec 2018

@felicita2 ďakujem pekne za odpoved 😘ja tieto stavy mám asi 1,5 roka h toho tsk 1 rok sa liečim a hľadám čo a ako a že že ozaj je to migrena/ bolesti hlavy /kde mibezne lieky nezaberajú hlavne pred menzesom to je des a tiež aj keď konci ale to nie je tak zle , a potom ovulka keď je . Beriem maxalt od neurologa ,obvodná chce nasadiť stugeron a gynekológ antikoncepciu Desirett ale do toho nechcem ísť aby nebolo horšie.ale moj nový neurológ mi dala citalec ale bojím sa to brať.pomohli ti citalec alebo ako si písala magnezko a b komplex a decko .ale chcem sa spýtať ja mam nízky tlak tak ako nAm brat toľké magnezko veď sa mi tlak ešte viac zníži ? Či nie ? Dik

felicita2
11. dec 2018

@tanika no ja som brala rizatriptam sandos, ten mi zaberal super ,ale tie vedlajsie ucinky no bala som sa ho brať tak často ako som tie migreny mavala...a ten citalec som skusila par dni mozno ani nie tyžden, ale som mala strašne bušenie srdca a hlava ma bolela v kuse, no neviem, či z toho, alebo som si to už ja vsugerovala, lebo od začiatku mi bol proti voli ten citalec ...tak po par dnoch som ho vysadila a nebrala vobec . Ono ja si myslim, že tieto lieky este viac ,,zasvinia,, organizmus a je to len dačasna naplast na bolest, ktora sa tymto aj tak nevyrieši, navyše som sa bala toho , že všetky antidepresiva su vlastne navykove ....Takže mne pomohlo to magnezko , B komplex a vit. D pravidelne + masaže.... Ja mavam skor problem s tym, že mi pri migrene išiel tlak hore a vtedy som nemohla zobrať ani rizatriptan - je tam potom riziko mozgovej prihody ....Ono si myslim, že treba aj vyskusat či tym pravidelným branim megnezia , organizmus si zvykne a tlak sa stabilizuje. Ja tiez mavam rano nizsi, ale dam si kavu a je to o.k....Mne už tlak tak neskace ako predtym ja som mavala skor take vykyvy že rano nizky a potom na obed vysoky....
Navyše magnezium je vyborne aj proti stresu , ktoremu sa je vyhnuť v dnešnej dobe problem ...a stres robi tiez vela nie len na migreny , ale celkovo.

caray
11. dec 2018

@felicita2 magnézium a masáže to je mne pomohlo, len pravidelnosť aj pri tých masážach je dosť podstatná 😉 len no každý organizmus je iný a treba si na sebe vyskúšať čo komu pomôže, ale týmito dvomi vecami sa jednoznačne nič nedá pokaziť

laskonka80
15. apr 2019

@rheuska prosím ťa aké antimigreniká berieš?

ajsha123
7. okt 2019

@chiccco ahoj, tie antimigrenalne čípky, čo je to zač? Vieš názov? Dá sa to predpísať?

chiccco
7. okt 2019

@ajsha123 ano predpisuje mi to obvodny lekar a normalne mu poviem ze chcem cipky na migrenu alebo ergotaminove cipky ale on bude vediet podla mna..u nas sa teraz menil obvodak a tiez mi ich hned predpisal

nibiru
28. aug 2020

Ahojte pridávam moju pozitívnu skúsenosť s L-triptofan +b6. k veci migrény mám od 11 rokov neriešené triptany bez úcinku v 35 rokoch som sa konečne dostala k neurologovi ktorý má komplexné vyšetril a prišlo sa pravdepodobne na to prečo tak časté migrény mám u má to bolo aj 15x za mesiac každá zmena počasia hlavne ak prichádza vlna vysokého tlaku.Podrobne CT a MR vyšetrenie ukázalo že mám zúžené krčnicove cievy,vrodené nález bol ale v relatívnej norme,migréna je ochorenie ciev kedy dochádza k prudkému rozšíreniu ciev.Odberom krvy mi bol zistený nedostatok serotonínu,opakovane veľmi nízke hladiny.Triptany mi nezaberali v podstate nič čo je konkrétne určené na migrénu lebo len málo kedy som stihla začiatok,obyčajne som sa na bolesť budila.Takže sme sa zamerali na zvýšenie serotonínu s vylúčením antidepresív,hoci hladinu serotoninu som mala takú nízku že sa má pýtali či nemám depresie.Nie nemám. L-triptofan B je aminokyselina ktorá má na starosti zvýšovat hladinu serotoninu počas spánku.Vysledky som videla už po týždni kedy boli teplotné vlny inokedy by som pregrcala celé dni no počas nich nič žiadna migrena.po 2 mesiacoch užívania som mala migrény len 4 čo je úspech o akom som mohla len snívať,predtým to bol počet 10-15za mesiac. Žiaľ som taký nešťastný prípad lebo ani krčnú chrbticu nemám ok,napriamena lordoza,blokove povstavenie C4-C5 a C5-C6 vzhľadom na stav ciev,nájdenú mycroaneurizmu ktorá je sledovaná nie sú pre mňa vhodné ani masáže ani chiropraktik ale za tie roky už viem selektovať kedy ma bolí hlava z krčnej chrbtice je to obdobie kedy ma hlava bolela viac ako 3 dní na bolesť som sa budila v rovnakom čase v noci.Na to mi veľmi pomohol vankúš,+krčný golier.Pravdepodobne som počas spánku zostala v polohe ktorá blokovala prietok krvy.Čo sa týka L-triptofanu B kúpila som si ho v lekárni potom dom našla cenovo výhodnejšiu ponuku ale čistého L-tryptofanu takže k nemu hodinu pred spaním pridávam piridoxin B6 ktorý podporuje jeho účinky.Niektore výrobky ho už obsahujú tento ktorý som si našla nie.Ide o to aby človek mal stabilnú hladinu serotoninu.Každopadne viem aké zúfalstvo migrény sú,za vyskúšanie nič nedáte nieje to liek ale výživový doplnok ktorý si telo samotné nevie v dostatočnej hladine vyrobiť.Ak aj migréna príde dlhé roky mi pomáha Alpa,Alpa ide gél, čínska mastičky natrieť spanky,zahlavie, čínska masticka pod nos,detskou platenou plienkou na doraz omotat a stiahnuť hlavu,každých 10min posúvať plienku hore dole,celkovo chlad pôsobí na zúženie ciev čo zmierňuje bolesť naopak teplo podporuje roztiahnutie ciev a spôsobuje následne ešte väčšiu bolesť.Ja pri migréne mávam bolestivú aj pokožku na spánkoch neraz doslova v mieste žíl takže toto je fakt jediné čo pomáha.Ak sa dá dám si flector prášok no nie vždy zaberie bolesť ustupuje až na večer.

masha185
28. aug 2020

@adriana29sk vždy idem maratón, vypiť naraz 1l vody, 1x tabletka od bolesti, 2x tabletka magnézia, masáž krčnej chrbtice, potom sadnúť na vaňu na čelo studený obklad a do vane do vody namočiť zápästia a kotníky do ľadovej vody....potom si ísť ľahnúť do tmy a ticha s obkladom na čele ale na krk si viažem šál alebo šatku aby som tam mala zas teplo...a nakoniec spánok

majka_gregi
16. feb 2021

@mimla teraz som sa dostala do tohto fora a je neuveritelne, ako presne si to opisala, uplne vsetko, pocas tehotenstva nic, to jedlo co pises to do bodky sedi, takze dakujem za tip na grep, vyskusam, kava a pepsi pomaha pri takom duneni, ked je uz hlava vo vakuu:D uz len relpax, pokial ho nevyvraciam

sunset65
Odpoveď bola odstránená
novazienka
7. aug 2024

@adriana29sk jedine Vydura

Strana
z2