Silné a časté migrény
Ahoj, trpím už asi 15 rokov migrénami,cca od prvého menzesu,v oktobri 2011 mi zistili tetániu.Užívala som na prevenciu TANAKAN,ERRAVIA A SPITOMIN,bohužial nič mi nezaberá,respektíve mám pri nich nežiaduce účinky.Od neurologa mám aj lieky od bolesti Frovamed mi nepomáhal vobec,Relpax mal u mňa opačný účinok začala ma ešte viac bolieť hlava,Maxal mi zaberal len na začiatku no už potom nie,jediné čo mi poradila suseda ergotamínové čipky,tie už beriem cca 3 roky to mi jediné zaberá,no bojím sa toho diazepanu čo obsahujú.Mám robené CT hlavy cca 7 rokov dozadu a MR cca pred 3 rokmi, výsledky boli ok. Prosím poraďte mi niekto som už vážne zúfala,teraz navštevujem tretieho neurologa,čo mi nevedia pomôcť,prípadne nepoznáte nejakého odborníka napr. v Bratislave? PROSÍÍÍM
@viva13 Ahoj, mne tiež pomohli na migrény masáže. Preventívne, keď začína bolieť hlava, zoberiem magnosolv.
@dominika087 to je ten prašok myslím, magnezium?manžel to má na klby ja som to nikdy na migrenu neskušala,na masaž a banky chodím 1x mesačne
Ahojte, hormóny sú rozhodne svinstvo, mne sa enormne zhoršili migrény kvôli antikoncepcii a po vysadení hormonálna nerovnováha tiež robila svoje. Bola mi zistená histamínová intolerancia, čiže u mňa sa to dosť viaže tiež na to. Inak neskúšali ste niekto akupunktúru? Tá vraj na migrény dosť pomáha, ale tam som sa zatiaľ nedostala.
@viva13 áno, prášok....dúfam, že pomôže ☺
@dominika087 ano to je ono a to vážne pomaha?
@dominika087 mne to predpísala na pohotovosti ale u mňa nepomohlo..lebo ja som to mávala z hormónov
@viva13 Ak to zoberiem včas, teda už keď ma len začína trošičku pobolievať hlava, tak mne to účinkuje, ale stalo sa, že som si musela niekedy za deň aj 2 balíčky zobrať (príp. aj paralen alebo bežný liek bez predpisu na bolesť hlavy). Jeden čas som mala už aj hrozné stavy, že som musela ísť na pohotovosť, tam mi predpísali aj voltaren tabletky. Ale magnosolv beriem preventívne aj tak. No a odkedy som mala masáže, tak ozaj som migrény nemala, to jest, že za 3 mes. ani raz. Manžela tiež jeden čas bolela hlava každý deň, tak vzadu, no a po masážach ho prestala. Magnézium tablet.vitamín alebo magnosolv rozpustný berie preventívne tiež.
@amito neviem, kt. hormónu máte nedostatok, ale ak je to hormonálne, tak to len magnezko asi nestačí
@dominika087 hormony som mala vždy ok
@dominika087 dosť záleží aký je to typ migreny a čo je spušťačom, pobolieva ma hlava idem vyskúšať
@dominika087 paralen je u mna slabá káva ani v tehotenstve mi nezaberal
@dominika087 40minut a nezabera
@viva13 juuuj, škoda...,tak jedine ešte tie masáže vyskúšať

@chiccco ahoj.nijako nic nezabera