Silné bolesti hlavy a anémia
Dobrý podvečer,
Chcela by som sa opýtať, od 13.-17.4. som mala ťažké straty krvi počas post-potratovej MS. Lekár skonštatoval, že už na USG je všetko v poriadku, predpísal mi Norethisteron a ďalej užívať železo, ktoré beriem už od 14.4.
Ale mne sa stav nelepší. Počujem svoj tep, hlava ma pri každom vstávaní, či cestou po schodoch neznesiteľne boli a hučí mi v nej a mávam k tomu aj nevoľnosti. Hodnoty hemoglobínu som mala 85.
Ako dlho cca trvá náprava po užívaní železa (Globofer Forte 2x1) a kedy odoznejú príznaky? Potrebujem sa starať o deti aj zvládať prácu.
Ďakujem
mne trvalo upravenie zeleza strasne dlho... a to som nebola tehotna,ale ja som teda po porode mala problemy, skoro som vykrvacala tam, infuzky som mala. Este cca po 4-5 mesiacoch som mala to zelezo a hemoglobin nie v norme.
a inak 14.4... ved to je len 5 dni..
@simca06022011 neviem, čo je málo a čo veľa v tejto otázke, keďže takúto nízku hladinu som ešte nemala
@sunny_g no ja si uz z 2011 cisla nepamatam, ja som bola pod limitom so vsetkym. Ale tak ak si v limite, tak proste unava a tak, to chce asi cas este.
@sunny_g norma u zien je 120. Pri užívaní železa dávame čas cca 3t., pomáha popri tom vit C (odšťavené ovocie).
Otázka je o akú anemiu ide: nedostatok železa, B12, kyseliny listovej. Otázka: aké je vstrebávanie, chronické ochorenia- krvné straty? , či nebola veľká krvná strata- príčina anémie.
@brinzulka ďakujem. Príčinou je veľká krvná strata, vyššie to píšem a nedostatok železa. B12 v norme a aj kyselina listová. Anémiu ale mám celý život, avšak vždy bola hodnota okolo 100, najmenej 96 a teraz 85 a to už s užívaním Globiferu...
Užívam teraz ten Globifer, pridám kyselinu listovú aj C
Ďakujem

@sunny_g prečo nejdeš do nemocnice?nech ti dávajú železo v infuziach