icon

Silné úzkosti, depresia a problémy so zdravotnou starostlivosťou

1. dec 2025

Mate niekto skusenosť prosím? Obvodná mi nechce napísať PN a k psychiatrovi sa čaká 4 mesiace. Čo robiť v takomto prípade? Hospitalizovať sa na psychiatrii? Lieky neberiem žiadne, iba prírodné a magnosolf.Bola som u nej vysvetlila som jej že sa mi rapídne zhoršil stav, nechutí mi jesť, ťažko sa mi prehĺta, zle spím 4-5 h, schudla som, mám búšenie srdca, nízky tlak na odpadnutie, hnačky, únava. Obvodná mi nenapísala ani lieky na ukludnenie. Ako to vysvetlim v praci? Prečo mam absencie? Potrebujem správu od psychiatria len tá bude až budúci rok. Poradte mi prosím, cítim sa veľmi zle až ku samovražednym myšlienkam. Doma mám len Guajacuran a ráno magnosolf. Potrebujem Pn a lieky na rýchle ukludnenie, mama som antidepresiva a nesadli mi.

Strana
z3
anonym_09a005
1. dec 2025

@anonym_autor zober si svoju zdravotnú kartu a vymeň obvodného lekára. Čo je to za lekára, že pri takejto diagnóze nechce vypísať PN😢

anonym_93398e
1. dec 2025
@anonym_09a005

@anonym_autor zober si svoju zdravotnú kartu a vymeň obvodného lekára. Čo je to za lekára, že pri takejto diagnóze nechce vypísať PN😢

@anonym_09a005 žiaľ, aj medzi lekármi je množstvo takých, podľa ktorých psych. dg. nie sú skutočné choroby. Píšem z vlastnej skúsenosti, psychiater mi dal PN, obvodný mi ju nechcel vypísať, hádal sa so mnou, že to nie je dg. na maródku.

euka210
1. dec 2025

@anonym_autor to je to za pristup? Mne pri zhorseni stavu a uzkostiach vypisala dr.Pn.

anonym_f480b5
1. dec 2025

ty si tu uz pisala ze? kedy si naposledy bola na PN ? preco si davno nezmenila obvodneho lekara?

anonym_6a67dc
1. dec 2025
@anonym_f480b5

ty si tu uz pisala ze? kedy si naposledy bola na PN ? preco si davno nezmenila obvodneho lekara?

@anonym_f480b5 presne tento príspevok si, ako píšeš, pamätám.

anonym_f480b5
1. dec 2025

@anonym_autor kto ti predpisal antidepresiva co ti nesadli? tak si mala skusit ine
ak nerespektujes liecbu tak potom sa ti moze stat ze uz nechce dat lekar PN a pod

anonym_b550f2
1. dec 2025

Sadni psychiatrovi pred dvere a nepohni sa odtiaľ. Čo iné chceš robiť? Alebo googli a volaj súkromným. Za riadne mastný poplatok ťa zoberú určite. Hádam nechceš čakať 4 mesiace?

iwesska
1. dec 2025

K psychiatrovi sa necaka 4 mesiace. Ak by si mala ozaj taky akutny stav,tak ides na pohotovost,tam ta neodmietnu,mozno ta aj hospitalizuju na psychiatrii. Ak sa ti tato moznost nepaci,treba hladat ineho psychiatra alebo si ho zaplatit. A zmenit lekarku. Moj muz ked mal panicke ataky,tak k nej chodil tyzden na injekcie a velmi mu to pomohlo. Vie ti napisat obvodna Lexaurin,Neurol...

anonym_b550f2
1. dec 2025
@iwesska

K psychiatrovi sa necaka 4 mesiace. Ak by si mala ozaj taky akutny stav,tak ides na pohotovost,tam ta neodmietnu,mozno ta aj hospitalizuju na psychiatrii. Ak sa ti tato moznost nepaci,treba hladat ineho psychiatra alebo si ho zaplatit. A zmenit lekarku. Moj muz ked mal panicke ataky,tak k nej chodil tyzden na injekcie a velmi mu to pomohlo. Vie ti napisat obvodna Lexaurin,Neurol...

@iwesska bežne sa čaká 4 mesiace. Skúsenosť moja aj viacerých v mojom okolí.

catherinah
1. dec 2025
@anonym_b550f2

@anonym_b550f2 väčšina Ťa ani nevezme. Riesenie je pohotovosť a uvidíš co dalej.

autor
1. dec 2025
@euka210

@anonym_autor to je to za pristup? Mne pri zhorseni stavu a uzkostiach vypisala dr.Pn.

@euka210 a na kolko prosim vas? Mne sa rapídne zhoršil stav ale ju to nezaujíma, a psychiatrička že ma musí objednať

autor
1. dec 2025
@anonym_b550f2

@anonym_b550f2 Ano a hned mi da silne antidepresiva z ktorych som stale spala a mala hnačky a vôbec mi nesadli. Keď mi je moc zle si dám radšej Lexaurin

anonym_b550f2
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b550f2 Ano a hned mi da silne antidepresiva z ktorych som stale spala a mala hnačky a vôbec mi nesadli. Keď mi je moc zle si dám radšej Lexaurin

@anonym_autor a čo očakávaš? Ty máš stav na antidepresíva. Tie čo si brala, ti zjavne nesadli. Treba len skúšať. Lexaurin je len krátkodobá voľba. Hľadaj iného psychiatra.

autor
1. dec 2025
@anonym_b550f2

Sadni psychiatrovi pred dvere a nepohni sa odtiaľ. Čo iné chceš robiť? Alebo googli a volaj súkromným. Za riadne mastný poplatok ťa zoberú určite. Hádam nechceš čakať 4 mesiace?

@anonym_b550f2 Stala som za dverami vyše 2 hodín a nič. Bol pondelok mala veľa roboty. Mne je zle a ja mám čakať 4 mesiace na termín? A z roboty potrebujem do 5 dní ospravedlnenie a kde ho mam zobrať? A potom že prečo mi je zle a mam uzkosti…Velmi dobre vie že mam diagnostikovanú stredne ťažkú depresiu úzkostne stavy a socialnu fobiu

anonym_b550f2
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b550f2 Stala som za dverami vyše 2 hodín a nič. Bol pondelok mala veľa roboty. Mne je zle a ja mám čakať 4 mesiace na termín? A z roboty potrebujem do 5 dní ospravedlnenie a kde ho mam zobrať? A potom že prečo mi je zle a mam uzkosti…Velmi dobre vie že mam diagnostikovanú stredne ťažkú depresiu úzkostne stavy a socialnu fobiu

@anonym_autor ešte raz. Hľadaj iného. Zaplať a vycestuj.

anonym_6a67dc
1. dec 2025

@anonym_autor radila som ti už vtedy zmeniť lekára a radím ti to aj teraz.

anonym_b550f2
1. dec 2025
@anonym_6a67dc

@anonym_autor radila som ti už vtedy zmeniť lekára a radím ti to aj teraz.

@anonym_6a67dc zbytočne. Ako tak čítam.

autor
1. dec 2025
@anonym_f480b5

@anonym_f480b5 Na PN? som nebola nikdy. Nikdy som nemala elektronicku marodku….Iba pečka na 1 den… Obvodneho by som velmi rada zmenila. Moja išla na dochodok, a nikto neberie len tato čo som u nej

autor
1. dec 2025
@anonym_b550f2

@anonym_6a67dc zbytočne. Ako tak čítam.

@anonym_b550f2 Nikto neberie

autor
1. dec 2025
@anonym_09a005

@anonym_09a005 Nikto v našom meste neberie! Obehala som už všetkých. Mám smolu

anonym_b550f2
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b550f2 Nikto neberie

@anonym_autor netrep prosím ťa. Mám s tým osobné skúsenosti. Treba len hľadať a samozrejme platiť. Odkiaľ si?

autor
1. dec 2025
@anonym_f480b5

@anonym_autor kto ti predpisal antidepresiva co ti nesadli? tak si mala skusit ine
ak nerespektujes liecbu tak potom sa ti moze stat ze uz nechce dat lekar PN a pod

@anonym_f480b5 psychiatricka, a ako mam skusit ine? keď mi da termin na marec? dovtedy mam asi umreť

anonym_b550f2
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_f480b5 psychiatricka, a ako mam skusit ine? keď mi da termin na marec? dovtedy mam asi umreť

@anonym_autor ty si ozaj spomalená? Ti hovorím hľadaj súkromnú.

catherinah
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty si uz 5 dni nebola v práci bez ospravdlnenia?

autor
1. dec 2025
@anonym_b550f2

@anonym_autor ty si ozaj spomalená? Ti hovorím hľadaj súkromnú.

@anonym_b550f2 Sa uvedomte trochu! Sa neviete správať alebo čo? Nie každý má 200€ na súkromnych doktorov!

anonym_b550f2
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b550f2 Sa uvedomte trochu! Sa neviete správať alebo čo? Nie každý má 200€ na súkromnych doktorov!

@anonym_autor tak ti nič iné neostáva, len tých 200 euro nájsť. Lebo lamentovanie ti nepomôže, ako vidíš. Chceš na zázrak čakať?

autor
1. dec 2025
@catherinah

@anonym_autor ty si uz 5 dni nebola v práci bez ospravdlnenia?

@catherinah nebola. Musela som si ospravedlnenia doložiť. Pretože aj keď mam virozu tak mi nedá PN iba na 1 deň

autor
1. dec 2025
@anonym_b550f2

@anonym_b550f2 Presne tak. U nas mau velmi vela pacientov 3-4 su bežna čakacia doba bohužial. Ani sa nečudujem že je tolko samovrážd

anonym_31fff2
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b550f2 Presne tak. U nas mau velmi vela pacientov 3-4 su bežna čakacia doba bohužial. Ani sa nečudujem že je tolko samovrážd

@anonym_autor ísť na urgent.Sadnut si a čakať pichnú ti ukludnovak a so správou k obvodnej.Ona ta musí vyšetriť predpísať lieky na ukludnenie, mg do žily.Na urgente povedať, že si sa už dávno liečila a psychiater akútny stav po návšteve urgentu musí zobrať!

anonym_31fff2
1. dec 2025

@anonym_autor a potom vymeniť obvodnú.Ona má predpísať aspoň lieky proti úzkosti a môže aj AD.psychiatra hľadať aj mimo okres, ale v prvom rade ta musí zobrať tá, kde si chodila.Moj otec chodil na infúzie a injekcie k obvodnej

Strana
z3