Silné zahlienenie u dospelého
Ahojte, poradte prosim, cim vsetkym si pomoct pri silnom zahlieneni. Opakuje sa mi to uz casto, vzdy po dcere to schytam do tyzdna aj ja. Z nosa ide malo, vacsina mi steka do hrdla 😖😖
Mne pomáha Sinupret. Skoré uzdravenie!
Nam pomaha inhalator.
@andreagartnerova toto zaujíma aj mna , už dlhšie plánujem kúpu inhalatora. Len sa nevyznám . Aký máte ?
Ako pise @anesim kanvica na výplach nosa. Pri zahlieneni ozaj 4-5x denne
@tanika omron comp air C28P, ma masku aj pre deti, dospelych aj do ust aj nosa nadstavec, teraz stoji okolo 48e.
@flower24 ja som mala podobný problém, neustále zatekanie hlienov do hrdla, mala som na to aj od alergologičky tabletky, ale moc nezaberali. Potom som brala so synom jeden sirup a zatekanie prešlo + zistila som, že ak zjem viac sladkého cez deň, tak hneď mi začnú zatekať hlieny.
Ak ale cítiš, že si vyslovene zahlienená v oblasti dutín, tak ako Ti tu dievčatá radia tá nosná kanvička je výborná na toto a prípadne skús natrieť dutiny tymiánovým krémom.
@anesim @ankare @andreagartnerova
@gabulienka623
@sta0 Dakujem dievcata, kanvicku mam, no bojim sa ju pouzit 🙄 Budem ale asi muset zacat. Dcere tu detsku pouzivam bezne pri zahlieneni, nema s tym problem, dokonca sa to naucila vyplachovat sama. A ja strachopud :sweat_smile
Inhalovat inhalujem, cisti priedusky, zlepsuje sa to s nim. My mame Comp Air C28P, perfektny je.
Uzivam prieduskovy sirup aj kvapky na cistenie dychacich ciest.
Rada by som ale zistila, ako tomu predchadzat, chora som po 3tyzdnoch, co som brala aj ant. Skusim aj imunologiu, nie je sranda byt chora tak casto a vzdy po dcere, len s ovela silnejsimi priznakmi.
Ešte by na zaujímalo, s čím všetkým inhalujete? Ja zatiaľ len vincentkou
@flower24 ahoj, poslala som Ti IP.
Ešte ma napadlo, ak máš vo svojom okolí možnosť ísť do soľnej jaskyne, tak táto veľmi pomáha na zahlienenie + aj pri alergiách je vynikajúca. V podstate jedna návšteva jaskyne, ktorá trvá cca 45 minút je ako keby si strávila 3 dni pri mori. Dobré je ísť pri akútnom stave aspoň 4-5 dní za sebou ak sa Ti dá, alebo obdeň. Do jaskyne môžeš ísť aj keď kašleš, soplíš, jediné kedy by si nemala je, keď máš horúčku.
Ta konvicka je na zatekanie hlienov ako stvorena. Tiez som sa ju zo zaciatku bala pouzit ale ked som sa odvazila zistila son ze na tieto problemy nic lepsie nieje. Vyplachujem preventivne asi rok 2 x denne ako ti tu radili vyssie a neviem co je to nadcha alebo zatekanie hlieni.fakt sa toho neboj. Kup si morsku sol bez jodu a veselo nato 🙂 mne je to uz teraz dokonca prijemne. Nieje coho sa bat. Len strcit do jednej dierky otvorit usta naklonit hlavu a je to 🙂
Vynechať živočíšne výrobky
Na odstránenie hlienov pomáha N Acetyl cystein (odhlieňovač) a Serrapeptáza (odhlieňovač). Tiež pomáha doplnenie deficitnej hladiny vitamínu D3/K2.
@monika2012 To kupim v lekarni vo forme nejakeho pripravku alebo ako?
@flower24 dobry den, moj syn mal s tymto problem. Osvedcila sa nam dlhodoba kúra s vyzivovymi doplnkami od firmy forever. Konkretne pije aloe vera gel a k tomu uziva take cesnakovo tymianove vitaminy. Velmi dobre skusenosti s nimi mame a maju sirokospektralne vyuzitie. A vobec nepachnu za cesnakom, skor je ta chut tymianova.
@flower24 Pri Serrapeptáze a pri užívaní vitamínu D3/K2 by človek nemal súčasne užívať lieky na riedenie krvi. Toto je jediná dôležitá kontraindikácia.
Takže príspevok vyššie mi zmazali. Neponúkala som ani lieky ani liečivá, ale potravinové doplnky, a to nelegálne nie je.
Načo sa unúvať v snahe niekomu pomôcť, keď to potom nejaký dement zmaže.
Sorry, ale nasralo ma to. Nie som žiadny díler. O danej problematike už nejaký čas študujem a keď chcem posunúť informácie, resp. overené zdroje, kde doplnok skutočne zaberá a funguje, tak to niekomu vadí. Absolútne nechápem. Už nebudem radiť ani pomáhať, keďže tomu venujem svoj čas na úkor rodiny, a potom to skrátka zmažú. Nemá to zmysel. Pre mňa strata času.
@monika2012 Toto ma velmi mrzi a stve. Dakujem velm pekne za snahu pomoct 👍 Ja som si to vcera aj otvorila, len som si zabudla ulozit popri praci a uz to tu nie je...😔
@andreagartnerova čo dávate do nádobky na inhalovanie? Ja mám z Lidlu zatiaľ spokojnosť . Vždy keď bola dcéra zahlienena alebo mala laryng tak som dávala Vincentku lenže to je veľká fľaša a otvorená môže byť len pár dní...tak čo môžem dať keď nedrzim Vincentku? Ďakujem
@wandallka ja tiez len vincentku nic ine som este nedavala

@flower24 pouzivat nosnu konvicku, preventivne 2 x denne, pri nadche viackrat denne