Sinupret verzus Solmucol na zadnú nádchu a hlieny

28. feb 2023

Čo vám pomohlo skôr? Obe naraz asi nemôžem? Na zadnú nádchu a hlieny?

vikusjk
28. feb 2023

Sinupret je skor na zastavenie soplov a Solmucol na vykasliavanie. Pokial teda nemas vlhky kasel, tak by som isla na Sinupret.

mima172
28. feb 2023

Sinupret - nie je na zastavenie soplov, práve naopak je na skvapalnenie zastavených zadných soplov, tj ideálny na zadnú nádchu. Solmucol daj ak aj kašleš. Oboje naraz nie.

anavixy
28. feb 2023

Sinupret je v prvom rade na zriedenie hlienov, Solmucol je na vykasliavanie. Mozu sa uzivat aj spolu (nie je dovod preco by sa nemohli), ale nie je to potrebne. Ak ma dieta len nadchu, urcite radsej Sinupret. Ak (aj) kasle a treba podporit vykasliavanie, tak Solmucol. Ak ma nadchu aj kasle, ale kasle vlhko a nema s tym problem, dala by som len Sinupret.

tana85
28. feb 2023

nam akurat dr povedala, ze na zriedenie soplov sinuoret, na lepsie vykasliavanie (maju velmi v,hky kasel) solmucol, oboje

lubka261
28. feb 2023

ked bol syn chory (zadne sople co nesli vysmrkat a pritom vlhky kasel) dr mi odporucila na zriedenie soplov sinupret a na vykasliavanie k tomu podavat solmucol, nikdy som nebola informovana o tom ze by sa nemali davat spolu???

anavixy
28. feb 2023

@lubka261 pretoze sa mozu 🙂

domka222
28. feb 2023

@vikusjk sinupret je na zriedenie hlienov,ktoré idú ťažko von
Nádchu ti nezastaví

slavomira236
28. feb 2023

@mima172 presne sibupret davam detm pri upchatom nose ked uz sople pekne tecu prestavam davat

slavomira236
28. feb 2023

Mizes obe naraz kazdy je na nieco ine

simca06022011
28. feb 2023

Mozu sa oba, ako pise sa tu ze je kazdy na nieco ine ale podla mna v podstate robia to iste. Jeden je bylinny, druhy nie...bezne sme davali oba. Staci aj sinupretom zacat. Ked tak potom uvidis. Solmucol je podla mna skor na tie kasle, ale pomaha aj pri "nose". To mam na sebe oitestovane.
sinupret: Liek uvoľňuje hustý (väzký) hlien pri všetkých ochoreniach dýchacích ciest, ktorý sa nemôže dostatočne alebo vôbec odstrániť prirodzeným spôsobom (kašľaním, smrkaním). V horných dýchacích cestách sú to akútne a chronické zápaly prinosových dutín („sinusitis“), ktoré často vznikajú ako obyčajná nádcha, spojená so silnými bolesťami hlavy. V dolných dýchacích cestách je to akútna a chronická bronchitída, pri ktorej väzký sekrét poškodzuje sliznicu, bráni jej samočistiacej schopnosti a zhoršuje dýchanie.
solmucol: Liek obsahuje liečivo N-acetylcysteín. Používa sa pri všetkých druhoch ochorení dýchacích ciest sprevádzaných zvýšenou tvorbou hustého a väzkého hlienu, ktorý sa nedostatočne vykašliava, ako ....

vikusjk
28. feb 2023

@domka222 praveze nam velmi pomaha na zastavenie soplov

domka222
28. feb 2023

@vikusjk možno ak sú už dobre nariedené, tak odchádzajú dobre von a celkovo potom nádcha trvá kratšie.

vikusjk
28. feb 2023

@domka222 my si ho nasadime vzdy uz ked zacinaju sople, hoci tekute a zabera velmi rychlo a dobre. Kazdy moze mat inu skusenost, my mame taku 😉

marianarem
28. feb 2023

Obidva lieky zrieduju hlieny a je jedno, ci sa ten hlien nachadza v nose alebo v krku. Ja pouzivam jedno aj druhe, podla toho, co mam a co je maly ochotny zjest. Obidvoje mu popustaju huste sople. Ale su tam ine ucinne latky, v Sinuprete su vytazky z viacerych bylin a okrem riedenia soplov by mal napr. aj zmiernovat opuch sliznice. Takze v tomto je asi o nieco lepsi na nadchu.