icon

Skákavý prst

brnka
5. júl 2012

Má niekto skúsenosti s touto diagnózou? Po prvom pôrode sa mi začal zasekávať prst na ruke, neskôr sa to upokojilo a teraz po druhom pôrode je to stále častejšie a dokonca bolestivé.

Strana
z3
katka253111
23. dec 2023

@kubiku neboj, pohoza... Ja som bola v auguste na pravej ruke si dat robit a skor som fungovala ako ked na lavej, lebo som si nasla systém aj ako krajat aj vsetko

stelka14
25. dec 2023

@kubiku skakavy prst je omnoho ľahšia operácia, než karpal. Moja sestra bola tiež aj na karpale aj na skakavom prste na operácii, ona mi povedala, že je to ľahšia operácia, aj čo sa týka priebehu hojenia.

brnka
autor
27. dec 2023

@galioska ja mám našťastie od operácie už pokoj (klop klop)

kubiku
27. dec 2023

@katka253111 dakujem lebo už som s tých operácii za rok na prášky 🙁lebo na karpal som bola doma 4 mesiace a neviem si predstaviť toto ako bude

kubiku
27. dec 2023

@stelka14 snáď to teda prežijem dúfam že to bude ozaj iné , ľahšie

katka253111
28. dec 2023

@kubiku ja som fungovala v podstate velmi rychlo, v prve dva dni bolel (prvy den vlastne ako prestala ucinkovat injekcia skoro neustale), navyse mi to zle zaviazala sestricka, takze puchol), ale chladila som a dolezite je mat ruku vyssie - ako je srdce (dala som si 3rohu satku).. a potom to bolo uz len lepsie, bolel hlavne ked sa mi natiahli stehy pri blbom pohybe. . ale na pravej ruke to bols vacsie pohoda, krajala som pekne, vsetko robila ako predtym, lebo lavou sa vsetko dalo pridržat pevne, takze stacilo noz drzat len dlanou a zvysnymi prstami, dokonca aj pisat sa mi dalo... Ja som v podstate mala este par dni dovolenku, potom v skole len porady a hned zacala skolaz takze som normalne chodila do práce, ... A dva dni po operacii som s nim zacala cvičit, dr sice neodporucal, ze az po vybrati stehiv, ale na nete som nasla, ze treba a aj po skusenosti s prvým palcom na lavej, kedy sim zacala neskor a uz nebol nikdy taky ako predtym .. super bolo aj strihanie veci, najprv trosku bolelo, ale potom pohoda .. ono to navrchu nie je nejake hrozne, akurat kym sa to cele vo vnutri aj zahoji 🙂

kubiku
29. dec 2023

@katka253111 ďakujem pekne aj za ukážku 🙂ja idem az piateho tak musím mať PN ale snáď nebudem nejako dlho po karpáli som bola 4 mesiace dúfam že teraz nie a v robote aj nožíkom robím orezavam aj stikackami robím dúfam že to všetko zvládnem🙁❤️

Strana
z3