Skončila mi karanténa, ale mám strašný kašeľ a nádchu
Ahojte rada by som zistila ze od pondelka som bola pozitivna a päť dni je teda karantena.. Lenze mam stale strašný kasel a nadchu a ja neviem ci uz mozem ist von.. Lekar mi len odpisal ze ked nieje horucka tak potom ano.. Ale ja som horucky ani nemala.. A ide o to ze som mala mat aj poradňu a neviem kedy sa teda mozem objednat kedze kasel este je.. Dakujem za info
@andreakotesova nie som doma lebo ja to beriem ako priznak a nie ako mi napisal ze ked nieje horúčka.. Ja len s toho dôvodu ze mam ist na vyšetrenie a teda neviem ako sa mam riadit
@natalka30 ja som u Dr. vypisovala papier, že som nebola 14 dní v kontakte s + osobou, inak by ma neosetril. Skus zavolať dr., ci ta vezme.... ale pochybujem. Určite bude chcieť - test, ak mu povieš, že minulý týždeň si bola +.
@andreakotesova oni vedia a mi sestricka ze ked skonci karantena mam si zavolať..
@natalka30 ja by som si urobila domáci AG. Aj deťom som robila, nepustila by dom ich do školy, ak by ho mali +. Dcéra bola neg. na 11ty deň, syn na 9ty.
@andreakotesova ale prosím ťa, ja som mala kašeľ ešte pol roka, to som mala byť po roka doma zatvorená lebo mám príznaky?!
@martul ale ona ma STRAŠNÝ kašeľ a nádchu.
@andreakotesova dakujem krasne tak nerada by som. To roznasala. Dalej a uz vobec nie na poradni medzi tehu
@martul takze si myslis ze po piatich dnoch mozem ist medzi tehu?
Ja som na tom podobne. Pocas karanteny lahky priebeh, bola som doma 10 dni aby som sa riadne dala doporiadku. Nastupila som do prace a zacal mi kasel, a neustale mi leje z nosa. Trva to uz mesiac. Na RUVZ mi bolo povedane ze sa nemam testovat pretoze moze byt aj mesiac pozitivny. Bola som aj na krv a vytery - vsetko mam negativne. Dr. to uzavrela ako postcovidovy syndrom. Takze asi tak
@natalka30 ahoj, 2x som musela presunúť tehotensku poradňu, bola som doma 2 týždne, nakoľko príznaky som mala dlho, tým pádom 5 dní karantény sa ma netýkalo.

Co sa pise vo vyhláške? Karantena sa končí, ak si posledných 24 hodín nemala príznaky a ty ich ocividne máš dosť výrazne. Príznakom nie je len teplota. Ak si urobíš domáci AG test (lebo si možno zodpovedna), tak vyjdes ešte +. Daj tomu ešte 2-3 dní a uvidíš, ci sa ti polepsi. Kolegovia by asi neboli radi, keby si s takými výraznými príznakmi prišla do roboty....