icon

Skončila som v nemocnici kvôli problémom s chrbticou

4. apr 2025

Ahojte. V noci som bohužial musela ísť do nemocnice. Mám 4 roky problémy s chrbticou. Počas týchto rokov ma kvôli tomu začali bolieť aj nohy, zle sa mi občas chodí, hlavne s pravou nohou mám najväčšie problémy. Akoby mi cez miechu prechádzala do nohy velmi silná bolesť. Aktuálne som na infúzkach, ale stále ma bolí to miesto kde mám poškodené stavce aj nohy. Mali ste niekto podobný problém? Ako to pokračovalo? Myslíte, že sa dnes dostanem domov?

lukbe
4. apr 2025

Bude vizita, povedia. Radšej nech ti tam urobia potrebné vyšetrenia. Veľa síl a zdravia prajem.

autor
4. apr 2025

@lukbe Ďakujem veľmi pekne 😊

masandra
4. apr 2025

Moja známa mala obrovské problémy s chrbticou, stavcami, platničkami a všetkým možným čo sa len dalo. Dala ss dokopy bez operácie za pomoci špeciálnych cvikov. Lekári neverili, že sa taky stav môže vôbec niekedy zlepšiť, začali ju volať rôzny lekári, aby im vysvetlila, čo robila. Neskôr sa stala fyzioterapeutkou a teraz pomáha ľuďom, ktorí majú podobné problémy. 🙂

taktotedanie
4. apr 2025

No toto treba riesit ambulantne

katkaseiner
4. apr 2025

ak si uz v nemocnici, ostan kym ti pomozu... nepises ci mas spravene MRI - ale predpokladam ze hej, ked je ten problem tak dlho.
Ja mam problem s platnickami. Kvoli jednej som mala bolest v nohe (nic co sa neda vydrzat) pocas kovidu. bola som na MRI, - vysunuta platnicka... Bolest asi po pol roku ale presla, cize som to neriesila...
Cca vlani o takomto case zacala rovnaka bolest, ale od asi aprila do novembra sa to dalo vydrzat... v novembri ma seklo (vecer sme boli vo virivke a rano potom ma seklo) a odvtedy to bola hroza... bolest mi zacinala vystrelovat az do pravej nohy, uplne az do prstov... ako ked udrie blesk a od zadku/stehna ti ide ten blesk kazdym krokom az do prstov na nohe.
Neurologicka mi vypisala infuzie, tie pomahali len v tych 3 dnoch co mi stiekli, okrem toho nic. Presla som k dalsiemu neurologovi (neurologicka nemala zmluvu s poistovnou, tak len zato) a tiez vypisal ine infuzky a hned po infuzkach silne lieky... toto sa tahalo od novembra, v decembri druhy neurolog (a hned aj MRI na co som cakala vecnost). Kym som sa koncom januara dostala na kontrolu aj s vysledkami MRI tak bolest trochu ustupila, dokazala som normalne fungovat, ale to fakt len vdaka liekom ktore som brala (Diompraz, a este nieco na uvolnenie svalstva).
Doki odporucal bud kortikoidnu liecbu v nemocnici alebo ozonoterapiu. Ja mam zial strasny strach z nemocnic, cize planujem ozonoterapiu. Zial kvoli dlhodobej PN lekara mi bol termin zruseny (cakala som nan 2 mesiace) a teraz mam novy termin na ktory idem zas cakat 2 mesiace.
Ak uz si v nemocnici, vyckaj co s tebou urobia... vseobecne nepises ci odporucaju operaciu alebo nie... (mne neodporucali).

Ja som momentalne dajme tomu ok. Konecne vladzem stat aj chodit, ale so sedenim je to strasna katastrofa.... hlavne teda tym ze ja mam sedavu pracu, tak dost trpim. Noha viac menej neboli ale teda citlivost sa mi v chodidle nevratila... este stale mam chodidlo akoby som stupila na mriezku v kupelni... proste mi taha 2 prsty a patu mam taku malo citlivu - so stavom v novembri a decembri sa to neda ani porovnat.

Velmi drzim palce. Cim dalej tym viac vidim ze kopec ludi ma problem s platnickami, stavcami... doteraz si o nich ani nevedela ze ich mas a zrazu robia take veci ze sa clovek cuduje. Drz sa.

martul
4. apr 2025

Ja ako ty cez kopirák. Bola som 5 dní na infúziách, potom ma pustili. Ale nakoniec mi to opätovali.

balerina2025
4. apr 2025

mam to iste, poskodene platne. a vyrazami to uz desiaky rokov do nohy teraz uz kazdy den. a moja lekarka tvrdi ze mam schudnut. dobre ze?

autor
4. apr 2025

@masandra Čo som počula od viacerých vraj aj pilates pomáha 🙂

autor
4. apr 2025

@balerina2025 Tak ono schudnúť v tomto prípade nie je úplne od veci. Kilá navyše sú tiež záťaž na chrbticu. Tiež mám trošku nadváhu.

balerina2025
4. apr 2025

urcite ale toto tiez je odpoved hodna par rokov studia mediciny.

zuzubb007
4. apr 2025

@balerina2025 ano čím vyssiu ma človek váhu, tým viac sa mu zaťažuje chrbtica a všetko nici a tým pádom je to v keli, takže doktorka ma 100% pravdu

natalka13
4. apr 2025

Mysliet si mozeme hocico, rozhoduje tboj stav. Mozes sediet chodit? Potom ta pustia na vikend.
Mozno ta caka operacia, 4 roky mas problemy pilates di mala cvivit uz davno, ano je vybornyna bolesti chrbtice ale nudje vseliek.

balerina2025
4. apr 2025

@zuzubb007 tak ale chrbtica sa ti moze znicit aj fyzickou zatazou v praci napriklad, nemyslis? 🙂

zuzubb007
4. apr 2025

@balerina2025 áno zničis si ju záťažou to je jasné, som chudá a mám tiež v prdeli platnicku, ale keby mám o 30 kíl viac tak sa demoluje ešte viac záťaž je záťaž to neoklames

balerina2025
4. apr 2025

@zuzubb007 ano ja somm schudla uz,aj ked este trocha by som mala. muz je chudy pracuje 30 rokov fyzicky a ma to v tahu