icon

Skrytý alkoholizmus u žien

9. jún 2022

Ahojte, chcela by som sa spytat/otvorit temu skryteho alkoholizmu u zien. Mate niekoho takeho v okoli? Resp poznate take zeny?

Pytam sa, lebo som zvedava a riesili sme to s kolegami v praci. Ja ked som raz do mesiaca sama doma bez muza a syna (dohoda ze mam jeden den a vecer sama pre seba), tak si otvorim flasu vina a vypijem ju 😅.

Niejtorym to prislo normalne, niektorym uz to prislo cez tak ma zaujima vas nazor, ze kde je podla vas ta hranica, kedy uz to nie je ok a ci mate take zeny v okoli.

Strana
z3
sashabb
10. jún 2022

@panelacikova tak víno nepijem vôbec, čiže asi by som mala začať keď je podstatné aký má obsah 😝

ibajaanikiny
10. jún 2022

Je to ok,ale poznam zenu,teda mame ju v rodine,chlap pracuje cez tyzden mimo domu,deti su fuc a ona teda popija dost casto,az sa jej pletie jazyk,moce ju atd…toto uz za mna alkoholizmus je. To,co robis ty,nie. Ja si dam s chlapom hocikedy pohar vina,aj dva pri tv,ked mame za sebou cely den…

alexandra2010
10. jún 2022

dam si urcite viackrat v mesiaci vino ale nikdy za flasu. Pre mna je rozhodujuci zachovany zdravy rozum, sebakritika a pocit sytosti, ze teraz stacilo lebo druhy den to budem citit. Dam si aj sama a aj v spolocnosti.Mne to jednoducho chuti. Nezapijam napatie alebo problemy, na to mam sport 🙂

panelacikova
10. jún 2022

@sashabb objem, nie obsah 😉 a áno, je to podstatné. je rozdiel vypiť za 3-4 hodiny 7 dcl a rozdiel 1 liter 🙂

andreatytler
10. jún 2022

Ako vravim, som len uplny laik s velmi zlymi skusenostami alkoholu v rodine a tak som urcite viac pretpojata, ale podla mna pouzivat alkohol ako formu relaxu je to iste ako zapijat problem, lebo potrebujes ten alkohol na uvolnenie. Proste ak je alkohol brany ako akakolvek forma pomoci (a ty si tym pomahas k relaxacii) tak je to nebezpecne.
Moja mama si zacala davat stamrlik na uvolnenie aby mohla vecer zaspat, lebo mala jeden cas velmi zlu nespavost. Skoncila o 10 rokov neskor ako ukazkovy skyty alkoholik. Nikdy nebola agresivna, alebo hulvatska, stale dokazala chodit do prace a robit vsetky prace okolo domu, ale flase v skriniach, chodila si upijat do spalne, vsade po ruke zuvacky aby sme to necitili. Naucila sa chodit tak ze sa nenapadne pridrziavala steny, alebo stoliciek aby si to nikto nevsimol. Ked sme ju konfrontovali odmietala sa na tu temu bavit, trvala na tom ze nie je ziadny problem. Cela rodina sa tvarila ze nic. Umrela na alkohol ked mala 60 rokov. 😢
Inac je skvele ze si sa rozhodla o tom diskutovat.

7miriam77
10. jún 2022

Jasne, ze to nie je alkoholizmus...to by boli asi vsetci francuzi a juzania alkaci, oni si k obedu uplne bezne vinko dopraju,aj denne. Ludia riesia par poharov vina, a hned alkoholizmus🤣....no horsia zavislost su cigarety a obezita. Alkoholik je človek,ktory bez alkoholu byt nevie, trasu sa mu ruky, je nervózny....atd.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
11. jún 2022

@elizabet173 ved ja to nechcem zlahcovat, no nie kazdy kto si dopraje vinko je hned alkoholik. Ved to by bol kazdy druhy 🤣🤣.

thoughtfulweirdo
11. jún 2022

Ja napríklad považujem za problém to, čo tu mnohé píšu, že na uvoľnenie potrebujú alkohol. Nie že by to bol hneď alkoholizmus, ale je problém, keď sa človek nevie regulovať sám a potrebuje k tomu drogu. Ale nemám žiaden problém s tým, že si niekto dá fľašu vína len tak, lebo mu proste chutí 😁 alkoholizmus je, keď človek nevie bez tej svojej dávky vydržať, hoci aj raz mesačne

misinka0611
11. jún 2022

U nás s alkohol nepije, no príde mi dosť stiahnuť celú fľašu jeden žena na posedenie 😒 A otvoriť si ju vždy keď si sama doma bez muža a syna.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sashabb
11. jún 2022

@thoughtfulweirdo pravda, aj som to mala napísané aj som to zmazala, lebo zas sa toho niekto chytí a človeku sa nechce doťahovať. Som na tom rovnako, je mi zvláštne spojenie alkohol mám na uvoľnenie.

kormino
11. jún 2022

Pracujem vo vinárstve,máme tam aj vinotéku.Je tam dosť prípadov,čo začínali s jednym pohárom ,potom jedna fľaša týždenne potom 5 fliaš týždenne,a teraz ledva vydržia kedy otvorí obchod.Ja tam pracujem,ale nevypila som ani deci,víno mi nechutí a ani žiaden alkohol.

viestta
11. jún 2022

@elizabet173 to co ty odpisuješ s tým panom je pijan. Je to medzikrok k alkoholizmu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. jún 2022

@elizabet173 áno, to máš úplnú pravdu.

hladamematku
6. júl 2023

@kormino 👏

lalilla
6. júl 2023

Moja kolegyna kazdy vikebd aj s muzom kazdy daju flasu. Cez tyzden po veceroch si tiez daju ale pohar dva. V nasom okoli dost parov po veceroch pije vino.
Mam kamosky co tiez cez tyzden si naleju vino ci dokonca aj tvrdy alkohol. Aj keby vypiju tri flase na druhy den su fresh, asi cvik. Ci je to ok alebo nie nechavam na nich.
Je to ich vec, ale nemam pocit ze by boli alkoholicky ale teda maju radi alkohol.

marria8
2. apr 2024

Skúste AD Clinic v Bratislave, venujú sa liečbe alkoholizmu a ďalších závislostí, k pacientom pristupujú individuálne, mnoho žien chodí práve k nim do terapie

Strana
z3