Skúsenosť s liekom Isoprinosine
Ahojte dnes som bola u obvodného lekára keďže sa mi stále vracal boľavý krk a upchatý nos povedal že mám vyrozu vyrusove ochorenie predpísala mi aj kvapky do nosa na prírodnej forme k tomu antibioticke a na krk kalobu všetko som si už stihla dnes dať ale bojím sa tohto lieku :D v lekárni mi bolo povedané že mám douzivam celé balenie..obsahuje 50 tabletiek 3 krát denne 2 naraz keďže mne lieky celkovo robia zle rozhodla som si dávať len jeden prášok mala som veľmi zle skúsenosti keď som naposledy užívala dva prášky naraz… vždy sa bojím nových liekov máte s ním niekdo skúsenosti ? Užívali ste ho aj chudokrvni po prípade ste douzivali celé balenie ? Uvažujem že si ho dám až večer neviem či sa všetky tieto lieky môžu kombinovať
@veronika33 no ja mám tiež s každých nových liekov strach s vedľajších účinkov mala by som to užívať 3 krát dene 2 naraz čo sa mi úprimne nechce užívam tam dalších xxx prasok nechcem si ešte viac zničiť žalúdok ako ste to užívala ? Ja rozmýšľam nad 1 tabletku raz denne
Ako casto sa ti vracal bolavy krk a nadcha?
@svetlanka111 no už to mám 3 krát prvý krát som bola viac chorá šla na pohotovost dali antibiotiká 3 dňové bolo dobre potom som to mala minuly týždeň skúšala som to vyliečiť sama voľno predajných liekov trosku sa podarilo no ale od včera mna začal boliet extra krk a zasa mám plny nos
Mali ho obidve deti 2 a 4 rocne ked mali mononukleozu, obidvaja uplne v pohode
Isoprinosine sme dostali aj s mužom na covid, odvtedy nebývame chorí 😀. Za mňa super liek.
@uhnakova Ako ste to prosím užívali ja som dostala xxx liekov pred hod som si dávala kvapky do nosa antibioticke neviem či si to môžem hneď dať…nevadí ak budem užívať jednu za deň ?
@1mina a využívali celu krabičku 50 tabletiek. ?
@terezia1998 užívali sme ich rovnako ako predpísala tebe. Mali sme 50 tabletové a 100 tabletové balenie. Z toho 100 tabletového zostalo cca 30 tabliet. Keď budeš jesť 6 tabliet denne, tak za 8 dní máš po liečbe.
@terezia1998 je to výborný liek uzivaj ho ako Ti povedala.ATB sa nebojis a tohto áno?
@uhnakova no veď jasne to chápem lem mám strach pretože užívam aj ďalšie iné tabletky a hlavne 2 tabletky naraz toho sa dedín
@terezia1998 načo chceš meniť dávkovanie? Snáď dr vie koľko čoho treba brať… znížiš si dávkovanie a ten liek nemusí zabrať tak ako by mal a znova budeš chorá po dvoch týždňoch..
Zvlášť keď sa ti to takto vracia, by som sa liečila poriadne. A keď si nie si istá po akých časových rozostupoch čo brať, tak radsej sa skoč opýtať do lekárne ešte raz, nech ti vysvetlia.
Inak manžel mal pri covide tiež pol tašky liekov, isoprinosine aj tiež nejaký antibiotický liek, ale pekne mu to zabralo, už na druhý deň mu bolo výrazne lepšie. Dodržal však dávkovanie a aj dobral balenia tak ako mu bolo nakázané.
@luccija toho sa nebojím lebo to poznám len pred hod som si dávala pamycon ATB kvapky do nosa neviem či si to teraz iu môžem dať a nestačí namiesto 2 naraz radšej 1 tabletka cela ?
@54tinka54 veď jasne ja to chápem len mne fáz doktor predpísal antibiotiká mala som brat 2 tabletky naraz nebolo to dobre extra mi to zničilo žalúdok preto sa bojím že za deň mám zjesť az 6 tabletiek a neviem to časové rozostupenie aj to robí svoje teraz som si dávala kvapky do nosa pamycon na atb forme pred hod a neviem či si to môžem dať
isoprinosine je ine ako kvapky do nosa, ano kombinovat a v davkovani ako dal lekar, nevymyslaj. kvapky donosa a tbl si mozes dat aj na raz...
Vedlajsie ucinky su v letaku aj davkovanie. Lekar ho vie. Aj vedlajsie vie. Takto si len vsugerujes "vedlajsie ucinky" a budes vymyslat.... tak sa nedes, dodrziavaj co lekar povedal. ISoprinosin pri virusovych sa dava bezne, je to v podstate na imunitu.
A porovnavat to s atb je nezmysel, ani to aku si mala reakciu na 2 tbl, to nebolo urcite tym ze si brala viac ks naraz, lekar totiz pozera na celkovu davku. Skor ako bezne robia atb, zareagovala si na to. PLus si ich nebrala spravne, drviva vacsina liekov sa berie hned po jedle, prave preto aby si nemala prazdny zaludok, ked tam ta tbl "pride" a nedrazdila zbytocne sliznice.
@terezia1998 dcera uzivala 3 mesiace a bola ok.
@terezia1998 isoprinosine sú antivirotiká, nie antibiotiká, to je niečo iné.. a koľko vážiš?
A na tie časové rozostupy si sa mala pýtať v lekárni..
@simca06022011 ja som tie antibiotiká brala tak ako povedal lekár boli vraj dobre znasane bolo jedno či po jedle alebo pred ja som ich užívala aj tak aj po jedle a žalúdok som s toho mala v prdeli extra kŕče vracanie hnačka….môj žalúdok nieje kamarát s liekmi ešte take ktoré nepoznám len mi pride syrup 30ml 3 krát dene atb kvapky 4 krát dene tento liek 6 tabletiek dene skratka veľa :/
@54tinka54 ja vážim 57kg asi aj menej dosť som schudla nemôžem akosi jesť ledva pijem necítim chuť ani čuch lekárnik povedal len 2 tablety 3 krát dene mám tých liekov teraz veľa a mám v tom guláš čo si mám dať a okolkej a hlavne nechcem do seba dávať len lieky a mat zničení žalúdok už ho mám teraz veď 2 mesiace som stále nemocná užívala som 3 antibiotiká :( zz mna to fakt nevadí uvažujem že to užívať budem ale max 1 tabletku 2 krát denne
@terezia1998 no tak v príbalovom letáku isoprinosine píšu odporúčané dávkovanie 50mg/kg, čo vychádza tých 6 tabliet denne na 60 kilového človeka. Čiže dávkovanie ti bolo stanovené dobre, ja by som na tvojom mieste nič neznižovala, lebo ak si znížiš na 3 tabletky denne, to by zodpovedalo 30 kilovému človeku, to ti nebude zaberať tak jak má.
Ale tvoje zdravie, rob ako uznáš za vhodné.
@terezia1998 nespekuluj a ber to ako máš🙂
Pamycon je nič to sa dáva kojencom do nosa.
ATB niekedy zle zareagujú na žalúdok aj mne sa to stalo pri niektorých.Bud ber ako Ti povedala, alebo vôbec veď to má účinok pri určitom počte tbl
Inak cez pandémiu sa ludia išli potrhať za týmto liekom a ty ho máš a vymyslas
Je veľmi účinný,ale je pravda,že cca prvé 3 dní som mala trošku tazobu na žalúdku z neho..potom prešlo...a tiež som mala rovnaké dávkovanie
@luccija takze teraz si mám dať tie dve tabletky ?
@luccija takze teraz si mám dať tie dve tabletky ?
@deginko takze teraz si môžem dať 2 tabletky keď som to dnes ešte neuzivala ? 🙂
@terezia1998 prepáč, ale určite lekár vie skôr či je možné kombinovať predpísané lieky ako ženy na MK.
@jaaty veď jasne chápem len by mna zaujimalo či si to môžem dať aj teraz 🙂
@terezia1998 áno, veď 3x denne 2 tbl
@luccija ďakujem krásne už som si dala pred 20 min zatiaľ necítim nežiadúce účinky ja som vždy pokakaná keď mám užívať lieky

mne sa z isoprinosine chceli ruky a celé telo, musela som ho vysadiť