Skúsenosti a obavy z kontrastnej látky pri MRI vyšetrení
Ahojte,
o mesiac ma čaká MR enterografia (MRI tenkého čreva) s podaním kontrastnej látky. Priznám sa, že mám z toho trochu obavy – jednak z vyšetrenia samotného, ale aj z tej kontrastnej látky. Som dosť chudý, tak mám strach, či mi to nejako neuškodí alebo ešte viac nezaťaží organizmus.
Máte s tým niekto skúsenosť? Ako ste sa cítili po podaní kontrastu? Bolo vám zle, alebo ste to znášali dobre?
Co je natom? V sobotu som bola tiez , mam 50kg .. nic som necitila. Hned potom som do mesta sla
Chcel som sa k téme vyjadriť, ale dnes akosi nemám náladu na hororové príbehy v ktorých hlavnú úlohu hralo CT alebo MRI.
@anonym_autor bola som na CT pľúc s použitím kontrastnej látky. 3 sestričky a lekár mi dosť dlhú chvíľu nevedeli nájsť žilu,bola som asi v strese a taktiež mi bola zima,kedže som musela byť hore vyzlečená 😀 no nakoniec sa podarilo a zaviedli mi kontrastnú látku. Najprv všetko fajn a potom po pár sekundách som mala pocit,akoby som sa pocikala,ale bol to našťastie len pocit a vraj sa to bežne stáva 😀 samotné CT vyšetrenie bolo teda zvládnuteľné,miestami bol hluk ale dalo sa to 😊
Podstupila som premedikaciu, ale ako spravny alergik som zareagovala, ale nic hrozne.
bola som na MRI hadam 20x, na ctckach tiez dost krat, velakrat s kotnrastom.. a tu som, je to uplne v pohode, nikdy som ziadny problem nemala, niekdy maju silny ventilator je tam zima, inde teplo, niekde to viac huci, inde menej.. ale inak nic. S kontrastmi som nikdy nemala problem. Nic mi nikdy nebolo. PO vysetreni som v klude isla do prace, alebo hocikam.
Treba mysliet pozitivne, to vysetrenie je na nieco nutne a treba ho urobit, vela pomoze/odhali/vyvrati... zbytocne sa stresovat.

nestresuj je to bezne vysetrenie ktore sa robi v nemocniciach denne. ja mam za sebou niekolko a prezila som vsetky drzim palceky