icon

Skúsenosti a obavy z kontrastnej látky pri MRI vyšetrení

8. júl 2025

Ahojte,
o mesiac ma čaká MR enterografia (MRI tenkého čreva) s podaním kontrastnej látky. Priznám sa, že mám z toho trochu obavy – jednak z vyšetrenia samotného, ale aj z tej kontrastnej látky. Som dosť chudý, tak mám strach, či mi to nejako neuškodí alebo ešte viac nezaťaží organizmus.

Máte s tým niekto skúsenosť? Ako ste sa cítili po podaní kontrastu? Bolo vám zle, alebo ste to znášali dobre?

kacena4
8. júl 2025

nestresuj je to bezne vysetrenie ktore sa robi v nemocniciach denne. ja mam za sebou niekolko a prezila som vsetky drzim palceky

ivik4
8. júl 2025

Co je natom? V sobotu som bola tiez , mam 50kg .. nic som necitila. Hned potom som do mesta sla

sevrin
8. júl 2025

Chcel som sa k téme vyjadriť, ale dnes akosi nemám náladu na hororové príbehy v ktorých hlavnú úlohu hralo CT alebo MRI.

mima73
8. júl 2025

@anonym_autor bola som na CT pľúc s použitím kontrastnej látky. 3 sestričky a lekár mi dosť dlhú chvíľu nevedeli nájsť žilu,bola som asi v strese a taktiež mi bola zima,kedže som musela byť hore vyzlečená 😀 no nakoniec sa podarilo a zaviedli mi kontrastnú látku. Najprv všetko fajn a potom po pár sekundách som mala pocit,akoby som sa pocikala,ale bol to našťastie len pocit a vraj sa to bežne stáva 😀 samotné CT vyšetrenie bolo teda zvládnuteľné,miestami bol hluk ale dalo sa to 😊

billy_jean
8. júl 2025

Podstupila som premedikaciu, ale ako spravny alergik som zareagovala, ale nic hrozne.

simca06022011
8. júl 2025

bola som na MRI hadam 20x, na ctckach tiez dost krat, velakrat s kotnrastom.. a tu som, je to uplne v pohode, nikdy som ziadny problem nemala, niekdy maju silny ventilator je tam zima, inde teplo, niekde to viac huci, inde menej.. ale inak nic. S kontrastmi som nikdy nemala problem. Nic mi nikdy nebolo. PO vysetreni som v klude isla do prace, alebo hocikam.
Treba mysliet pozitivne, to vysetrenie je na nieco nutne a treba ho urobit, vela pomoze/odhali/vyvrati... zbytocne sa stresovat.