Skúsenosti a odporúčania pre laserovú operáciu očí
Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s laserovou operáciou očí, aby ste už nemuseli nosiť okuliare. Je to celoživotné alebo vydržia šošovky len pár rokov? Napíšte mi prosím Vašu skúsenosť a aj ktorú kliniku odporúčate. Ďakujem.
ja mam operovane 10 rokov dozadu, zrak ok, nenosim okuliare, ale asi 2 roky som bojovala so syndromom sucheho oka, co som sa prerevala kvoli tomu, ze taku hlupost som urobila.. kvapkala som aj 10x denne, na kvapky som minula asi to, co na operaciu.. takze ja uz by som do toho nesla.. a moze sa aj pokazit nieco pri operacii..
@anonym_autor ja som bola pred 8 rokmi, mala som -6 takze za mna to je velky rozdiel zobudit sa v noci a ist vidiac na zachod 😀 ano suche oko ma trapilo ale to je bezne, nejaky majland som na to neminula...a to suche oko som mala aj pri sosovkach takze to je len o zvyku mozno kolko si ochotna si kvapkat
@anonym_autor ja som bola na operácii asi pred 6timi rokmi a ľutujem jedine to, že som nešla skôr. Ani suché oči som nemala, minula som jedno balenie kvapiek po zákroku.
@anonym_autor Ja som bola na operacii pred 8 rokmi, a teda mne sa uz zrak zhorsuje, vekom do blizka ale aj do dialky.
@anonym_autor ja som bola na operácii asi pred 6timi rokmi a ľutujem jedine to, že som nešla skôr. Ani suché oči som nemala, minula som jedno balenie kvapiek po zákroku.
@anonym_06d4c7 tak to ste stastna osoba, lebo ja ozaj som si kvapkala stale a vsade, inak pocit piesku v ociach, co som nikdy v zivote nemala ja suche oko.. po 2 rokoch som prestala kvapkat a mozno po 3 rokoch to bolo uz fajn
Mne sa po 5 rokoch vrátila krátkozrakosť. Závidím tým čo im to vydržalo 10 rokov a viac :/
Mne sa po 5 rokoch vrátila krátkozrakosť. Závidím tým čo im to vydržalo 10 rokov a viac :/
@1sally12 s akymi dioptriami si sla do operacie a ake si mala po 5tich rokoch?
@anonym_autor ja mám operované oči asi 13 rokov, už ich mám aj zreoperovane zas, nakoľko sa mi po krátkom čase vrátili dioptrie. Teraz som na tom tak, že nenosím okuliare ale ani nevidím úplne super. Na kontroly chodím dvakrát ročne, aj po toľkých rokoch. Odporúčam kliniku, kde je doživotná záruka na reoperacie a tiež musis mať pár rokov ustálené dioptrie. Ja som nemala , doktor tvrdil, že je to ok, no očividne to nie je ok, nedopadlo to podľa predstáv. Nevýhoda je velmi suché oko, denne kvapkam umelé slzy, na slnko nevyjdem bez slnečných okuliarov, stipe to a v šere musím mať vysvietené miestnosti, nevidím dobre. Odhliadnuc od všetkého, išla by som na to aj tak opat. Okuliare a šošovky sú otravné. Bola som na prestížnej klinike v BA
ja mam operovane 10 rokov dozadu, zrak ok, nenosim okuliare, ale asi 2 roky som bojovala so syndromom sucheho oka, co som sa prerevala kvoli tomu, ze taku hlupost som urobila.. kvapkala som aj 10x denne, na kvapky som minula asi to, co na operaciu.. takze ja uz by som do toho nesla.. a moze sa aj pokazit nieco pri operacii..
@mamasrnka1984 presne, rovnaká skúsenosť, každý mesiac 16 eur za umelé slzy, keď to vypočítame za desať rokov, suma sa nazbiera
Boli Ste niekto,prosim,v Martine v Uvei na Lasek 6D?zaujima ma bolest pooperacna a doba hojenia

Pripnem sa