Skúsenosti a rady pri kolonoskopii
Ahojte, mala som pozitivny test na krvacanie v stolici a mam velmi silne pichanie v lavom boku. Myslela som dlho ze to je z cisarskeho rezu lebo raz taha prava slabina raz druha. Niekedy to pali velmi silno a vyraza to do stehna. Mam uz termin u lekara na konzultaciu ako dalej a dohodnut kolonoskopiu. Mam z toho samozrejme panicky strach lebo som pocula kadeco aj ze sa moze poskodit crevo.
Ake s tym mate skusenosti a mate nejake rady a tipy na ten cely proces pripravy pred kolonoskopiou a potom pripadne ktoru ambulanciu urcite nevyberat (som okres BA).
Dufam ze to nebude nic vazne strasne sa toho bojim.
Dakujem za pochopenie a vase odpovede.
@jankadanka654321 ja som sa s analgosedaciou, teda druhy raz, ktory som prespala.
@jankadanka654321 podstatne je mať naozaj dobre vyprazdnene črevo, dodržiavať tu diétu a ja dom k tomu pila aj zajecicku nech sa lepšie vyprázdnim. Ka dom to zvládla bez akýchkoľvek oblbovakov, ešte aj menzes som mala a stále je pre mňa horší zubár. Ja dom bola v Nitre, v BA ti neviem poradiť.
@jankadanka654321 bola som s analgosedaciou a nic si z vysetrenia nepamatam. Najhorsia bola priprava - pitie toho pripravku - ja som mala Clensiu. Kebyze na nete neprecitam, ze je mozne ju zamiesat do cisteho jablkoveho dzusu, asi to nedokazem vypit. Z prvej davky som sa skoro pogrcala, drhu som ako tak vypila s tym dzusom. Podla mna je doelzite aj dodrziavanie bezzvyskovej stravy pred samotnou pripravou, creva sa potom velmi dobre precistia.
@jankadanka654321 bola som s analgosedaciou a nic si z vysetrenia nepamatam. Najhorsia bola priprava - pitie toho pripravku - ja som mala Clensiu. Kebyze na nete neprecitam, ze je mozne ju zamiesat do cisteho jablkoveho dzusu, asi to nedokazem vypit. Z prvej davky som sa skoro pogrcala, drhu som ako tak vypila s tym dzusom. Podla mna je doelzite aj dodrziavanie bezzvyskovej stravy pred samotnou pripravou, creva sa potom velmi dobre precistia.
@simsalabim dakujem za radu a info
Da sa to zvladnut, treba byt uvolneny a vtedy neboli krce 🙂 za mna urcite horsia bola gastrskopia, to bol zly sen.
@venom19 Toto úplne podpisujem. Po gastroskopii mi kolonoskopia prišla ako prechádzka ružovým sadom. :D
Da sa to zvladnut, treba byt uvolneny a vtedy neboli krce 🙂 za mna urcite horsia bola gastrskopia, to bol zly sen.
@venom19 gastro ma asi necaka ale zato gynda uz mam termin lebo asi aj endometrioza sa rozsiruje, to mi zistili az pri cisaraku ze ju rovno vypalili ale po 3r sa mozno uz rozsiruje lebo mam priznaky. Kks ako taka stara zena si pripadam. To boli casy do 30ky nikdy mi nic nebolo sem tam soplik a teraz take zavaznosti riesim horor.