Skúsenosti a rady pri liečbe nádoru na pankrease
Ahojte, prosim, potrebovala by som skusenosti vas, ci vasich bajblizsich, ohladom liecby nadoru na pankrease. Co pomohlo, radioterapia, chemoterapia, biologicka liecba, kombinacia? Ake liecivo, v akej intenzite? Enzymy, doplnky? Kde ste konzultovali? Cyberknife na Boroch, Praha, Brno.. Nejaky druhy nazor? Cokolvek vam napadne a bolo ucinne 🙏 ps: ja na zazraky verim, aj na silu pacientky, preto prosim naozaj iba to, co myslite, ze pomohlo a stoji za to vyskusat 🙏
@pribinak ja sa nepytam na statistiku, ale na rady a skusenosti, dakujem za porozumenie 🙏 inak statistiku ma aktualne daleko lepsiu ako 3%, ktore su stale udavane a nie su pravdive. Zalezi tam ale od vela faktorov, vsetko viem, a hladam iba co nam pomoze, kam sa este mozeme obratit. Naozaj ziadne ine prispevky mi nepomozu a su strata casu ore obe strany 🙏 dakujem
Na začiatok prajem veľa síl a veľa šťastia. Toto je ale veľmi široky pojem vieš, záleží kde to je , či hlava, chvost, telo, v akom stadiu, či niekam prerastá a kam , či zasahuje do ciev, či sú metastázy.....najlepšiu odpoveď ti dajú odborníci v oblasti chirurgie hepatopankreatickej.
Držím palce.
Tazko povedať pri nádore pankreasu je to zle ,malé percento sa dožije roku života či z liečbou alebo bez nej držím päste
@pseudomonas87 dakujem, ano, konzultovali sme presne takto s najvacsim odbornikom na operacie pankreasu, vsetky tieto technicke veci (asi) vieme, no mozno nas este nenapada nieco.. Snazim sa dostat na druhy nazor do Brna, no maju plno, neprijimaju.. Cize takuto nejaku radu, kde, s kym, ako, co zistit, skusit..
@andrejka1974 dakujem, aktualne percento je 12%. Roky dozadu bolo 3. S novou liecbou to percento rastie, pomaha aj diagnostika, ulavujuce operacie..
@pseudomonas87 a dakujem 🙏
pankareas je hrozny, poznam troch ludi, co na to zomreli do 3 mes.. nic nepomohlo. bola to strasna smrt, nikomu neprajem to vidiet, a prajem vela sil, je to hrozna choroba.
moj stary otec zomrel v priebehu mesiaca na to.
druhy z rodiny tiez do 3 mesiacov.
neviem ci je nejaka liecba na to, asi nie je, jedine to konzultovat s odbornikmi,t u na fore tazko niekto porasdi.
tato rakovina je vacsinou fatalna velmi rychlo, mrzi ma to,
kruty osud a kruty zivot.
na sk / cz tazko su nejaki odbornici, ze by dokazali pomoct, tazko velmi tazko, tu zdravotnictvo je priserne.
pankreas je hrozny, v akom je to stadiu vie len lekar, co to diagnostikoval, ten vas musel povedat kolko aky cas zostava co robit na zmiernenenie utrpenia a pod. tam sanccce velmi na vyliecenie nie su, luto mi je to, ale nam z rodiny nikto neprezil co to mal.
Tych 12 percent je akoze co?
@nikpa dakujem, neboj, ja toto vsetko viem uz xy mesiacov. Napriek tomu sa nevzdavam a hladam moznosti, takyto komentar mi neublizi. Uz len ti nastavenie, ze nemam odbornikov (mame, minimalne jedneho europskeho vyznamu) a ze nie je liecba (je, ale pankreas je velmi rezistentny) plus je nove liecivo posledne roky, ktore 7 ci 8r dozadu nebolo, je ucinnejsie. Dalsie pre metastatickych pacientov sa skusaju, informovala som sa o srudiach a novych liekoch vo vyvoji. Zatial nedostupne.
@nikpa prepac za preklepy, snad je to citatelne
@belllinka aktualna miera prezitia 1r od stanovenia diagnozy. Pre nemetastatickych pacientov v skorom zachyte dokonca viac ako 55%.
Ahoj, drzim palce a prajem vela sil. Pacient nema metastazy?
My sme, rovnako ako planujete vy, vyskusali vsetko. Dokonca aj jed skorpiona z Albanska
Koľko ročný pacient?
Ten rok je skor utrpenie a nie prezitie. Ziadne zazracne pilulky, ani liecebne metody neexistuju, treba sa s tym zmierit.
@yasina mrzi ma vasa strata, naozaj uprimne. No tento komentar je absolutne nemiestny a nevhodny. Nie kvoli mne, ale kvoli ostatnym zenam, ktore tu budu hladat pomoc. Ti pribuzni museli prist uz velmi velmi neskoro, prehliadat priznaky, zaujimalo by ma, z akeho dovodu hlasate, ze neexistuje liecba na SR, ked existuje, a na rovnakom standarde ako v celej Europe, dokonca Amerike. Dalej su rozne studie, v CR napriklad, pre metastatickych pacientov, je snaha vyvinut ucinny liek, bohuzial tato forma je velmi agresivna a odolna.
A nie, naozaj to nefunguje ako vo filme, ze ti lekar povie, kolko zivota ti ostava 🙏
A s odbornikmi mame prekonzultovane snad vsetko, ja tu nehladam odbornu radu onkologa, ale naozaj navedenie na to, co este mozeme vyskusat. Mozem sa vzdat a cakat, ale mozem aj zistovat a byt si ista, ze mi ziadna nadej neunikla pomedzi prsty ❤️
A samozrejme viem o vaznosti diagnozy, to je samozrejme. Preto to aj pisem v uvode, radu vyvazim zlatom. Nic ine mi nepomoze 🙏
@belllinka existuju ulavne operacie, stenty, vystuze, ktore naozaj pomozu 🙏 len treba verit, dufat, a hladat moznosti, ako aspon nieco 🙏🙏🙏
mate robenu histologiu? podla toho sa nastavuje chemo. je strasne vela faktorov. zavisi vobec aky zdravotny stav ma pacient, vek, ine ochorenia, velmi dolezite je stav pecene. ked ta uz je zle, je zle vsetko, my nemame dobre skusenosti, do 3 mesiacov od diagnostiky umrel 43r clovek, je to najhorsia rakovina na svete. najrychlejsia. ale. vela zavisi ci je na hlave, ci na tele ci na chvoste. hlava je najhorsia, preto sa to chyta do zlcnika a pecene, blokovane zlcovody,atd atd, adenokarcinom je najhorsi typ. vela zavisi kedy a ako sa na to doslo. a velmi dolezite je pecen, v akom je. lebo cez to ide vsetko. chemos a nastavuje az po histologii vacsinou. su nadory aj operovatelne, ale vacsinou an tele ci chcvoste. a potom sa dodrziava velmi prisna dieta, a su ludia co prezili aj tento hnysny zly nechutny nador. ale ked uz clovek je zlty, ma ascites , tam uz vela sance nie je,. na slovensku sme nasli expertov asi takych, ze ked mal ist na klenovu na histo,tak nam povedali ze aktualne boli lekari na dovolenke a seminari a mame ist do borov. a z borov sme cakali neskutocny mesiac na vysledok. o koho sa jedna. vzdy musi byt nadej, aj my sme v nej dufali :(((((
drzim palce napisala si malo o pacientovi, tak je to tazko.
ale poviem priklad co mi kamoska vravela ze babe brali cely pankreas a zije.
proste zazraky sa deju
ked sa zachyti skoro, sanca urcite je. len je to tak skryty organ ze vacsinou sa na to pride velmi nahodne
Pred 12 rokmi to tak fungovalo...ze lekari povedali, kolko este ostava. Mojim rodicom na to zomrel kamarat vo veku 44 rokov. Jemu rovno povedali- s liecbou cca 6 mesiacou, bez liecby cca 5. Dal 5 a pol bez liecby.
Ale ano, za 12 rokov sa toho mohlo sakra vela zmenit.
Verim, ze vas pripad bude so stastnejsim koncom. Mna uprimne zaujali informacie, co tu pisete, evidentne liecba aj tohto typu rakoviny postupila.
Velmi vam drzim palce, a budem rada, ak tu napisete cokolvek nove o liecbe tejto diagnozy. Moze to mnohym pomoct. 🙏
@petrahl liecba, pytala som sa velmi vela lekarov... som sklamana ze na vsetko ine akoze postupila veda , ale pri pankrease vela moznosti nie je, a este sa robi slaba diagnostika, pri traviaich problemoch a toto je problem cislo 1. proste slaba prevencia. a pritom najrychlejsia rakovina.
@petrahl aj minuly rok to tak fungpvalo. Dr Pindiak (mimochodom drzitel ocenenia z minuleho tyzdna a jeden z troch top na Svk) nedava take jednoznacne odpovede, ale skor v “uvidime” po takych a takych testoch. Ja som bohuzial poslala vysledky jednej znamej radiologicke a teda sme hned vedeli, ze cokolvek to je, je to len opitie rozkom.
Kazdopadne autorke drzim palce, nech tato sila vydrzi, nam vydrzala. Su rozne hopmedicinske vyskumy, pripade pet ct a impnoliecba. Dokonca su clanky aj o marhulovych jadierkach
presne si to autorka napisala, na toto ani nemusi chemo zabrat, pretoze je to najagresivnejsia forma R. drzim vam silno palce, mys me si presli peklom, a to som myslela ze uz som v ziuvote zazila snad vsetko. :( ale stale som ostala verit v zazraky a ze nadej vzdy daka je. musime verit.
@petrahl dakujem, postupila, velmi, nemyslim ze za rok, cci 3, ale v behu tych 10 urcite. A samozrejme je to velmi tazka diagnoza, v zasade nic prevratne nie je, ale postupuje sa, hlada sa. Moznosti su a ak ked to je sakra narocne, su aj ludia, ktori prezili, a je ich dost. Skuste zadat pancreatic cancer survivors do googlu, ci youtubu. Toho sa drzim. A hladam. A verim, bez toho to nejde. Aj ti co prezili, museli verit a hladat. Ale ano, aj ja poznam pana, a nakoniec to po 2 rokoch telo uz nezvladalo dalej. Ale 2 roky.. Relativne dobre. Pred tymi 8r to, verim tomu, bolo par mesiacov. Pretpze aj diagnostika bola inde. Ale zase ano, aj teraz poznam pripady, kedy sa zlahcovalo a stratili sa klucove mesiace. Je to aj o nahode, velmi. A zalezi od vela veci.. Len nebojovat, je isty koniec.
@tanicka907 ani moj nemal MTS, z nemconice ho prepustili domov, sak vy mate este pecen a pluca ciste, tak tu uz nemusite lezat ...a chodtte si na histologiu, pritom skoro 3 tyzdne lezal v nemocnici a len na MRI cakal skoro 8 dni ! lekari sa nikam neponahlaju.
diagnostika je zanedbavana. zial. a toto je najvacsi problem
@tanicka907 dakujem velmi, mozem napisat správu?
@balerina2025 tak tak, od obvodneho na gastro, z gastra na lepsie gastro, z lepsieho gastra na CT, z ct k obvodnemu a uz preslo pol roka, kym sme sa oficialne dozvedeli, ze je to vlastne rakovina pakreasu
@tanicka907 marhulove jadierka bral kamarat co mal lymfom. ci mu pomohlo neviem ale je v remisii a to mu lekari nedavali nadej. jasne ze chodil aj k liecitelovi, kurkuma a spol..ale mal po chemoterapiach a jedol zdravo, dokonca sportoval.
@tanicka907 my sme ani to nestihli. prisiel uz neskoro :(

Budem asi posol zlých správ, ale tato diagnoza má veľmi zlu štatistiku