icon

Skúsenosti s adenózou

ivetafer
13. jan 2020

Ahojte mamicky, dievčatá a všetky ostatné ženy, prosím vás chcela by som sa opýtať ci niektorá z vás má skúsenosti s adenozou, hrčka v prsníku......benigna čiže nie rakovina, Ak áno či ste to boli vyberať alebo len sa to pozoruje..... Budem veľmi vďačná za info, ďakujem

sapetka
13. jan 2020

@ivetafer ja mam fybromy/cysty.: sledujeme to niekolko rokov uz...

simca06022011
13. jan 2020

No mala som podla biopsie fibroadenom a nakoniec po vybrati to bol uplne iny druh (benigneho) nadoru. Ono rozhodnutie je vzdy na lekarovi a pacientovi, ale ja osobne som za vybratie... radsej vybrat ako sledovat a strachovat sa, nakolko v/z takejto oblasti kludne moze vzniknut aj karcinom. Ja som rada ze to mam prec, okrem ineho mi ustupili aj bolesti prsnika, nakolko mna tlacil. Samozrejme lekar chcel sledovat sto rokov.. najskor som chodila na sono po mesiace, potom 3 mesiacoch a potom pol roka... cca 1,5 roka som to vydrzala a objednala som sa operaciu.

sapetka
13. jan 2020

@ivetafer da sa este urobit punkcia kde ti zistia co tam mas..

ivetafer
autor
13. jan 2020

@sapetka to už mi robili a zistili adenozu..... To je vraj také zdurene žľazy a niekto to odporúča vybrať iný nie a neviem co mam robiť

sapetka
13. jan 2020

@ivetafer vacsinou su to nezhubne zmeny na prsniku(hormonalne, geneticke)... ak by mal dr podozrenie urcite by ti nieco navrhol.. velakrat staci sledovat.. ani vybratie nezabezpeci ze to znovu nevznikne

ivetafer
autor
13. jan 2020

@sapetka ďakujem pekne

ivuska_3
9. feb 2023

@simca06022011 ahoj, nasla som tuto starsiu diskusiu a mam prave rovnaky zdravotny problem. Mohla by som ti prosim napisat sukromnu spravu? dakujem

adula3334
14. okt 2024

Ahojte,
@ivetafer
@ivuska_3 ste tu ešte aktívne?

ivuska_3
15. okt 2024

@adula3334 áno

ivetafer
autor
15. okt 2024
adula3334
15. okt 2024

@ivetafer dala si si to vybrať prosím?

ivetafer
autor
16. okt 2024

@adula3334 áno dala som si to vybrať cca pol roka dozadu , úplne malička jazva ani to nieje vidno ...ja som to mala blízko dvorca čiže tam mi spravil rez a vybral to

adula3334
16. okt 2024

@ivetafer píšem spravu

srdiecko215
30. jan 2025

@adula3334 zdravim vas bola ste na operácii už ?

ivetafer
autor
30. jan 2025

@srdiecko215 áno bola som minulý rok vybrali mi to a všetko v poriadku ❤️

sylvie18
2. mar 2025

@ivetafer Mám to isté. Môžem sa opýtať, aká veľká bola hrčka a koľko máš rokov? Ja mám 42...

ivetafer
autor
3. mar 2025

@sylvie18 mám 37 a bola do 17mm

miskabr
1. apr 2025

@ivetafer prosim Vas a robili Vam to v celkovej narkoze? Mne zistili adenozu tento tyzden a teda ze mam prist na kontrolu o pol roka. Teraz mam okolo 7 mm. Ale tiez som rozhodnuta ze ak to o pol roka bude horsie lebo ma to dost boli , tak by som si to dala vybrat.

ivetafer
autor
1. apr 2025

@miskabr áno bola som v celkovej narkoze tak chcel doktor že bude lepšie ale netrvalo to dlho ....a teraz jazvu ani nieje vidno . Mňa to pobolieval o väčšinou keď som mala dostať menštruáciu lebo vtedy sa mi nalievali prsia ....nemusíte a báť a držím palce nech je všetko v poriadku

miskabr
2. apr 2025

@ivetafer dakujem pekne

petronelak
22. máj 2025
@ivetafer

@miskabr áno bola som v celkovej narkoze tak chcel doktor že bude lepšie ale netrvalo to dlho ....a teraz jazvu ani nieje vidno . Mňa to pobolieval o väčšinou keď som mala dostať menštruáciu lebo vtedy sa mi nalievali prsia ....nemusíte a báť a držím palce nech je všetko v poriadku

@ivetafer dobry den prosim citam ze Vam vybrali mne dnes dali diagnozu BI-RADS3 - drobne cysty a adenoza? kontrolu mam mat o pol roka? prosim vy ste mali aky stav vtedy po pol roku nezmeneny ci zmeneny ked ste davali vybrat? Mam obavu co bude za polmroka

ivetafer
autor
22. máj 2025
@petronelak

@ivetafer dobry den prosim citam ze Vam vybrali mne dnes dali diagnozu BI-RADS3 - drobne cysty a adenoza? kontrolu mam mat o pol roka? prosim vy ste mali aky stav vtedy po pol roku nezmeneny ci zmeneny ked ste davali vybrat? Mam obavu co bude za polmroka

@petronelak neviem čo vám tam napísali ja som mala Birads 1 , ja dom nemala cysty ale adenozu a to je zhluk mliečnych žliaz mne sa to nemenilo ani nerástlo ale dala som to vybrať po cca roku čo som sa odhodlala

petronelak
22. máj 2025
@ivetafer

@petronelak neviem čo vám tam napísali ja som mala Birads 1 , ja dom nemala cysty ale adenozu a to je zhluk mliečnych žliaz mne sa to nemenilo ani nerástlo ale dala som to vybrať po cca roku čo som sa odhodlala

@ivetafer mam drobne cysty to mavam stale len teraz som bola prvx krat na mamo a tam sa jej nieco niepacilo tiez nejaka zlaza spravila sono a dala zaver BI-RADS3-adenoza (rozmer 8x6mm? povedala mi ze o pol roka skontrolujeme ak by sa to menilo zvazime dalsi postup tak som teraz na vazkach ci cakat pol roka alebo co

sylvie18
23. máj 2025
@petronelak

@ivetafer mam drobne cysty to mavam stale len teraz som bola prvx krat na mamo a tam sa jej nieco niepacilo tiez nejaka zlaza spravila sono a dala zaver BI-RADS3-adenoza (rozmer 8x6mm? povedala mi ze o pol roka skontrolujeme ak by sa to menilo zvazime dalsi postup tak som teraz na vazkach ci cakat pol roka alebo co

@petronelak Aj ja mám BI-RADS3, mám viac cýst a jeden adenóm. O pol roka ultrazvuk. Mňa to niekedy bolí aj pred menštruáciou, niekedy aj pred ovuláciou.

ivetafer
autor
24. máj 2025
@sylvie18

@petronelak Aj ja mám BI-RADS3, mám viac cýst a jeden adenóm. O pol roka ultrazvuk. Mňa to niekedy bolí aj pred menštruáciou, niekedy aj pred ovuláciou.

@sylvie18 áno to som mala aj ja že keď som mala pred menštruáciou tak ma to bolelo , držím palce nech je všetko v poriadku