Skúsenosti s chemoterapiou po odstránení nádoru na mechúri
Ahojte,
prosim vas, ak ste vy alebo niekto vo vasom okoli absolvovali chemoterapiu po odstraneni nadoru - aky mala priebeh, pripadne ake neziaduce ucinky sa vyskytli?
Som tehotna, vyoperovali mi nador na mocovom mechuri (zhubny) a chcu mi nasadit chemoterapiu…. Maju teoriu, ze mozem mat v tele aj iny nador, kedze povod nadoru histologia neukazala a na nador na moc. mechuri niesom vhodna “cielova skupina”. Kvoli tehotnosti mi CT urobit nemozu…
Dakujem za vase skusenosti a postrehy ❤️
@glade22 je to mozne
@matka_zufalka vyhladaj aj inu pomoc, inych lekarov....
@glade22 mozu… ale ja som ju odmietla, chcem pockat po porode…. Kedze nieje potvrdene, ze by som mala aj ine nadory, risknem pockat 2-3 mesiace radsej…
Fúha, v prvom rade Ti držím palce, nech to všetko dobre dopadne. Ja som tiež mala rakovinu v tehotenstve, no zistili mi ju až 2 mesiace po pôrode. V skratke, u mňa sa to začalo asi v 6-7 mesiaci podľa odhadu, nádory som mala v krku a medzihrudí...rakovina lymfatických uzlín. U mňa sa tá choroba šírila dosť rýchlo, no liečbu som začala v II.štádiu - dopadla úspešne. Ťažko niečo radiť, poraď sa ešte s lekármi. Ja ak by som to zistila v 6.mesiaci, tiež by som počkala a začala sa liečiť až po pôrode, ale zase ak je to chemoterapie, ktorá sa v tehotenstve brať môže (ja v mojom prípade by som ju dostať v tom čase nemohla), zvážila by som to, všetky plusy a riziká...A čo sa týka samotnej chemoterapie, zvládala som ju v pohode, zle mi nebolo, liečba trvala cca 3 mesiace...
@danyelia ďakujem 🙂 predbezne som dohodnuta na sekciu v 35 tyzdni a naslednu chemoterapiu… dosledky na plodnost plodu niesu velmi prebadane, radsej este absolvujem vysetrenia co sa v tehotenstve mozu a ak by sa preukazal dalsi nador, mozno zmenim rozhodnutie…..
Skor sa desim toho, ako budem fungovat tesne po porode cisarskym s chemoterapiou a ci mi nevypadaju vlasy 😞 mam doma starsiu dceru a nechcem, aby ma tak videla….
@matka_zufalka Určite to zvládneš 😊 Pri každej chemo by si mala dostať injekciu a tabletku proti nevoľnosti (aspoň teda u mňa to tak bolo). Okrem 2-mesačnej dcérky som sa popri liečbe starala o moje ďalšie 3 malé deti, ale dalo sa to zvládať, hlavne sa treba dobre psychicky naladiť a byť pozitívna (fakt to platí). Vlasy mi začali vypadávať asi po 4 chemo, no musela som si oholiť hlavu, lebo už boli všade. Ale aj to sa dá pred deťmi zvládnuť s humorom, chlapci sa tešili, že máme rovnaký účes 😄 Staršej vtedy 10 -ročnej dcére som to vysvetlila tak, že som chorá a beriem lieky, ktoré mi oslabili vlasové korienky a teda mi vypadali 🤷🏼♀️- doma som nosila šatky, vonku parochňu - deti to vôbec neriešili...
@matka_zufalka prajem ti vela sily do tohto obdobia! ❤
@glade22 ďakujem🤗
@danyelia máš môj obdiv, že si to zvládla pri 4 deťoch 😳❤️ prosím ťa, behom chemoterapie si už asi kojiť nemohla, však?
@matka_zufalka Ďakujem pekne...a nie, kojiť som už ďalej nemohla
@matka_zufalka je mi veľmi ľúto, čím si teraz prechadzas. Môžem sa opýtať ako nato prišli? Mala si nejaké zdr problémy? Pevne verím,že bude všetko dobré
@danyelia toho som sa obávala, čo už😢 ďakujem ti ešte raz za odpovede
@fiafia od septembra som mala krv v moci, najskor som si myslela ze mi zacal potrat, utekala som na pohotovost… tam sa to vylucilo, takisto aj zapal mechura -uzavreli sme to ako krv z placenty, co sa zacala usadzat (bola som v 3 mesiaci)… potom sa mi krv objavila este raz, zase sme to “zvalili” na placentu… a od polovice oktobra bola krv neustale, na urgente ma najskor odmietli poslat k urologovi (lebo som nemala horucku a bolavy chrbat, “len” uplne krvavy moc so zhlukami krvy)… potom ma urolog na urgente po vysetreni gynekologicky odmietol osetrit, ze je to urcite zapal (aj ked sa dvakrat vylucil z mocu a zavesil telefon gynekologicke) … tak som si nasla sukromneho urologa, ten mal tiez pripomienky co ho otravujem so zapalom, ale po vysetreni uz zacal konat- videl na sone tumor, poslal ma do nemocnice na cystoskopiu… tam mi urobili preplach mechura a poslali domov, lebo oni na sone nic take nevideli a niesom v typickej skupine na nador na mechuri ( chlap, dochodca, alkoholik, pripadne pracujuca s chemikaliami)…. Po preplachu som tam bola o dva dni zase, uz museli urobit cystoskopiu, nasli nador…. Vzali vzorku cez TURB, nesiel im zobrat cely… vzorka vysla zhubna, museli teda chirurgicky vyzerat cely … ta vysla zhubna tiez… ale tehotenstvo vraj velakrat “klame” pri onkomarkeroch, takze nic nieje 100% 😓
@matka_zufalka ❤️
@danyelia ❤️
🙏❤️🙏
@anonym_948f56 och, to ma mrzí....vyzerala taká odhodlaná zvíťaziť. A dieťatko normálne donosila? Vieš niečo viac?
@glade22 ano, dietatko donosila, viac neviem, len, ze zomrela

Ja len...keď si tehotná, nemôžu ti predsa nasadiť chemoterapiu, nie?