Skúsenosti s Cyberknife v Bory: Vedľajšie účinky a bolesti hlavy?
Ahojte , je tu niekto kto bol na cyberknife v Bory? (Ožarovanie hlavy)? Ak áno , aké ste mali vedľajšie účinky ? Sú bolesti hlavy normálne ?
opravujem Bez tabletiek proti bolesti.
@patrikslovensko Ďakujem za odpoveď 🙂..Tak to Vám teda prajem veľa síl , nech to mate čím skôr úspešne za sebou 🙏Ja som mala naplánovaný len jeden ožiar , ale bol silnejší , tak ma zaujímal názor niekoho , kto s tým ma skúsenosť , ďakujem pekne
mne dali 10 mensich davok koli ocnemu nervu
ako som pisal citim sa divne ale mozno ja znasam bolest inac ako vy.
@patrikslovensko áno každý sme iný , tak každý to znášame inak a to, že sa cítite divne po 7 oziaroch sa vôbec nečudujem 😏.. predsa len to je zásah.. ja mám za sebou jeden, ktorý bol v utorok a poviem Vám, že tiež sa cítim divne , takže v tom sme spolu 🤝.. ale tak beriem to tak, že je to čerstvé a pevne verím , že do týždňa budem na tom lepšie 🙏😁
dobrý deň, je cyberknife vhodný aj na metastázy v mozgu? konzultovali ste možnosť ožarovania týmto spôsobom priamo v bory nemocnici alebo Vám ju odporučil Váš onkológ?
Nemam Onkologa zatial takze neviem odpovedat.
@luciaone Ahoj. No ja som dlho nečakala . Na konzultácii som bola koncom júla a oziar som mala 13 augusta . Ide to rýchlo .. zatiaľ to nepomohlo , ale bolo mi povedané , že niekedy sa účinok dostaví až po roku , tak snáď áno 🙏.. ale čo sa týka celkovo oziaru v Bory, bola som milo prekvapená .. Personal veľmi milí a aj vybavenie naozaj na úrovni .. ale zase Praha je Praha .. ťažko povedať 😏. Prajem veľa síl a všetko dobre 🩵
Zdravim ano chodim aj ja dostal som 10 oziarov bolesti hlavy su zatial mierne citim sa cudne po 7 dmich oziareniach ale verim ze sa to zlepsi. Zatial bez tabletiek bez bolesti.
Ariesa ja si myslim ze sa tam aj stretavame :D
@patrikslovensko ahoj...nemal si bolesti hrdla a hrtana potom ? Ja som dostala 5 oziarov cyber knife a už začínam mať problém s prehĺtaním a chutou...mám červenú sliznicu...ako dlho to bude trvať ?
@patrikslovensko ahoj...nemal si bolesti hrdla a hrtana potom ? Ja som dostala 5 oziarov cyber knife a už začínam mať problém s prehĺtaním a chutou...mám červenú sliznicu...ako dlho to bude trvať ?
@luciaone ahoj nie nemal som ziadne vedlajsie ucinky ak teda k tomu nepatri to ze 2hodiny po oziare som spal 2hodiny ako zarezany. Zatial vsetko ok co sa tyka od ozarovania uz presiel rok. Zijem si pracujem zatial samozrejme ked sa meni pocasie aj moja hlava sa meni.Drzim palce !
ahojte, v pondelok zacnem s oziarmi Cyberknife v Boroch, nador na mozgu blizko ocneho nervu, naplanovanych 5 oziarov. Neviem co ma caka po oziareni.
Co myslite pod *citil som sa divne*? Je mozne soferovat pocas dochadzania na oziare?
ahojte, v pondelok zacnem s oziarmi Cyberknife v Boroch, nador na mozgu blizko ocneho nervu, naplanovanych 5 oziarov. Neviem co ma caka po oziareni.
Co myslite pod *citil som sa divne*? Je mozne soferovat pocas dochadzania na oziare?
@vava1903 cauko nastastie som to nemal na mozgu ale v dutine ale tiez mi to tlacilo na lave oko. Drzim palce ja som mal 10 oziarov koli zlemu miestu cize 10 v mensej koncentracii tiez som mal mat najprv 5. Mno co mozes cakat podla mna to je u kazdeho ine ja som po dvoch hodinach cestovania domov zaspal na 2 3 hodiny inac ziadne vedlajsie viditelne prejavy.
co sa tyka soferovania nemala by si ale ja som tiez soferoval ale mal som aj zenu zo sebou pre istotu.
Ohladne vyzdravenia nebudem nic hovorit vieme ako to je ohladne rakoviny.
Takze drzim palce ! a verim v dobro. A kludne napis. Som uz rok po tom ale samozrejme sa citim podla pocasia.
S pozdravom Pato
@vava1903 cauko nastastie som to nemal na mozgu ale v dutine ale tiez mi to tlacilo na lave oko. Drzim palce ja som mal 10 oziarov koli zlemu miestu cize 10 v mensej koncentracii tiez som mal mat najprv 5. Mno co mozes cakat podla mna to je u kazdeho ine ja som po dvoch hodinach cestovania domov zaspal na 2 3 hodiny inac ziadne vedlajsie viditelne prejavy.
co sa tyka soferovania nemala by si ale ja som tiez soferoval ale mal som aj zenu zo sebou pre istotu.
Ohladne vyzdravenia nebudem nic hovorit vieme ako to je ohladne rakoviny.
Takze drzim palce ! a verim v dobro. A kludne napis. Som uz rok po tom ale samozrejme sa citim podla pocasia.
S pozdravom Pato
@patrikslovensko ďakujem, v pondelok napíšem
@patrikslovensko ďakujem, v pondelok napíšem
@vava1903 ahoj, mam za sebou 5x oziar, uz viem co znamena citit sa divne. Mam problem so spanim, cez tyzden po 2 hodiny, ale dnes uz 5 hodin, tak hadam ked sa strati opuch na mozgu tak sa to zlepsi. Doobeda je takmer OK, poobede ma prepadne unava. Nemozem sa zohnut, zatoci sa mi hlava. Soferovanie zatial na kratke vzdialenosti je v pohode. Som rada, ze to mam za sebou, v decembri bude kontrola, ako nador reaguje.
Pristup v Boroch na Cyberknife uplne super, velmi ustretovi.
gratulujem a vitaj v klube :D

Zdravim ano chodim aj ja dostal som 10 oziarov bolesti hlavy su zatial mierne citim sa cudne po 7 dmich oziareniach ale verim ze sa to zlepsi. Zatial bez tabletiek bez bolesti.
Ariesa ja si myslim ze sa tam aj stretavame :D