Skúsenosti s diagnózou - rakovina pankreasu
Dobrý večer . Prosím vás, mal alebo má niekto skúsenosti s diagnostikou rakovina pankreasu? Dnes túto sviňu diagnostikovali môjmu priateľovi. Stále nemôžem uveriť, neviem to prijať 😭😭😭
@maja129 operuju ho v piatok na Mickiewicovej v stat.nemocnici v BA
@stella2015 dakujem vam. Zatial sa ocino tvari velmi optimisticky, akoby bol s tym vyrovnany. Ja po 4dnoch uz ani slzy asi nemam, ale nespim, ani jest mi nechuti...
Ako.to je mozne, ze ked nemetastazoval a vyberu ho..tak aj tak nema sancu....Stale tomu nexhcem verit.
@ivka710 je mi to.strasne luto s vasim manzelom. Ja som mala min.tyzden strasne tazky zobrali mi muza do nemocky a za par dni ocina. Muz s naznakom tazkej diagnozy vysiel z nej vdaka mnohym vysetreniam v poriadku. Konecné MR a Echokardia ukazalo, ze to nie je zivotu ohrozujuce. Ale zato tatinovi ked utlacili zapal zlcnika, zistili tuto strasnu diagnozu.
Neviem sa s tym zmierit,.stale mi idu slzy..vsade ho vidim. Moj ocino je ten najlepsi clovek, ktory v zivote nikomu neublizil, v zivote nam nedal ani po riti, ani nezvysil hlas...takto si nezasluzi trpiet. Bojim sa co nas caka, ak tu operaciu zvladne. Nejem, nespim..rozmyslam presne ako vy, ako mu pomoct. No len tu je clovek prikratky...iba mysliet pozitivne!
Drzte sa, zite... Spominajte len v dobrom na krasne chvile s manzelom....Kolko mal rokov, ak smiem?
Mal to niekto v rodine? U ocina nikto nikdy..vsetci jeho predkovia umreli na infarkt....nechapeme..neda sa.. :(
@stella2015 to vám verím, že z toho budete mať všetci traumu... Nám najprv povedali,že sa pokúsia chemo zastaviť rast toho nádoru a potom,že budú manžela operovať.Po ďalších vyšetreniach zistili, že má mnohopočetné metastázy v pečeni,tak už nič nerobili,už ho iba chceli nastaviť na paliativnu liečbu,aby mu zmiernili bolesti.Stale sa pýtam, prečo sa toto všetko muselo stať nám?Veľmi, veľmi mi chýba,ale na druhej strane aspoň bol ušetrený od dlhého mučenia a trápenia😢
@sisig ja by som to ani nenazvala,že treba pozitívne myslieť...to sa ani nedá,keď vidíte svojho blížneho,ako sa trápi...Ja som skôr dúfala,že sa stane nejaký zázrak na počkanie a vylieči sa.Manzel mal v marci 50tku.A do apríla tohto roku som mala pri mojom manželovi rozprávkový život.On bol dobrota sama o sebe.Tak ako ste vy opísali svojho ocina,že to je dobrý človek,tak to presne bol aj môj muž.Ten by ani muche neublížil,on bol taký dobrák,že to v dnešnej dobe sa len tak nevidí.Ja si začínam pomaly myslieť,že ak ten hore naozaj existuje,tak on si naschvál k sebe povolava dobrých ľudí a tých ostatných nachava tu,aby ho neotravovali.Nikdy manžel nemal žiadne zdravotné problémy,a naraz toto a tak rýchlo.To vám verím,že stále plačete a že sa s tým neviete zmieriť.Ja som pred manželom neplakala,keď som ostala doma pri ňom a starala sa o neho,lebo som nechcela,aby sa začal psych.opustat,ale stále som plakala tak,aby ma nevidel,v kúpeľni,na wc,do vankúša,to s tým nič neurobíte,to je skrátka človeku ľúto.Moja sestra pracuje v nemocnici ako sestrička na hematoonkologii,ona ma stále napadala k tomu,aby som sa držala pred ním a neprejavovala ľútosť,lebo on to bude mať horšie,keď ma takú uvidí a ona po tých rokoch na takom oddelení vie,ako sa správať k takýmto pacientom.Tiez tam riešila s onkologmi a docentom na oddelení,ako pomôcť,čo robiť,ale tiež boli pri tejto diagnóze aj oni bezradní.Vtedy som plakala a teraz plačem tiež.Chodi mi v hlave milión myšlienok a spomienok denne, stále mi to je nesmierne ľúto.Cez deň ako tak,lebo som sa zahrabala robotou,ale rána a večery sú nesmierne ťažké.A to čo ste sa pýtali,či mal niekto v rodine toto ochorenie,tak svokor zomrel na rakovinu hrubého čreva,ale dr.na onko povedala,že v tomto prípade to nie je dedicné.Rakovina pankreasu že sa dedí v tom prípade,ak mali ženy v rodine rakovinu prsníka alebo maternice.A v manželovej rodine sa nikdy nevyskytla u nikoho rakovina,iba u neho a svokra.Tak to vysvetlila tým, že skrátka tá bunka zbujnie a začne nekontrolovateľne rásť.
Náš ocko stihol len 1 chemo,po nej sa mu upchali zlcovody a už to šlo rýchle,do 2tyzdnov zomrel zlyhanie obličiek a pečene...
@ivka710
Och tazko sa.to.chape a nepochopi..o to viac ked je clovek tak mlady ako vas manzel. Je mi.to nesmierne luto, tu clovek ani spravne.slova utechy nevie najst..lebo su slabou naplastou :( ani cas nie je liekom. Ale snad mate.utechu a oporu v detoch.
Nespim, nejem...placem..stale ho vidim....
Nejde to spracovat..proste nejde..nepochopi, kto nezazije.
@ivka710 je mi to luto. Vsetko, vsetkeho. Posielam vam velke objatie. Musime len vydrzat, byt silne a čas trošku obrusi tie rany...no viem, ze nikdy nezahoji. Bolí to a vzdy bude. No zostali vam krasne spomienky a hore mate toho najlepsieho anjela, pozera na vas, dava na vas pozor a chce aby ste zili dalej. Drzte sa. ♥️
@sasenkafb ahojky, je mi ľúto čo vás postihlo a prajem veeľa sily, no dnes tú sviňu diagnostikovali aj mojej krstnej.. 😢😢😢 Mohla by som poprosiť do správy názvy tých produktov na ktoré ste mali dobré odozvy z tej onko skupinky ak si ich ešte pamätáte.. 🙏🙏🙏 Ďakujem veeľmi pekne.. Terka
Ja som dávala aj Čagu Sibirsku
Vraj je najlepší Zamat Amursky,ale ja som ho nikde nezohnala,ani zo zahraničia...Skúste sa na to vy niekoho popýtať, možno sa k nemu nejakým spôsobom dostanete.
Ja som pocula, ze Drači med pomaha. Len nemoze sa to pri chemo/radioterapii.
@pseudomonas87 máte s tím skúsenosti prosím
@ticko no skúsenosti, z rodiny ujo mojej svagrinej mal rakovinu pankreasu, a minimálne skúsenosti ako lekárka, nerobím gastro odbor
Môžem sa spýtať, môže ukázať magnetická rezonancia chrbtice aj nádor na pankrease? Lebo neurologička ma upokojovala,že keby som tam niečo také mala, bolo by to tam vidieť. Ďakujem
@bucko dobrý večer prajem, prosím vás zistili ste názvy produktov z tej onko skupiny?

@ivka710 môj ocko nemal ani jednu metastazu... preto sme verili, že bude dobre, ale mal tak veľký nádor, že mu prezral doslova aortu.. ťažko už teraz povedať, ako by dopadol, keby ho neotvárali a poslali rovno na onko. V tomto prípade mu operácia vôbec nepomohla, keďže až po otvorení zistili reálnu situáciu. Ani vo sne by mi nenapadlo že jedenásť dni po operácii umrie 😢 nikoho z nás ešte posledný večer s nami všetkými rozprával dostal sa až na jeden deň domov... ale bol zvláštny akoby sa s nami lúčil... a nad ranom sa to stalo... bola som pri ňom ozivovala ho pól hodiny.. budem mat z toho traumu na cely život😢 ale na druhej strane som šťastná, že som bola pri ňom aj moja mamka, sestra, švagor a moja 12 ročná dcéra, ktorá chúďatko bude mat tiež traumu na cely život, že to videla 😢 čas však už nevrátime a musíme či chceme, alebo nie, naučiť sa s tým žiť, aj keď je to veľmi ťažké... a Ty musíš byt tiež silná, žiješ a máš pre koho žiť... raz sa tam hore všetci stretneme so svojimi milovanými no dovtedy musíme žiť tento život, ktorý sme dostali darom. ❤️❤️