icon

Skúsenosti s hospitalizáciou na psychiatrii

unknownn55
9. aug 2025

ahojte, potrebujem pomoc.. mám menej ako 18 rokov a už dlhšie ako 3 roky bojujem so sebepoškodzovaním, depresiou, sebevražednými myšlienkami a ppp. beriem lieky, antidepresíva, skúšala som psychologičky, terapie a stále sa mám ťažko. rozmýšľam nad hospitalizáciou v nemocnici na psychiatrickom oddelení.
máte niekto nejaké skúsenosti? ak áno, mohli by ste mi priblížiť ako cca tam liečenie prebieha, ako prebieha príjem pacienta a podobne? ako to ovplyvní školu?
nemám dostatočnú dôveru v rodičoch, neviem ich poprosiť o to, aby ma možno dali hospitalizovať alebo čo a veľmi sa bojím toho, aké to tam je.. no ak mi už ani po hospitalizácii nebude aspoň trošku lepšie, tak už neviem čo budem robiť..

anonym_ad6a6f
9. aug 2025

Ty si už sem písala však?

unknownn55
autor
9. aug 2025
@anonym_ad6a6f

Ty si už sem písala však?

@anonym_ad6a6f áno, písala, no strašne sa bojím hospitalizácie.. neviem čo ma tam čaká..

anonym_e2f551
9. aug 2025

Skus sa opýtať na Facebook v skupine : Depresia a ine bolesti duše. Tam je veľa ľudí a všetci to majú za sebou. Určite vedia poradiť. Tiež skus prekladať skupinu, táto otázka sa tam rieši.

anonym_40d514
9. aug 2025
@unknownn55

@anonym_ad6a6f áno, písala, no strašne sa bojím hospitalizácie.. neviem čo ma tam čaká..

@unknownn55 Každopádne ti pomôžu. Ak budeš dodržiavať všetko čo máš a budeš disciplinovaná tak môžeš chodiť na priepustky domov, mobil je vo vyhradenom čase, rôzne aktivity.
Nie je to tam také zlé ako to ma prvý pohľad vyzerá.

anonym_d3b575
9. aug 2025

Moja dcéra bola hospitalizovaná na detskej psychiatrii v Martine, mentálna bulímia. Bola tam dva týždne, prvé tri dni sme jej nesmeli ani zavolať, bol jej odobratý mobil počas hospitalizácie , nesmela mať žiadny predmet ktorým by si ublížila. Návštevy mala povolené po týždni . veľmi jej to pomohlo a zastavili sme nekontrolované vracanie. Sú tam skupinové terapie , sedenie s psychológom , rozhovory s lekárom .

unknownn55
autor
9. aug 2025

@unknownn55 pravdepodobne by som bola hospitalizovaná v Prešove

betulinka1
9. aug 2025

@unknownn55 N musíš sa báť. Budes to mat ako tabor s pravidlami. Budíček, ranajky, aktivity, terapia, obed, aktivity, vecera. Budes na izbe aj s inymi. Kamoska robi v liečebni ale pre dospelych. Ona hovori, ze je to ako platená dovolenka. Teda pre tych, co tam nejdu s drogami a alkoholom. Treba vyskusat vsetko co ti moze pomoct. Urcite ubližovanie sebe samej nie je riesenie. Ty si sikovna a zvladnes to. Drzim si palce. 🍀🍀🍀🍀

anonym_215123
10. aug 2025

@unknownn55 nemaj strach z hospitalizácie. Moja dcéra bola hospitalizovaná kôli uzkostiam a panickým atakom. Príjem bol taký, že zobrali všetky veci s ktorými by si mohla ublížiť, vrátane mobilu. Mohla som telefonovať v určite hodiny a navštevovať. Cez den mala posedenie s psychoterapeutkou, psychologičkou, vo voľnom čase si mohla kresliť, alebo niečo vyrábali. Ona bola na ZŠ, čiže mala aj školu. Spolužiak mi každý deň posielal úlohy... Nemáš sa čoho báť, je to tam ako v ,,tábore,, sú tam deti s rôznymi problémami. Všetci sa kamarátmi. Pobyt do istej miery pomohol, ale chce to kus práce. Ty sa liečis u nejakej psychiatricky?

lija22
10. aug 2025

Preco sa tak velmi bojis?

Trosku iny pohlad, ked mam chore telo - co ja viem operacia zlomeniny, alebo vnutornych organov jednoducho neviem fyzicky fungovat, tak idem do nemocky. Ten kto nevie fungovat po psychickej stranke, tiez ide do nemocky. Proste ked treba, tak sa ide.Tu nemas co spekulovat. Nezlahcujem to, hovorim ako matka, ktora mala 9rocne dieta na psychiatrii cele prazdniny. A bolo to tazke ale nutne proste

evkamotka
10. aug 2025

Ja som bola tento rok a mala som pocit, ze som na tabore. Cez den boli rozne terapie, aj umelecke, tanecne, skupinove, individuálne....mily personal, vsetci sa ma pytali ako sa citim, riesili to. Uplne v pohode

anonym_276633
10. aug 2025

Bola som v nemocnici 2x na nastavenie AD. Velmi mi tam pomohli. Ja som bola na otvorenom oddeleni, kde je trochu iny rezim, popisem ho. Mala som samostatnu izbu, s WC, chladnickou, gaucom, telkou a postelou. Pozerala som si tam telku, filmy na netflixe apd. Rano vstavanie o 6.30 o 6.45 rozvicka, potom ranna hygiena, 7.30 ranajky, 8.00 podavanie liekov, 8.30 ranna komunita, potom od 9.00 podanie liecby ja som brala infuzie guajacuran + magnezium. O 10.00 dopopoludnajsia terapia. O 12.00 obed. O 12.30 podavanie liekov, o 13.00 popoludnajsia terapia. Potom od 15.00 volny program - navstevy, prechadzky, pozeranie filmov. 17.00 vecera, podavanie liekov. Vecer sme sedeli pri telke, pozerali filmy, hrali karty, boli sme tam taka skvela partia, ze sme nechceli ist domov. Bola ta s nami jedna mlada 18rocna baba, po pokuse o samovrazdu, s HPO, ona ma brala ako svoju strasiu sestru. Chodili sme dole do bufetu, dokonca sme si tam objednali pizzu. Boli sme jeden pre druheho oporou.

knmmch
10. aug 2025
@anonym_276633

Bola som v nemocnici 2x na nastavenie AD. Velmi mi tam pomohli. Ja som bola na otvorenom oddeleni, kde je trochu iny rezim, popisem ho. Mala som samostatnu izbu, s WC, chladnickou, gaucom, telkou a postelou. Pozerala som si tam telku, filmy na netflixe apd. Rano vstavanie o 6.30 o 6.45 rozvicka, potom ranna hygiena, 7.30 ranajky, 8.00 podavanie liekov, 8.30 ranna komunita, potom od 9.00 podanie liecby ja som brala infuzie guajacuran + magnezium. O 10.00 dopopoludnajsia terapia. O 12.00 obed. O 12.30 podavanie liekov, o 13.00 popoludnajsia terapia. Potom od 15.00 volny program - navstevy, prechadzky, pozeranie filmov. 17.00 vecera, podavanie liekov. Vecer sme sedeli pri telke, pozerali filmy, hrali karty, boli sme tam taka skvela partia, ze sme nechceli ist domov. Bola ta s nami jedna mlada 18rocna baba, po pokuse o samovrazdu, s HPO, ona ma brala ako svoju strasiu sestru. Chodili sme dole do bufetu, dokonca sme si tam objednali pizzu. Boli sme jeden pre druheho oporou.

@anonym_276633 kde je taká psychiatria?🙂

knmmch
10. aug 2025

@unknownn55 ak nie si schopná zvládnuť liečbu ambulantne tak hospitalizácia určite pomôže..

anonym_276633
10. aug 2025
@knmmch

@anonym_276633 kde je taká psychiatria?🙂

@knmmch taká je v Košiciach. Tr. SNP, otvorené oddelenie, nadštandard.

unknownn55
autor
13. aug 2025
@anonym_215123

@unknownn55 nemaj strach z hospitalizácie. Moja dcéra bola hospitalizovaná kôli uzkostiam a panickým atakom. Príjem bol taký, že zobrali všetky veci s ktorými by si mohla ublížiť, vrátane mobilu. Mohla som telefonovať v určite hodiny a navštevovať. Cez den mala posedenie s psychoterapeutkou, psychologičkou, vo voľnom čase si mohla kresliť, alebo niečo vyrábali. Ona bola na ZŠ, čiže mala aj školu. Spolužiak mi každý deň posielal úlohy... Nemáš sa čoho báť, je to tam ako v ,,tábore,, sú tam deti s rôznymi problémami. Všetci sa kamarátmi. Pobyt do istej miery pomohol, ale chce to kus práce. Ty sa liečis u nejakej psychiatricky?

@anonym_215123 áno, liečim sa u psychiatričky

bludna
13. aug 2025

@unknownn55 Je mi luto co prezivas a aj to, ze nemas oporu v rodicoch. Prajem ti vela sil 🌸
Moja skusenost s hospitalizaciou je velmi negativna, bolo to doslova dehumanizujuce peklo ale pises, ze ty by bola hospitalizovana v Presove, tak tam to snad bude lepsie 🙂

ksebejka
13. aug 2025
@unknownn55

@anonym_215123 áno, liečim sa u psychiatričky

@unknownn55 myslis, ze hospitalizácia moze byt horšia ako život, ktory máš teraz ? Inak úplne chápem tvoj strach, aj ja by som sa bála. Liečim sa antidepresivami a k lekárke som išla, až keď som si uvedomila ze uz horšie, ako to, ako som sa mala, to uz nebude. Podľa mňa, keď nad tým uvažujes, asi vnútorné vieš, že to musíš skúsiť.

unknownn55
autor
14. aug 2025
@ksebejka

@unknownn55 myslis, ze hospitalizácia moze byt horšia ako život, ktory máš teraz ? Inak úplne chápem tvoj strach, aj ja by som sa bála. Liečim sa antidepresivami a k lekárke som išla, až keď som si uvedomila ze uz horšie, ako to, ako som sa mala, to uz nebude. Podľa mňa, keď nad tým uvažujes, asi vnútorné vieš, že to musíš skúsiť.

@ksebejka ďakujem za pochopenie!! uvažujem nad tým už dlhšie a asi to naozaj je niečo, čo musím skúsiť ak chcem aby mi bolo lepšie

kata1612
18. aug 2025
@anonym_276633

@knmmch taká je v Košiciach. Tr. SNP, otvorené oddelenie, nadštandard.

@anonym_276633 dobry den. Mozem Vam napísať súkromnú správu?

anonym_4da10d
18. aug 2025

@unknownn55 Bola som hospitalizovaná tento rok v Nitre na pedopsychiatrii - sebapoškodzovanie, depresia a ešte iné veci...Príjem funguje, tak, že keď prídeš, tak sa porozprávaš s doktorkou, čo ťa trápi, prečo si prišla...a prečo by si chcela ostať hospitalizovaná. Ona zváži, či je nutná hospitalizácia (odporúčiť to môže aj psychológ, vtedy skôr zoberú, ale vôbec mať nič nemusíš) , dones si so sebou zbalené veci aspoň na prvé dni, keby si ťa nechali (veci so šnúrkami, s ostrými predmetmi nie a ani podprsenku s kosticami, naušnice atď si neber, zoberú ti ich...) Ak teda berieš lieky, tak si ich tiež zbal. V nemocnici ti nastavia lieky (môžu zmeniť, nemusia) , máš terapie, skupinové sedenia so psychológom, robíte rôzne aktivity a tak. My sme písali denník...bude sa hodiť nejaká knižka, plyšák, antistresová loptička, fidget hračky a tak na nervy, ukľudnenie aj nudu. Nezabudni si so sebou vodu (museli sme mať svoju) , poprípade džús alebo tak...mohli sme mať snacky ku desiate, olovrantu, tak aj to sa hodí - hlavne trvanlivé veci - sladkosti, sušené ovocie, sušienky, krekry...) Držím palce, určite to stojí za vyskúšanie, pokračuj v terapii, tá dlhodobo veľmi pomáha, možno skús aj Ipčko.sk - internetová poradňa. A neboj, bude dobre! Aj ja som si myslela, že ak už ani to nepomôže, tak nič, ale chce to čas, terapie, návštevy psychiatra a pomaly to pôjde, posielam veľa síl❤️ Najprv sa to môže zdať horšie alebo niečo, ale stojí to za to, ver mi. Keby niečo - napíš mi sukr. Ak nevieš pošlem ti neanonym😊 Na sebapoškodzovanie mne pomáha apka calm harm a days without incidents

labky613
18. aug 2025

Učili sme sa s učiteľkami, posielali nám úlohy spolužiaci alebo učitelia