Skúsenosti s kozmetikou Mary Kay

mia_ko
8. mar 2016

Ahojte, aké máte skúsenosti s kozmetikou Mary Kay? Používam ju momentálne druhý týždeň a zdá sa mi že mám pleť horšiu, ako keby sa mi robili póry aj tam ked som ich v živote nemala (líca, čelo na koreni nosa), problematický som mala len nos ale aj to sa zhoršilo pri záhyboch nosných dierok sa mi začali robiť "mega" vyrážky. Používam tonikum a prípravok na čistenie plety (niečo ako pletový gel/píling). Teraz ma aj kus svrbí tvár v oblasti od uší po bradu (spodná sánka).
Ďakujem

shia
9. mar 2016

keď nerobí dobre, nepoužívať, koža reaguje hneď. Nie každému všetko sadne. Ja osobne používam túto kozmetiku, mne nevadí a vyhovuje, mám sadu Timewise - čistiaci krem a krem na tvar a zo sady Botanical mam masku, s tym som spokojna, ale zase az taaaak yzazrak to nie je, vsetko je to len o pravidelnej starostlivosti o plet.

veverickav
9. mar 2016

Ja by som to vysadila. Kazda z nas ma iny typ pokozky a citlivost. Mne osobne mary kay celkom vyhovuje. Mam vsak iba cistiaci gel, ten je v pohode- az na cenu 🙂 kazdopadne, to co by mi nerobilo na tvar, by som hned zrusila.

kllamarka
9. mar 2016

S pletovou kozmetikou som mala tiez zle skusenosti, ..zhorsila sa mi plet, viac mastila (napriek MK pripravkom na zmiesanu plet), tym padom viac vyrazok/upchatych porov. No cele zle.
Poradkyna sa mi dokonca snazila tvrdit, ze to je 'normalne' plet si zvyka. No urcite...po 3 mes to islo do kosa. Pre mna najlepsia na svete kozmetika po 30tke, zmiesana plet, je Avene.
Ale co sa tyka Mary Kay, tak dekorativna kozmetika je TOP a pouzivam dodnes. Nenasla som za zivot (v rovnakej cenovej relacii), lepsi tekuty mejkap a puder 🙂 Pouzivam ho nonstop a mam krasnu plet. Ale pletova kozmetika..e-e, nikdy viac.

monikabubko
9. mar 2016

Skús vydržať ešte týždeň, lebo pleť sa môže aj čistiť, ale to je len dočasné a potom by to malo byť fajn. Ak sa to nezmení, v Mary Kay môžeš výrobok vrátiť a vrátia ti peniažky. A ak ťa svrbí len na tých miestach, tak to znamená, že sa ti tam pleť viac suší, pravdepodobne máš zmiešaný typ pleti s T zónou. Svrbiace miesta treba viac hydratovať. Ak by si mala alergiu na výrobok, svrbela by ťa celá tvár podľa mňa. Aj mne sa druhý týždeň používania povyhadzovala tvár oveľa viac ako zvyčajne, ale do ďalšieho týždňa to prešlo a po mesiaci používania sa mi začali redukovať i čierne bodky na brade a nose. Toto je moja skúsenosť, ale samozrejme každý máme iný typ pleti a iný výrobok sadne. Tak ak to neprejde, kľudne výrobok vráť 🙂

olalka
9. mar 2016

ktorú radu používaš? botanical, či timewise? asi máš citlivejšiu pleť, išla by som u teba do botanical. účinok sa dostaví neskôr, zo začiatku, sa z pokožky môžu dostávať von všetky zlé veci a krátkodobo sa môže pleť zhoršiť. ale to svrbenie pokožky podľa mňa v poriadku nie je. každopádne sa poraď so svojou kozmetickou poradkyňou. prípadne sa dá kozmetika vymeniť za inú a tak. MK zaručuje 100% garanciu, tak ak ti nerobí dobre, môžeš vrátiť.
ja som s MaryKay absolútne spokojná a používam celú radu. a "zázraky" vidí už aj okolie 🙂

veronickas
9. mar 2016

Mne tiez nerobila dobre, mala som aj makeup - zacala sa mi mastit plet a zaroven supat. Ale na ich puder a lesky a ruze na pery nedam dopustit 🙂

kllamarka
9. mar 2016

Nemyslim si, ze vonkajsou kozmetikou sa z pokozky dostavaju von 'vsetky zle veci'. Kozmetika posobi len lokalne vo vrchnej pokozke. Pokial robi zle, nie je to OK.

Dostat von zle veci cez pokozku sa da len zvnutra (detox, cistenie, strava). Vylucovanim. By som cakala ze MK poradkyne su viac vzdelane vramci dermakozmetiky.

Dobra pletova kozmetika ma posobit prijemne a dobre okamzite.

olalka
9. mar 2016

@veronickas každý reaguje inak, pre mňa je napríklad ich makeup úplná topka. a to som ich teda fakt vyskúšala dosť 🙂 a ešte odličovač očí 🙂

monikabubko
9. mar 2016

@kllamarka Ja sa do toho nejak nerozumiem, ale keď sa povrchová vrstva kože nesprávnym čistením, či nečistením zanáša a upchávajú sa póry, tak správnym čistením sa póry otvárajú a nečistoty a maz sa dostanú von.A je jedno aká značka kozmetiky sa na to použije. Ale to je len moja logika. Tá vôbec nemusí byť správna 🙂 Podľa mojej osobnej skúsenosti to bolo takto 🙂

kllamarka
9. mar 2016

@monikabubko ano cistenim sa vycisti, mechanicky. Ale nie aby som som permanentne 3 tyzdne mala zanesenu plet a mastnu z pletoveho kremu.
Mne sa poradkyna snazila tvrdit, ze to mam pouzivat - viac ako 3 mes - ze kym si plet zvykne a ze sa pravdepodobne cisti.
A vtedy som si povedala no comment...aby sa mi 3 mesiace cistila plet (pomocou pletoveho kremu?? ten ma inu funkciu), a mala ju vlastne zanesenu viac ako kedykolvek v zivote... Proste cisty nezmysel.

kllamarka
9. mar 2016

@monikabubko chcela som len povedat, ze mi plet zanasala kozmetika ako taka...sera, pletove kremy atd, co nemaju s cistenim nic spolocne.
Nemala som ziaden problem so samotnymi cistiacimi prostriedkami ako plet voda alebo gel.
A taktiez to vysvetlenie od poradkyne, ma dostalo..
Po vymeneni pletoveho kremu, plet opat v normale. Iba info, ze podobnu 'cistiacu' skusenost malo viacero zien po vyskusani MK.
Ale dekorativnu maju naj 🙂

monika89
9. mar 2016

ja som z kozmetikou Mary kay spokojná.Mojej pleti sadla.Lebo tiež mám takú pleť ktorej hoc čo nesadne.Jedine Mary kay mi pomohla je síce drahá ale mne pomohla.Používam aj očné tiene aj makeup aj ostatné výrobky od MK.

biokozmetika
9. mar 2016

keď kozmetika nerobí dobre, treba ju hneď vysadiť. a súhlasím s @kllamarka, že na pleti sa objavia takéto negatívne zmeny väčšinou len v súvislosti s vnútorným detoxom, resp. s nejakými zdravotnými problémami. vonkajšia kozmetika by naopak mala pokožku upokojiť nie rozdráždiť...
aj ja som mala zákazníčky, ktoré boli s našimi produktami nadmieru spokojné a naopak tie, ktorým nie všetko vyhovovalo. Každý ma iný pokožku a aj napriek tomu, že môže ísť o akúkoľvek kvalitnú kozmetiku (nespochybňujem kvalitu MK, mám s ňou dobré skúsenosti, hlavne dekoratívku), môže na rôznych pokožkách urobiť rôzne zmeny..nie vždy pozitívne 😒

odporúčam prestať používať a pleť vyčistiť, možno ju trošku nechať oddýchnuť a nezaťažovať a tak sa obrátiť na iný druh kozmetiky ( po vlastnej skúsenosti odporúčam vyhľadávať z radov prírodnej kozmetiky- je veľké množstvo produktov prírodnej kozmetiky takže je si z čoho vybrať a predsa len je to pre pleť prirodzenejšia a menej dráždivá forma ochrany ) držím prsty aby sa ti pleť dala dokopy 😉

zuzanellla
1. sep 2016

Ahoj používam MK od januára. Moje pleť predtým bola vysušená, robili sa mi podkožné vyrážky a pod. Od kedy používam MK pleť sa mi zlepšila. áno aj mne sa vyhodili vyrážky, všetko vychádzalo von, vôbec už nemám podkožné vyrážky, ale to celé svinstvo ide preč 🙂

Ja som nadmieru spokojná, aj keď ešte pleť nie je dokonalá, ale je oveľa oveľa lepšie. Cítim,že je pružnejšia vôbec nie je suchá, naopak pleť dýcha 🙂

Ak by si sa chcela dozvedieť viac kľudne mi napíš na zseminska@gmail.com 🙂

majja007
1. apr 2019

Nepouzivala by som na tvojom mieste, to nie je OK.

derdia
25. máj 2022

Ahojte mam produkty vo vynikajucej cene ak mate zaujem. Piste spravu

monikagaranova
12. nov 2023

Tu na všetko čo sa týka firiem mlm len negativizujete ohovárate pripadá mi to neprajné a nepravdivé. Ešte že nepoviete že od Číňana za euro je lepšia. Nemôže byť niečo zlé keď to funguje 60rokov a dlhodobo. Mama je alergická na všetko na Mary Kay 0. Aj mne vyhovuje. Keď má niekto problém treba ísť k odborníkom. A netrepať od buka dobuka. To nieje u pravej kozmetiky či vyživovym produktom také bludy čo čítam.