icon

Skúsenosti s liečbou metličkových žiliek po pôrode

misutkaa
14. jún 2025

Ahojte, len taký výlev, s metličkovými žilkami mám problém už možno od 17-rokov. Pravdepodobne aj genetika. Po dvoch detičkách sa mi stav dosť zhoršil. Absolvovala som laserovú liečbu, sklerotizaciu, metódu Clacs( tá mi asi najviac pomohla), potom opäť klasickú sklerotizaciu. Stav ale stále nie je dobrý, ba dokonca je to teraz naozaj viditeľné a dosť zlé, veľmi sa hanbím za svoje nohy. Dokopy som za liečby metličkový žil dala aj 2000€. Nerozumiem, prečo zdravotne poisťovne nepreplácajú tieto výkony, ale všetko si pacient hradí sám, iné zdravotne ťažkosti chvalabohu nemám. Chcela som ísť opäť na metódu Clacs, ale nemôžem vysolit ďalších cca 500€.

kiki68
15. jún 2025

@misutkaa rovnaky problem od 9 rokov, bavila som sa s lekarmi a oni to vidia na nejaku poruchu v genoch. Len nieco, co medicina este nevie presne odhalit. Nakolko tie typicke mutacie nemam. Mne strasne pomohlo ked som v tehu brala lieky na riedenie krvi, zvazujem, ze si ich necham trvale nasadit. Tiez nechapem preco poistovne nepreplacaju nieco, co je podla mna nielen o estetike. Nemam a ani som nikdy nemala nadvahu, nefajcim atd, neberiem HAK prave skrz toto.

misutkaa
autor
15. jún 2025
@kiki68

@misutkaa rovnaky problem od 9 rokov, bavila som sa s lekarmi a oni to vidia na nejaku poruchu v genoch. Len nieco, co medicina este nevie presne odhalit. Nakolko tie typicke mutacie nemam. Mne strasne pomohlo ked som v tehu brala lieky na riedenie krvi, zvazujem, ze si ich necham trvale nasadit. Tiez nechapem preco poistovne nepreplacaju nieco, co je podla mna nielen o estetike. Nemam a ani som nikdy nemala nadvahu, nefajcim atd, neberiem HAK prave skrz toto.

@kiki68 Chcela som ísť do Ke na odstránenie metódou Clacs, ale je to nadštandardný výkon, takze poisťovňa absolútne nič nepreplatí, a určite by to bolo aspoň na dva sedenia, čiže taká 1000- cka by to určite bola, som už z toho znechutená. Ono keby som vedela, že to pomôže trvalo tak neváham, ale nemôžem si každý rok dovoliť vysolit takúto vysokú sumu.

kiki68
15. jún 2025
@misutkaa

@kiki68 Chcela som ísť do Ke na odstránenie metódou Clacs, ale je to nadštandardný výkon, takze poisťovňa absolútne nič nepreplatí, a určite by to bolo aspoň na dva sedenia, čiže taká 1000- cka by to určite bola, som už z toho znechutená. Ono keby som vedela, že to pomôže trvalo tak neváham, ale nemôžem si každý rok dovoliť vysolit takúto vysokú sumu.

@misutkaa ja viem, ono ja som s tym prestala bojovat svojim sposobom, lebo to asi nema velmi vyznam. Mne sklerotizacia zhorsila jednu nohu. Ale tak, ze to vyzera otrasne pod kolenom. A teraz si vezmi, ze mam stihle atleticke nohy a toto, zilkovany mramor look.