icon

Skúsenosti s liečbou panickej poruchy a úzkosti liekmi

21. apr 2025

ahojte trpim cca rok panickou poruchou a úzkosťami, chcela som to zvladnut bez ale je to uz dlha doba a neviem kvoli tomu zit na 100%, tak som sa rozhodla ze by som skusila adcka… predpísala mi paretin + xanax … tych oblbovakov sa bojim a ked som si niekedy dala na ukľudnenie bola som z toho len unavena a neschopna nicoho … cize sa nebojim ani tak samotných antidepresív ako toho xanaxu co mi tam predpísala kazdy den … chcem len nazory ludi ktory ad brali alebo beru … pomohli vam ? Aky bol zaciatok ? Vedľajšie účinky ? … budem rada za kazdu odpoved dakujem pekny dnik 🙂

zmrzlinka2021
21. apr 2025

Ak by ad nepomáhali, tak by ich nikto nepredpisoval.

Mne radikálne zvýšili kvalitu života a doteraz nechápem,že mnoho ľudí sa radšej trápi, ako lieči.

autor
21. apr 2025

@zmrzlinka2021 a ako to bolo na zaciatku ? Zhoršil sa ti nejak stav ?

zmrzlinka2021
21. apr 2025

Ja som bola na tom dosť zle, a po 10 dňoch sa to začalo lepšit

mimirka32
21. apr 2025

Ja mam paretin. Doktor mi hovoril, ze maju vela vedlajsich ucinkov a vela ludom ich musi menit. No pre mna su ako zazrak. Mala som aj ine antidepresiva, ale ziadne mi tak nesadli ako paretin. A fakt mi zabrali asi uz po 2 tyzdnoch uzivania a citim sa psychicke dobre ako asi nikdy predtym

deti95060810
21. apr 2025

ad pomáhajú...ale zas na druhej strane majú aj vedľajšie účinky... tvoj sex. apetít riadne klesne, a pozor aj na oči...
xanax nemusíš brať denne - to je liek prvej pomoci keď situáciu už ozaj nezvládaš. môžeš kľudne brať nepravidelne. popr. si daj len 1/2 tabl.

roxy2
21. apr 2025

Presne, Xanax len podľa potreby na začiatku liečby dávajú

autor
21. apr 2025

@deti95060810
@mimirka32
a ako je to s tym sex. apetítom ? ano pocula som ze chut klesne ale neviem si predstavit, ze to uz vobec nebudem mat ziadnu chut alebo co ? alebo ako kedy alebo ako to je ?
a este otázočka ako je to s pitím alkoholu pri ad? samozrejme nepytam sa preto ze by som musela pit alebo co, ak by sa nedalo vobec nemam problem ja nepijem vela, ale tak v lete na teraske vecer alebo dovolenke nejaky drink pohar vina, caka ma par oslav aj dve svadby, tak ci si nejake to vinko alebo pivko dat mozem alebo vobec ? Tvrde nepijem, hovorim fakt len o par pivách popripade vino … date si alebo sa nesmie vobec ? Dakujem vam … nikdy som tabletky nebrala tak nemam vobec skusenosti

deti95060810
21. apr 2025

kľudne nemusíš mať vôbec chuť. je to od prípadu k prípadu. každý to ma troška ináč. to je taký všeobecný fakt. ak bude potrebné rieš to s lekárom.
vínko na oslave si dať môžeš.

ruzasipova
21. apr 2025

Mne paretin zaucinkoval na 8 den a hned sa mi zmenila kvalita zivota. Na zaciatku som nemala takmer ziadne vedlajsie ucinky, len znizenie sex. apetitu a neschopnost dosiahnut orgazmus, ale pocase nastalo aj denno denne prehananie (aj som sa zas bala niekam chodit) a uplne som si vyhubila bakterie na stiepenie laktozy.

mimirka32
21. apr 2025

Mne sa neznizil apetit, aspon sa mi nezda. Ale to je individualne. Co sa tyka alkoholu, ja nepijem vobec. Ale preto, lebo celkovo zijem zdravo, jem zdravo, nejem sladke, ani polotovary a tak a cvicim. Ale keby som nemala taky zivotny styl, pohar vina by som si dala. Nemalo by sa ti nic stat, len to neprehanaj

autor
21. apr 2025

@ruzasipova a ked presli tieto vedľajšie účinky bolo vsetko v poriadku ?

saruska1111
21. apr 2025

Ahoj ja sa liečim na panicku poruchu už rok.. beriem sertralin..😊 nooo začiatky boli veľmi veľmi ťažké mala som zhoršenie snáď o 100% všelijaké vedľajšie účinky… ale tie postupne prešli tak po mesiaci ale nečakaj zázraky hneď.. mne bolo tak naozaj skutočne dobre až po pól roku do tyxh 6 mesiacov to bolo ako na hojdačke.. ale uvidis každý sme iný.. ale veľmi pomohli fungujem úplne normálne až na to že mám neskutočnú chuť stále jesť pribrala som 20kg ale to je aj moja chyba nevedela som sa ovládať hlavne so sladkosťami.. a sex apetít mám tuším ešte väčší ako predtým 😂

ruzasipova
22. apr 2025

Sexualny apetit sa spravil, ale prehananie az po vysadeni AD.

saruska1111
22. apr 2025

@ruzasipova ahoj mna čaká vysadzanie.. nemala si nejaké problémy ?

ruzasipova
23. apr 2025

@saruska1111 Nie. Ale ja som brala len 1 tabletku denne. A vysadzala som v kludnom obdobi.