Skúsenosti s liekmi na spanie
Máte niekto skúsenosť z týmito liekmi? Lekárka mi ich napisala na spanie + alventu 150 ráno. Ďakujem za radu

@deti95060810 😂😂😂😂 dobrá rada 🙂 len ci neboli vedľajšie účinky, ja som brala tricito a strašne pôsobil
nie su to vyslovene leiky na spanie, ale moze pomoct zaspat. neviem kolko tbl mas uzit, ale 25mg nie je nijak vysoka davka. niekto uziva aj 500mg. vyskusaj a uvidis, ako ti to zaberie.
@majamat beriem týždeň a nevidím žiadnu zmenu malu dávku beriem
Mama berie a teda rozhodne po tom nespí. A to berie dvojnásobnú dávku. Ale lekárka hovorila, že treba dávky nastaviť.
@nikola1987 V čom nevidíš žiadnu zmenu?
@nikola1987 daj vedieť,lebo mne na spánok nevyhovelo nič iba stillnox
@nikola1987 tak vedĺajšie účinky sú alebo môžu byť u každého ináč...
@nikola1987 no bud by ti mal dr. zvysit davku, alebo zmenit lieky. tu Alventu beries tiez tyzden? je kludne mozne, ze ked ti zaberie Alventa, bdes viac v pohode a aj spanok bude lepsi. antidepresiva neucinkuju hned, ale najskor tak po 2t. a mozno to trova aj dlhsie, nez zaberu.
@nikola1987 to nie sú na spanie ale na depresie ona lieky a tam chvíľu trvá než záberu aspoň tri tyzdne
@nikola1987 Máš deti?
Baby, asi zaspala😉
@nikola1987 ja s nimi nemám dobrú skúsenosť. Ale ani so žiadnymi inými liekmi na spanie. Žiadne mi nepomohli. Teraz chodím do roboty a po 12ke spím ako drevo aj cez deň 😃
Beriem alventu už dlho, ale po čase sa mi pokazil spánok nemohla som vôbec spať alebo som sa v noci prehadzovala, tak mi lekárka dala tricito, to som brala mesiac, no strasne mi dunelo v HLAVE, a piskalo, tak mi to vysadila dala mi tieto, lenže po týchto zaspím ale strašne sny mam, a v noci sa budím padne 5 hodín a som vyspana, ano mam 3 ročnú dcéru.
Nikdy som nemala problém co sa tyka spánku. Hlavne pri malej 🙂
@nikola1987 Kventiax beriem aj ja, alventu som brala tiež... Teraz mám na spanie Stillnox, Depakine, Kventiax 125mg a poprípade Neurol...
Kventiax 25mg je celkom slabučký, môžete mať potom zvýšenú chuť do jedla. Alventa má zase veľa vedľajších účinkov.. ja osobne som ju prestala brať kvôli závratiam, nekontrolovatelného trasu celého tela a nevolnostiam po užití...
Ak máte len tieto dva lieky, je to v pohode a treba si na ne len zvyknúť, čo môže trvať pár mesiacov... Ak Vám lieky nebudú vyhovovať, treba to potom prebrať so svojim psychiatrom/lekárom, ktorý Vám lieky predpísal.
Ak si spomeniem na obdobie kedy som brala len tento Kventiax na spanie, spalo sa mi super, kým sa mi stav nezhoršil a bolo treba pridať aj iné lieky...
Ak máte akékoľvek iné otázky, môžte mi napísať do správy. ♥️
@nikola1987 ja to beriem su dobre
Sú to antipsychotika,spánok pri nich je len vedľajší účinok,akú máš dg? Na spanie ak tu mala dať Zopitin napríklad
@nikola1987 ja sním dobre skúsenosti nemám.. ako každý liek tak aj tento vyvoláva silnu závislosť, mne ho doktorka predpísala na spanie aby sa mi lepšie spalo, ale prvé mesiace mi strašne bilo z neho srdce tak ze ma v ňom pichalo a točila hlava.
Ako som ho vyradila nemohla som normálne zaspávať, pretože som na ten liek bola zvyknutá.. nikdy viac
@bubu62 - aj mne a lekár mi ho nechce viac ako po dobu pol roka predpisovať, vraj nemôže. Ako je to u teba ? Ako dlho ho berieš ?
@dedincanka131 už mám iné lieky..
@bubu62 - mne dnes predpísal Tisercin užívala si niečo také ?
@dedincanka131 nie
@zuzanavsz ahoj mAm to iste. 18 rokov cyklicky problem so spankom. Teraz mam najdlhsiu epizodu- 7 mesiacov nespim. Spim max 10 hodin tyzdenne ato som na liekoch. Vyskusali na mne uz asi vsetko ale na mne nic nefunguje. Tak som zvedava ci sa vam nejak podarilo vyriesit problem, dakujem ❤️
@petrakopecka co robis?ked nespis?
@bubu62 lezim, stahujem sa z izby do izby, idem otvorit okno, idem na wc...ale som tak ko ze nedokazem robit nic. V Mladosti som dokazala byt 5 dni na nocnej, cez den nespat, dalsi tyzden v noci zurovat a dalsi sa ucit. No teraz len lezim
@petrakopecka robíš?
@petrakopecka bola si aj v nejakom spánkovom laboratóriu? Aké lieky si brala, ak máš čas a chuť vieš mi napisat tu alebo súkromnú spravu? Trpel u vás niekto v rodine takou nespavosťou? Dakujem.

no však zješ tabl. a ideš spať.... Doporučujem užiť až tesne pred spaním....účinok tabl. celkom Ok...😉