icon

Skúsenosti s liekom Brintelix

danielkadandy
10. júl 2025

Nepriberali ste z neho kedy vam zaucinkoval?
Ja som brala dlhe toky SSRI ...posledne roky to bol konkretne seroxat a teraz mi zmenil tento liek ....treti tyzden uzivania bol zlomovy ...vsetko sa mi deje ..mam dat tomu cas ze aj dva mesiace kym zaberie..
Najprv mi tep vyskakoval, dalsie dni bolest hlavy a nevolno ..nechut jest, potom cely den do placu ...to sa ako tak upravilo a teraz mam pocit ze som pribrala ci som naliata ?? A to nejem viac ako doteraz 🤦

michaella24
10. júl 2025

Nie, nepribrala som. Naopak, schudla som. Brala som pred ním iný liek, no pôrodom sa mi splašili hormóny a nabrala som 30 kíl. Takže som žiadala zmenu a asi po roku s Brintelixom mi začala váha klesať, ale aj s úpravou stravy, samozrejme. Ale nepribrala som preto, že by som začala viac jesť. Vyskočil mi prolaktín, moje telo začalo fungovať úplne inak, rozhádzal sa mi cyklus, tri roky od pôrodu sa mi začalo tvoriť mlieko... Takže som trvala na zmene liekov, aj keď mi fungovali. Ale s týmto konkrétnym liekom som nemala problémy. Užívam ho už rok a zopár mesiacov. Každý organizmus môže zareagovať inak, treba to riešiť hlavne s lekárom. Ja som už odmietla takto užívať zopár liekov.

danielkadandy
autor
10. júl 2025
@michaella24

Nie, nepribrala som. Naopak, schudla som. Brala som pred ním iný liek, no pôrodom sa mi splašili hormóny a nabrala som 30 kíl. Takže som žiadala zmenu a asi po roku s Brintelixom mi začala váha klesať, ale aj s úpravou stravy, samozrejme. Ale nepribrala som preto, že by som začala viac jesť. Vyskočil mi prolaktín, moje telo začalo fungovať úplne inak, rozhádzal sa mi cyklus, tri roky od pôrodu sa mi začalo tvoriť mlieko... Takže som trvala na zmene liekov, aj keď mi fungovali. Ale s týmto konkrétnym liekom som nemala problémy. Užívam ho už rok a zopár mesiacov. Každý organizmus môže zareagovať inak, treba to riešiť hlavne s lekárom. Ja som už odmietla takto užívať zopár liekov.

@michaella24 a aky ste mala predtym?
Hej ved s lekarom riesim, kazal cakat este ...
Len ma zaujima ci niekto nema podobnu skusenost

michaella24
10. júl 2025
@danielkadandy

@michaella24 a aky ste mala predtym?
Hej ved s lekarom riesim, kazal cakat este ...
Len ma zaujima ci niekto nema podobnu skusenost

@danielkadandy paretin. Pred tehotenstvom som ho brala dva roky bez zmeny váhy, rok po pôrode som sa k nemu vrátila a dopadlo to teda s 30timi kilami navyše. Vymenili sme ho za tento, ani na začiatku som necítila nejaké extra vedľajšie účinky, rýchlo som si na neho zvykla. Som spokojná, aj keď paretin bol podľa mňa lepší, ale za tie kilá mi to nestojí, to mi spôsobilo len ďalšie depresie.