icon

Skúsenosti s liekom Rytmonorm na extrasystoly

lupajole
4. apr 2025

Prosim Vas uziva niekto tento liek na extrasystoly? Spomaluje aj pulz? Ja beriem na extrasystoly concor. Teraz mi kardiolog dal rytmonorm. Ale ze nech concor nevysadzaˇ. Brali ste to niekto toez takto? Bojim sa ci mi nebude pulz moc znizovat. Uz na polke concoru ho mam v pocte 60 pulzov

lagunka0000
4. apr 2025

@lupajole ahoj, ja ho mám , predpísal mi kardiológ pred dvoma mesiacmi tiež pre extrasystoly, okrem toho mám betaloc a na tlak amlopin, mala som mu volať ako ho znasam či mi nebude meniť liek, v pokoji aj mne znižuje tep, mám okolo 52-56, dr povedal že je to v poriadku, netreba sa báť, odvtedy klop, klop nemám tie extrasystoly, tlak mi tiež znižuje, tak dr mi povedal že amlopin už len polovicu si mám dávať a o mesiac sa mu mám ozvať, ja ho mám užívať jednu vecer

lupajole
autor
4. apr 2025

@lagunka0000 ahojky pisala som ti spravu

michaela329
4. apr 2025

@lupajole môj otec ho berie roky, asi aj 30. Nikdy sa nesťažoval. Tep okolo 60 je úplne v norme.

lupajole
autor
4. apr 2025

@michaela329 ano len ja mam tep 60 ked beriem lieky na pulz pri concore. Ab mi rytmonorm neznizoval este viac pulz

michaela329
4. apr 2025

@lupajole ja mám bežne tep okolo 50 (aj 48) takže úplne nechápem, prečo sa tak bojíš. No otec sa na nízke pulzy nesťažoval kvôli rytmonormu 🤷 Snáď Dr. zvážil všetky riziká.

mandzula
4. apr 2025

Moja mama riesi tento problem - Rytmonorm jej tak znizuje pulz, ze odpadava, musela ho vysadit.

jurly
4. apr 2025

@mandzula presne tak. Tiez mame rovnaku skusenost.

mariynka
5. apr 2025

A dovod vysokeho tepu?

vavaska
Autor odpoveď zmazal
lagunka0000
5. apr 2025

@mariynka neviem prečo som mávala vysoký tep a preskakovanie srdca, nezistili mi že preco

mariynka
5. apr 2025

@lagunka0000 histaminova intolerancia vylucena?

mandzula
5. apr 2025

@mariynka presne nad nou v suvislosti s arytmiou intenzivne uvazujeme. Mama ju ma hranicnu, arytmia napriek liekom pretrvava. Problem vsak je, ze histaminom sa lekari akosi zaoberat nechcu. Mama si teraz nasadila prisnu dietu a zistuje, ci je prave tam zakopany pes. Akurat bojuje s tym, ze informacie su rozporuplne, co sa tyka potravin a obsahu histaminu. Niekde pisu, ze napriklad med nie, inde, ze ano, tak skusa. Dokonca sme sa docitali, ze prave lieky na arytmiu znizuju tvorbu DAO. Uz sme aj celkom zufali, lebo mama odpadava, pravidelne konci na pohotovosti a riesenie ziadne.

lagunka0000
5. apr 2025

@mariynka bola som na gastro aj kolonoskopii, tam ok, z krvi hraničná hit, viem že nemôžem kofeín v ničom, či koláč či Kofola, ani alkohol vôbec, intolerancia na laktózu mi zistili

lagunka0000
5. máj 2025
@mandzula

Moja mama riesi tento problem - Rytmonorm jej tak znizuje pulz, ze odpadava, musela ho vysadit.

@mandzula prosím ťa, ako ho mamka vysadila, postupne alebo ako? Čo dostala ako náhradu? Ďakujem

mandzula
6. máj 2025
@lagunka0000

@mandzula prosím ťa, ako ho mamka vysadila, postupne alebo ako? Čo dostala ako náhradu? Ďakujem

@lagunka0000 Naraz a nahradu nema, berie len Concor.

lagunka0000
6. máj 2025
@mandzula

@lagunka0000 Naraz a nahradu nema, berie len Concor.

@mandzula mne bolo prvé cca tri mesiace oki keď som ho brala, a teraz mi začali tŕpnuť a mravcit ruky a nohy, slabosť v nich, mne to predpísal dr k už uzivanemu betalocu, keď to zistila neurologicka tak ma upozornila že to nie je vhodné a môže toto spôsobovať okrem iného aj sám rytmonorm to môže robiť, aj ja som naraz vysadila, ako sa mamka cíti, nevrátilo sa jej to búšenie?

mandzula
6. máj 2025
@lagunka0000

@mandzula mne bolo prvé cca tri mesiace oki keď som ho brala, a teraz mi začali tŕpnuť a mravcit ruky a nohy, slabosť v nich, mne to predpísal dr k už uzivanemu betalocu, keď to zistila neurologicka tak ma upozornila že to nie je vhodné a môže toto spôsobovať okrem iného aj sám rytmonorm to môže robiť, aj ja som naraz vysadila, ako sa mamka cíti, nevrátilo sa jej to búšenie?

@lagunka0000 busenie stale mava, ale je to lepsie ako s Rytmonormom. Uz su to len mierne zachvevy, ktore trvaju max. par hodin. Je po porazke, ma svoj vek, takze sa to uz berie tak, ze to k veku a stavu proste patri. Vie, ako to preckat, co od toho cca cakat. Sposobuje jej ich najma stres a podla nej aj niektore jedla, pripisuje to aj histaminu.

lagunka0000
6. máj 2025
@mandzula

@lagunka0000 busenie stale mava, ale je to lepsie ako s Rytmonormom. Uz su to len mierne zachvevy, ktore trvaju max. par hodin. Je po porazke, ma svoj vek, takze sa to uz berie tak, ze to k veku a stavu proste patri. Vie, ako to preckat, co od toho cca cakat. Sposobuje jej ich najma stres a podla nej aj niektore jedla, pripisuje to aj histaminu.

@mandzula tak nech sa drží a ďakujem