Skúsenosti s liekom Sertralin: Účinky a vedľajšie príznaky
Ahojte, chcela by som sa opýtať aké sú Vaše skúsenosti so Sertralinom. Vyšetrenia v nemocnici som mala všetky OK. Tak zhodnotili, že to bude asi psychika. Užívam ho aktuálne 3ti týždeň od pondelka 75mg. No stále sa mi zle dýcha, celá som taká pomotaná a som v strese, že počas sviatkov mi príde zle, keď ani psychiatrička ani nik nerobí, bolí ma chrbát a som stále unavená. Chcela by som sa preto opýtať, či ste to niekedy mali a ak áno či ste mali takéto príznaky a či Vám to pomohlo ak áno po akej dlhej dobe. Mám 20 rokov a som z toho zúfalá, pretože chcem žiť normálny a plnohodnotný život. Ďakujem
@ada_alica Nie nič mi nedali, nakoľko mám rešpekt voči liekom a obzvlášť návykovým. Mala som Xanax v období maturít, no som rada, že som sa toho zbavila. Povedali mi, že keď je zle tak si mám dávať Persen, Veleriánu alebo nejaké čaje.
Mne zabral na úzkosti, beriem ho viac ako pol roka, na začiatku bola zvýšená únava a spavosť
Mne na uzkosti nezabral, uzivala som ho dva a pol mesiaca a nic
@adriena85 po akej dobe si spozorovala zmenu?
@evkamotka žiadnu zmenu si nespozorovala?
@ejkejnatky nie. Iba nežiaduce ucinky
@ejkejnatky tak 2 až 3 mesiace
@adriena85 a iné vedľajšie účinky neboli? Pretože ja ho užívam 27meho to bude mesiac a zhoršilo sa mi dýchanie a posledné dni mám aj točenie hlavy. 4tý deň beriem zvýšenú dávku 75mg. A som zúfalá či to tak má byť, či sa to zlepší/ zhorší alebo čo.
@ejkejnatky nie neboli, iba tá spavosť a únava, na začiatku som brala 1, potom 2 a teraz 1,5...veď uvidis, možno tebe nesadli
@ejkejnatky ano zlepsi sa to. Ja som si pri sertraline kazde navysenie zvykala 1-2 tyzdne kym mi to preslo. A nejake veci aj zostali (hnačka, silnejsie kramy, motoricky nepokoj)
@evkamotka no dobre tak ti budem veriť.
@ejkejnatky tak nie len mne. Ved ked si si ho zavadzala, tiez ti bolo zo začiatku blbo, ci? Plus je to vyslovne napisane aj v pribalovom letaku, ze väčšina nežiaducich ucinkov v prvych tyzdnoch liecby ustane. Este ta chcem upozorniť, ze nejaké ti aj mozu zostat a je na tebe, ci si ochotna ich tolerovať alebo nie (ako mne ta hnacka zostala)
@ejkejnatky hlavne neries..
Tvoje telo si pýta pokoj a kľud... Nedostalo ho dlho, tak štrajkuje.. Lebo bojuje o život.
Takze idú sviatky, ber dovolenku,. Alebo pn, zapni tv, pozeraj filmy, spi...
Ja beriem serlift a je mi fajn... Ked ho neberiem som taka rozhádzané... Proste neviem normalne fungovať, neviem sa sústrediť, a preskakuje z ci cnosti na činnosť... S týmto liekom je mi fajn... A brala som. Behom dvoch rokov eliceu, alventu, brintelix a spala s rôznymi liekmy
Teraz beriem. Len 1 tbl serlift... A je vsetko ok. 👍 😊 😊 😊
Hlavne klud....chceš mať všetko v rukách a si moc zodpovedná... Ale neboj sa. Povoľ zivot aj tak pôjde ďalej.... Nezáleží od tvojej snahy♥️♥️♥️a kraaasne sviatky. Príhovor sa Bohu, on ma tv tomto všetkom zachranil
... A je moja psychoterapia... Bez neho, a bez viery je tento svet na žitie moc ťažký..
@evkamotka elicea ma strasne unavovala ale až po takom pol roku brani, na začiatok pomohla.
Potom alventa to som mala všetky nežiaduce účinky fyzické aké som len mohla ale psychika super, brintelix ma tiež strasne unavoval a teraz toto je ok. Ano hľadala som také aby som sa citila co najnormalnejsie.
@derdia na PN som už od Septembra no až od novembra som začala s liečbou. Krásne sviatky prajem aj ja😊
je to návykový psychiatrický liek
Sertralin nie je navykovy liek
u dieťaťa hotová katastrofa, úplne zmenená osoba, osobnosť, ako také "ošívanie sa", nebytie vo svojej koži, zmätenosť....no hotová katastrofa, ešte že sa to v začiatkoch seklo....hnusné svinstvo....
Ale ja nikoho neodcudzujem, kto chce užívať a robí mu to dobre, je to každého osobná vec
u dieťaťa hotová katastrofa, úplne zmenená osoba, osobnosť, ako také "ošívanie sa", nebytie vo svojej koži, zmätenosť....no hotová katastrofa, ešte že sa to v začiatkoch seklo....hnusné svinstvo....
Ale ja nikoho neodcudzujem, kto chce užívať a robí mu to dobre, je to každého osobná vec
@sonjakam
Za mňa tiež ten najhorší liek, aký som v živote mala a to ma ubezpečovali,že je veľmi dobre znášateľný a že treba pretrpieť ten ťažký začiatok, ale toto bol horor ... Úplne nechutenstvo, za tri týždne som schudla 7 kg, stále hnačky, zhoršenie úzkostí, nespavosť, bludné myšlienky, šialená nervozita, pocity na vracanie, nikto ma nespoznaval doma, stále som plakala, bolo mi zle, návaly horúčavy, búšenie srdca, vysoký tlak... Chceli má hospitalizovať v nemocnici, odmietla som, liek som vysadila a vrátilo sa mi staré ja ... Nikdy viac!

@ejkejnatky nedali ti nič iné? Niečo čo zaberá okamžite? xanax alebo niečo podobné? To by bolo vhodné na vykrytie času kým antidepresíva plne zaucinkuju.