icon

Skúsenosti s lupienkou - psoriázou

ruza88
26. apr 2017

Ahoj maminky chcem sa spytat ci nam neviete poradit poradit ohladom liecby lupienky.Uz sme poskusali dost veci a nic nezabera.Mate niekto s tim skusenost😔

antonia05
26. apr 2017

Ja ju mám už veľmi dlho,zbaviť sa jej nemôžem.Niekedy ju mám viac, inokedy pomenej.Prednedavnom som bola v strese a veľmi sa mi rozšírila,mastičky záberu iba na chvíľu 😣😣😣.Inak vraj pomaha aj slnko...aspoň 20 min sa slniť 😀

malabiba
26. apr 2017

je to chronicke- nevyliecitelne ochorenie, ale priznaky sa daju zmiernovat roznymi sposobmi - lieky, masticky, opalovanie a kupele, najlepsie Smrdaky, Trencianske Teplice a more. Na jar sa to zvykne zhorsit, vela zalezi od celkoveho zdravotneho stavu a formy psoriazy. Najlepsie ku koznemu a poradit sa.

ruza88
autor
27. apr 2017

Kozneho lekara navstevoval a vobec mu tie veci co mu predpisoval nepomahali.

antonia05
27. apr 2017

Mne ich kožná obmieňala,predpísala mi aj šampón a ten mi pomohol

malabiba
27. apr 2017

@ruza88 skuste kupele, minimalne na 28 dni, poistovna ich pri tejto diagnoze hradi v plnej miere. Kozny lekar, ale dnes uz aj obvodny vas tam moze vypisat. Kazdy reaguje inak a ma inu formu. Netreba to zanedbat, moze napadnut aj ine organy ajo kozu, napr. klby.

ruza88
autor
27. apr 2017

@malabiba dakujem za radu.Priatel s tim uz dost dlho bojuje.Tiez obmiename aj kremy a gely na sprchovanie

malabiba
27. apr 2017

@ruza88 je to na cely zivot, ale ak sa clovek lieci, da sa s tym zit, urcite kupelna liecba Smrdaky, ma na nu narok...pozri si indikacny zoznam diagnoz na kupelnu liecbu. Nech poziada kozneho lekara.

mandala77
27. apr 2017

zaujímavý článok, ktorý poukazuje na príčiny ochorenia: http://zdravi.doktorka.cz/psoriaza-pohledu-trad...

lilka5566
27. apr 2017

Ja používam dr michaels je to síce riadne drahé ale pomaha

ruza88
autor
28. apr 2017

@mandala77 dakujem velmi pekne😉

bienennest
28. apr 2017

@ruza88 Ahoj, moj manzel aj svokor maju psoriozu a z ich skusenosti viem, ze sa daju priznaky len potlacit ale nie vyliecit. Aj ked su pribuzny, kazdy z nich ma inu formu a teda im aj zaberaju ine lieky, takze asi ti nikto okrem kozneho tu neporadi. Treba vyskusat rozne lieky a kremy a skusit zistit, ktore zaberu. Mojmu manzelovi sa psoriaza po kupeli v mori zlepsuje, svokrovi zas zhorsuje, takze zial ani k beznym radam nieje ziadne univerzalne pravidlo. Najlepsie je skusit si najst komunitu ludi, ktori tymto ochorenim trpia (je to caste ochorenie) a vyskusat veci, ktore u nich zabrali (i ked ako som uz spominala, neznamena to, ze to aj v tvojom pripade zaberie) a mozno budes mat stastie a najdes liek, ktory ti tiez pomoze. Drzim palce.

PS: vacsina liekov na toto ochorenie je tak ci tak viazana na lekarsky predpis (nakolko obsahuju casto kortizon a pod.), takze sa koznemu lekarovi asi nevyhnes

mimika21
29. apr 2017

tiez mam psoriazu a zacala som pouzivat krem psorifix...celkom dobre zabera,treba skusit,mozno pomoze aj Vam...

damila11
29. apr 2017

Môjmu manželovi natieram pokožku mastou belosalic. Zatiaľ jedine, co nám ako-tak pomáha
Je to ale kortikoidna masť. Čiže na predpis. Je to tak, potláčame na čas priznaky ale nevyliecime. Mastit musime pravidelne, lebo keď 2-3 tyzdne vynechame, nech si koža oddýchne,vráti sa nam to a je to ešte horšie. Skúste, mozno Vám zaberie.