Skúsenosti s lupienkou - psoriázou
Ahoj maminky chcem sa spytat ci nam neviete poradit poradit ohladom liecby lupienky.Uz sme poskusali dost veci a nic nezabera.Mate niekto s tim skusenost😔
je to chronicke- nevyliecitelne ochorenie, ale priznaky sa daju zmiernovat roznymi sposobmi - lieky, masticky, opalovanie a kupele, najlepsie Smrdaky, Trencianske Teplice a more. Na jar sa to zvykne zhorsit, vela zalezi od celkoveho zdravotneho stavu a formy psoriazy. Najlepsie ku koznemu a poradit sa.
Kozneho lekara navstevoval a vobec mu tie veci co mu predpisoval nepomahali.
Mne ich kožná obmieňala,predpísala mi aj šampón a ten mi pomohol
zaujímavý článok, ktorý poukazuje na príčiny ochorenia: http://zdravi.doktorka.cz/psoriaza-pohledu-trad...
Ja používam dr michaels je to síce riadne drahé ale pomaha
@ruza88 Ahoj, moj manzel aj svokor maju psoriozu a z ich skusenosti viem, ze sa daju priznaky len potlacit ale nie vyliecit. Aj ked su pribuzny, kazdy z nich ma inu formu a teda im aj zaberaju ine lieky, takze asi ti nikto okrem kozneho tu neporadi. Treba vyskusat rozne lieky a kremy a skusit zistit, ktore zaberu. Mojmu manzelovi sa psoriaza po kupeli v mori zlepsuje, svokrovi zas zhorsuje, takze zial ani k beznym radam nieje ziadne univerzalne pravidlo. Najlepsie je skusit si najst komunitu ludi, ktori tymto ochorenim trpia (je to caste ochorenie) a vyskusat veci, ktore u nich zabrali (i ked ako som uz spominala, neznamena to, ze to aj v tvojom pripade zaberie) a mozno budes mat stastie a najdes liek, ktory ti tiez pomoze. Drzim palce.
PS: vacsina liekov na toto ochorenie je tak ci tak viazana na lekarsky predpis (nakolko obsahuju casto kortizon a pod.), takze sa koznemu lekarovi asi nevyhnes
tiez mam psoriazu a zacala som pouzivat krem psorifix...celkom dobre zabera,treba skusit,mozno pomoze aj Vam...
Môjmu manželovi natieram pokožku mastou belosalic. Zatiaľ jedine, co nám ako-tak pomáha
Je to ale kortikoidna masť. Čiže na predpis. Je to tak, potláčame na čas priznaky ale nevyliecime. Mastit musime pravidelne, lebo keď 2-3 tyzdne vynechame, nech si koža oddýchne,vráti sa nam to a je to ešte horšie. Skúste, mozno Vám zaberie.

Ja ju mám už veľmi dlho,zbaviť sa jej nemôžem.Niekedy ju mám viac, inokedy pomenej.Prednedavnom som bola v strese a veľmi sa mi rozšírila,mastičky záberu iba na chvíľu 😣😣😣.Inak vraj pomaha aj slnko...aspoň 20 min sa slniť 😀