icon

Skúsenosti s menej citlivou polovicou tela?

dominica27
2. mar 2024

Ahojte baby 🙂
Už keď som mala cca 14-15 rokov som mala pravú stranu tela menej citlivú - napr menej cítim chlad, teplo, vietor, šteklenie a pod. Vtedy mi nič nezistili bola som aj na MR mozgu atd. Odvtedy som bol ešte raz na MR mozgu cca v 23 rokoch. Stále nič nezistili. Vzdy to uzavreli že mám brat magnezko. Už mám 27 a stale sa mi to stáva. Pár dni dobre par dni nie. Niekedy mesiac dobre a mesiac nie. Akurat že teraz mávam navyše občas nejaké tiky - ruky, nohy alebo aj pery. Takto cele roky. Plus ma oblievali kĺby, chrbát a ruky mávam akoby stuhnuté v prstoch. Synovi zistili na genetike nejaké predispozície na svalovú dystr. a nejaké neuropatie tak idem zase neurológovi teraz. Nemáte niektorá skúsenosť s niečom podobným ?

egonsk
2. mar 2024

@dominica27 mozno priznaky prichadzajucej epilepsie by mohli byt tie tiky? Niektori ludia dostanu prvy zachvat az v neskorsej dospelosti a nez sa to stane, tak im telo ukazuje aj par rokov, ze nieco nie je ok.

dominica27
autor
2. mar 2024

@egonsk neviem mal som robené aj EEG aj MR a vzdy všetko ok

egonsk
2. mar 2024

@dominica27 no niekto ma EEG dobre aj po prvom generalizovanom zachvate a az pri dalsom, ktory moze byt aj za par mesiacov, mu zacne skakat a potom uz vzdy vidiet zmenu.

dominica27
autor
2. mar 2024

@egonsk uvidíme idem teraz 5.3. Na neuro zase

queen_mary
2. mar 2024

Mne to pride ako prejav sklerozy multiplex. Ale to by tiez podla mna mr ukazalo...

dominica27
autor
2. mar 2024

@queen_mary aj ja si myslím že niečo skôr neurologické to bude alebo tak…

lienocka2808
2. mar 2024

@dominica27 robili ti aj MRA? Prietoky? Ja to mavam dlhodobo lavu stranu menej citlivu 2x som skoncila na pohotovosti, myslela som si ze mam mrtvicu. Vzdy mi spravili ct a mr a dovi nic nezistili. Dala som si ako samoplatca spravit MRA (angiografiu) a bum. Zistili mi hypoplaziuu (zuzenie, nedovivinutie) praver vertebralnej arterie. Preto mam niekedy pocit slabsej strany tela. Uz sa nad tym nevzrusujem, u teba by to mohla byt tiez pricina ale na opacnej strane.

dominica27
autor
3. mar 2024

@lienocka2808 fuha veru nerobili asi. Ale ďakujem za info určite sa na to opýtam neurologicky v utorok 🙂

dominica27
autor
3. mar 2024

@lienocka2808 a aj to nejako riešili u teba?

lienocka2808
4. mar 2024

@dominica27 ahoj, nie, to sa riešiť nedá. Je to vrodené, postupne s vekom sa to bude ešte zhoršovať. v ojedinelých prípadoch sa robí operácia a vkladá sa do artérie stent na rozšírenie. Má to asi 10% ľudí. prečítaj si niečo o tom 🙂 možno si tam nájdeš svoje príznaky.