Skúsenosti s metastázou v pľúcach po karcinóme obličky
Ahojte, je tu niekto so skusenostami s metastazou v plucach 6mes od operacie karcinomu oblicky (uz recidiva)? Ak ano prosim aky bol casovy priebeh choroby? Viem ze je prognoza zla, skor ma zaujima kolko sa dozili pacienti. Metastaza je mala <1cm. Ide sa chirurgicky odstranovat. Vopred dakujem za skusenosti. Pekny den
@anonym_autor Toto sa neda takto predvidat. Moja mama mala rakovinu prsnika, hned metastazy, 10 rokov bojovala a minuly rok, ked sme si mysleli, ze je koniec, tak sa zazracne vyliecila.
Drzim palce.
@adri266 nemozes porovnavat rakovinu dvoch roznych organov. Je irelevantne, ze metastazuju obe do pluc.
Liga proti rakovine má onko poradňu, u tam rôzni odborníci
Nápis im, daj cely popis nálezu a uvidis akw stanovisko dajú oni
@anonym_autor môj otec mal karcinóm oblicky, zobrali mu celú oblúky s nádorom, potom ôk, potom po polroku 1 mts blízko pečene, operačné odstránená, po ďalšom polroku 3 mts v pľúcach, a už to šlo, biologická liečba, chemoterapia na tento typ rakoviny nezaberá, ak grawitz raz metastazuje, proces je nezvratný, liečba len predlzuje o čosi zivot, ale ten zivot bol posledný polrok, rok hrôza, otec zomrel 3,5r.po stanovení diagnozy
@anonym_autor pohladaj si uzavrete skupiny na FB, tam je kopec ludi so skusenostami.
@adri266 porovnavanim priebehu ochorenia u ludi s rovnakou diagnozou sa robia statistiky k danemu ochoreniu a zistuje sa ucinnost liecby, testuje novy sposob liecby, atd…
@guudy pozri, mozes spominat statistiku kolko chces, ale niekedy to ide mimo statistiky.
mama - na zaciatku povedane, neoperovatelne. Nakoniec po 10 rokoch museli operovat, kedze tam bol problem s infekciou, ktora napadla cievu, z ktorej krvacala.
Povedali na zaciatku, ze nevyliecitelne a hla, vyliecila sa.
A zopakujem, ze dufam, ze autorka bude mat rovnake stastie.
@guudy pozri, mozes spominat statistiku kolko chces, ale niekedy to ide mimo statistiky.
mama - na zaciatku povedane, neoperovatelne. Nakoniec po 10 rokoch museli operovat, kedze tam bol problem s infekciou, ktora napadla cievu, z ktorej krvacala.
@adri266 len naozaj su rozne druhy rakovin.....grawitz je nieco ine ako rakovina prsnika....dokonca sa na nu nedava žiadna chemo (lebo proste nefunguje), je to velmi agresivny typ rakoviny, kt. bud si bez mts po operacii a si ok, aj cely zivot, alebo sa objavia mts a nie je to ok....a tu uz mts bohuzial je.....viem, ze pises, ze u vas sa stal zazrak, bodaj by to bolo tak aj v tomto priapde, ale pri tomto type nadoru zatial poznam len tieto 2 alternativy.....prajem autorke "zazrak"
@anonym_autor Toto sa neda takto predvidat. Moja mama mala rakovinu prsnika, hned metastazy, 10 rokov bojovala a minuly rok, ked sme si mysleli, ze je koniec, tak sa zazracne vyliecila.
Drzim palce.
@adri266 Je veľmi divné, že ak už mala aj metastázy, že jej "odišli" a stal sa zázrak???
@adri266 v poriadku, beriem, nechces chapat, ze porovnavas hrusky s jablkami 🙂
@adri266 v poriadku, beriem, nechces chapat, ze porovnavas hrusky s jablkami 🙂
@guudy ale ja neporovnavam, to Ty stale hovoris svoje. Ja som chcela autorke dat nadej, ze aj ked jej vsetci budu hovorit, ze niet sance, moze sa stat zazrak. Lebo ak by si Ty bola onkologicka a stale iba opakovala statistiky bez toho, aby si dala nadej pacientovi, myslis, ze taky pacient ma snahu bojovat? Vies, kolko ludi poznam takych, co po tom, ako sa dozvedeli diagnozu, odmietli sa rovno liecit? Ze to rovno vzdali?
SAnca je tu vzdy. Nie, nebude to platit u sto percent, ale mozno tych pat percent sa uzdravi.
@anonym_autor Ja viem aka je bohuzial realita a dufala som v nejake pribehy so stastnym koncom ale sama viem, ze ta pravdepodobnost je nizka. Vo vsetkych zdrojoch sa opakuje ta ista prognoza, bud sa po karcinome oblicky clovek drzi roky ok alebo sa ovjavia mts a je to v keli ...v zazrak neverim. Dakujem ale za vsetky reakcie
Drzim palce.
@adri266 jej super veľmi držim palce nech je tu s vami ešte dlho
Moja kamarátka mala rakovinu na pľucach a žila 15 rokov od vypuknutia choroby.
@anonym_autor Manžel už pri operácii mal odstranenu celú obličku a okolite lymfatické uzliny/ochorenie bolo už veľmi pokročilé/Ďalšie metastázy v pľúcach,okolo srdca,v peceni.Operovany bol začiatkom septembra r.X a zomrel ďalší rok koncom augusta.Verim,ze od tej doby su už nové dostupné formy liečby, čiže terajší pacienti majú lepšie vyhliadky.

Drzim palce.