icon

Skúsenosti s mŕtvymi zubami

iveta7677
14. feb 2013

Tento rok mi umŕtvili 4 zuby, lebo ma bolievali. Prvý zub mám tak mesiac dokončený a ďalšie tri mám 2 týždne dokončené. Neplatila som veľa za ošetrenie koreňových kanálikov za jeden zub sedmičku som platila maximálne aj s bielou plombou nakomplet 27 EUR /t.j. čistenie kanálikov , doplnenie kanálikov a biela plomba/. Niekedy ma však tieto zuby pobolievajú, vždy niektorý iný. Pozorovala som tak 1 až 2x do týždňa, nie je to nejaká intenzívna bolesť ale niekedy cítim tie zuby. Nechcela by som o tieto zuby prísť. Rozmýšlala som či je normálne aby som tieto mŕtve zuby občas cítila.Aké máte skúsenosti s mŕtvymi zubmi resp. s ošetrením koreňových kanálikov, kde je lepšie ich dať ošetriť?

Strana
z2
eugendorf
13. mar 2014

ahojte. ja už mam viac ako rok problemy so zubami. nikdy predtym som nemala . Mam vyplnany očny zub na lavej strane namala som hnis ale robili mi resekciu. Potom ma bolela sanka na lavej strane a trvalo rok kym som sa z toho dostala. na druhej strane ma tie boleli hore dva zuby zubar vravel že su dobre ale mna rok boleli tak mi vytiahol nervy dal mi vložky na tri tyždne a potom vyplnil. prve dva dni to bolo v pohode potom to trochu štipalo a bolia mazuby aj v okoli na ktorych nemam kazy. dnes je deviaty den štipe ma to a pali tablety od bolesti nezaberaju tak neviem. dufam že čas to zahoji mslim si že zapal nemam. tiež neviem čo mi je a k zubarovi mije už trapne chodit

eugendorf
13. mar 2014

@eugendorf Ten mrtvy zub tiež citim ale nie vždy a tieto dva dufam že budu v poriadku tiež nechcem o ne prist. aj som vela platila ale ak to bude dobre je mi to jedno. lan už nech neboli

mylove321
16. mar 2014

dig ze mrtve zuby tmavnu? a to akoze ked mi za posledne 4 roky stmavli zuby z bielej na zltu tak to mi pomaly umieraju a ked budu sive tak sa rozpadnu uplne? a inak super ze dva zuby sa mi aj zcasti odlomili ale nie su mrtve, resp mi zubarka vytiahla nerv a potom povedala ze teraz je mrtvy. a dalsia chce spravit to iste.
mam z toho depresiu.
mam 20 rokov a mam mat mrtve zuby?

zita19
16. mar 2014

@mylove321 Nic si z toho nerob. Mne same odumreli zuby pod plombami. Mam takych 6. Pokial viem, tak 25 rokov su mrtve, zablombovane a stale drzia. Ani farbu nezmenili a vobec ma netrapia na rozdiel od tych co su zive a sem tam sa ozvu ked jem zmrzlinu...

lubakajsova
10. dec 2014

ahojte mna tiez boli mrtvy zub uz asi 2,5 tyzdna, a stale chodim na precistenie a vlozku ale stale boli, dufam ze to prestane lebo uz neviem co mam robit

jankalac
10. dec 2014

@lubakajsova mam ten isty problem, piatok som bola na preventivke a hned mi 2kazy zablombovala... okej, hovorim si, mam rok pokoj... no velky prd... hned pobede ma zuby zasa zacali boliet, cely vikend, na noc som si uz tabletku musela davat aby som daco pospala... pondelok som tam naklusala znova, tak ich vyvrtala, skusala mi studene davat .... tak ze ich mam tiez uz odumrete, a ked ich zablombovala, tak sa tam nejaky tlak nahromadil... teraz mam vlozky v nich, a v januari mam ist zablombovat.... stale tam vsak nieco citim, uz nie tak ako predtým, ale "nieco" mi tam vadi....
ach len problemy su s tymi zubami... vrrrr

lubakajsova
10. dec 2014

@jankalac no ja som tu vlozku uz aj vybrala lebo mam tam tlak ale to uz 3x opakovane ..neviem teraz ze ci zase precisti alebo co

lubka72
11. dec 2014

@iveta7677 prosím ťa, ako to dopadlo s tou korenovou výplňou? máš to dobre spravené? lebo tá cena je super, ja som za jeden zub, korenová výpln, čistenie kanálikov pod mikroskopom dala 200 e, a to nie je ešte dorobené, skoro ma vystrelo z tej ceny...

nikitkad
19. apr 2015

@jankalac
@lubakajsova aa ako ste nakoniec dopadli odumreli vam tie zuby??lebo ja mam zatial v zube len vlozku a stale mi to vadi ako keby tlak a zubarka mui pozerala ten zub 3 krat a stale zije

lubakajsova
20. apr 2015

ja som ho mala opuchnuty aj bez vlozky tu som si vybrala a stale je otvorený teraz neboli a je uz dost dlho otvoreny on je mrtvy isto lebo ked do neho sprtam ihlou nic necitim, nechavam ho tak a ani nejdem s nim este ho necham nejaky cas otvoreny aby mi zaseneopuchol

jakubjakovae
28. sep 2016

@lubakajsova ja mam ten isty problem.
2krat som mala otvoreny mrtvy zub...a vzdy ked mi ho zavrie, zub boli...zajtra sa chystam znova...v pondelok mi tam dal akusi liecivu vlozku a boli...ako ste dopadlu vy?dakujem

bezmena94
23. jan 2017

ahojte chcem sa spytat ak mi vie niekto odpovedat prišla som teraz od zubara pretože sa mi už druhy krat na tom istom mieste zlomil zub spravil mi snimku povedal že ho mam zapaleny a že zub je mrtvy vraj by sa zišla dat dren do korena zubu. Ako sa to robi? ten zub mi cely rozvrta spredu a bude to vidno? alebo to nebude ani vidno ked budem mat tie kanaliky otvorene niaku dobu su to predne zuby tak ma to dost trapi

wolfgirl
14. máj 2017

Ahojte, ja mam robene dva zuby v Anglicku a nikdy ma neboleli, teraz som si po 10r dala spravit tu a boli ma po endodoncii uz 4 tyzden. Bolest bola prve dva tyzdne na dotyk a zahryz, teraz uz iba na poklepanie. Prejde to este? Alebo mam za zubarom ist a z RTG uvidi, ci niekde nie je chyba, alebo to musi povyberat a spravit nanovo?

dorottka
14. máj 2017

@wolfgirl sama vidis, ze sa to lepsi, co je dobra sprava. Ono zasa to nie je taky primitivny zakrok, cize bolest moze vazne pretrvavat aj dlhsie, najma ak sa kost spamatava z infekcie. Mna na silnejsie zatlacenie bolel zub asi 4 mesiace, potom to spontanne odoznelo. Ale samozrejme, mozes kontaktovat zubara, ak mas strach, rtg je zalezitost par minut a ja by som sa osobne sla tiez spytat, v instrukciach hovoria o bolesti max 1 tyzden, takze si v prave.
Na rtg sa uvidi dost - v akom stave je kost okolo zuba, ci tam nie je novy zapal, ci su poriadne vyplnene kanaliky atd. Nie je sice vsemocny, ale vie pomoct dost 🙂 drzim palce

Strana
z2