Mŕtvy zub v tehotenstve

pedroma
21. júl 2012

Pred tyzdnom mi zubar vybral nervy zo spodnej sedmicky, nechal par dni otvorene a pred dvoma dnami precistil kanaliky a dal vlozku. Pokial to bolo otvorene bolo fajn, ziadna bolest, ale teraz...katastrofa ☹ . Bolelo ma to poriadne aj pri cisteni, ale zhodnotil, ze zapal tam nie je, je to ciste a nekrvaca to. Mate niektora skusenosti? RTG mi v mojom stave robit nechcel.

ikke
21. júl 2012

@pedroma naspat k zubarovi, zrejme to az take ciste nie je. ono zub po cisteni kanalikov moze boliet, ale bolest by mala ustupovat, nie stupnovat 😖
mne robil zubar aj RTG v poslednom trimestri a so zasterou na bruchu

orieskova
21. júl 2012

Neviem odkial ste,ale skuste nahodit do googlu mikroskopicka endodoncia,ci ju robi niekto vo vasom okoli.su to profy zubari,ktory osetruju taketo zuby pod mikroskopom a najdu i nerv,ktory vas zubar nevidi a aj to moze,urcite je pricina bolesti.takto sa da zub pekne zachranit,ale je to drahsie.

pedroma
autor
21. júl 2012

dakujem vam. Po vikende mam urcite naplanovane ho znovu navstivit (moment. zastupujuceho dr., moj ma tri tyzdne dovolenky 🙄 ).

Od obeda je trochu miernejsie, zub mi nereaguje ani na ladove ani teple, co je fajn, ale pri zahryznuti ho citim teda poriadne. Ten zastupujuci dr. ma upozornil, ked mi daval tu vlozku, ze ma to zo dva bude boliet - a kludne nech si dam nieco na baze paracetamolu - len som netusila, ze az v takej intenzite.

Este ma napadlo - ked cistil tie kanaliky, tak to strasne bolelo. Nie je aj toto predzvest, ze nieco nie je v poriadku? Osobne si myslim, ze mi ho mal nechat este otvoreny, a zopar krat ma pozvat na precistenie, hm...

aamonka
21. júl 2012

@pedroma ja som po zaplneni necitila nic a asi o 3dni som ho zacala citit plus mi vsetko okolo akoby trplo.. po mesiaci cca to preslo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre