Skúsenosti s načúvacími pomôckami
mile zienky, prosim Vas, ak tu niektora /zrejme starsia/ pani, alebo jej manzel, nosi nacuvaciu pomocku do ucha, vedeli by ste mi poradit dobru? Manzel uz zle pocuje, bol u usnej lekarky, ze treba uz takto poriesit. Nedala nic na vyber, proste premerala, urobila odtlacky a vraj mame sa dostavit, ked pridu hotove. Znami ho odradzali, ze to aj tak nosit nebude, ze to chrci, pisti, v kuse sa vybijaju baterie, ale ja som sa nedala. Zaplatila som 40€ za nacuvatka /zvysok poistovna/, 2x10€ usnej za termin a nakoniec je to presne, ako ti znami hovorili. Muz to nechce nosit, vraj to pisti /a fakt pisti, skusila som, ked nastavujem hlasitost/, sušti, boli ho z toho hlava a baterky su po 2 dnoch vybite. Proste, vyhodene peniaze a hluchy muz 😖
Prikladam foto produktu a dakujem za kazdu dobru radu. Podotykam, ze navod na pouzivanie som prestudovala cely a postupujem podla neho, ale zlepsenie ziadne.

@katenka2 mama nosi roky....ale treba si zvyknut, ano pisti..ja to pocujem, mama sa tvari ze nic.......ono to doktorka musi nastavit, tiez tam mama chodila a nieco tam upravovali. Treba zavolat dr a povedat ze to nevyhovuje. Nech navrhne moznosti.
@zabka79 dakujem, vyskusam. Teraz ide muz na vaznu operaciu, ked sa z najhorsieho dostane, pojdeme tam
@zabka79 dakujem, vyskusam. Teraz ide muz na vaznu operaciu, ked sa z najhorsieho dostane, pojdeme tam
@katenka2 tie mini do ucha nie su dobré, mala som tiež. Tie za ucho su lepšie, mam zn Siemens a ešte jednu značka ma nenapadá a nemala som s nimi problém a áno baterky sa rýchlo vybíjajú keď sa používajú ale mali by aspon týždeň vydržať
@katenka2 ja mám také čo majú nabíjačku a vydrži 2 dní v noci nábijam.
Nič nesusti a je pravda ,že som si naň nezvykla mám iba 1 ..
@katenka2 moja babka mala problém so sluchom roky rokúce ale ona mala na predpis nejaký strojček za 500€ čo hradila poisťovňa vydržal 5 rokov a potom druhý , pistal keď nastavovala hlasitosť na slúchadle alebo keď baterka nebola dobrá inak jej to veľmi pomohlo
Mamina ma nieco taketo ako na obrazku. A je spokojna. Treba to spravne nastavit. Kontaktujte doktorky. Pisti jej to, len ked si to vybera, alebo vklada. Inak nie. Baterka jej vydrzi dlhsie ako 2 dni, ale nosi novu vsade so sebou. Ona totiz bez toho takmer nepocuje. A musi si mozog zvyknut. Ono to trva nejaky cas.
@katenka2 tie mini do ucha nie su dobré, mala som tiež. Tie za ucho su lepšie, mam zn Siemens a ešte jednu značka ma nenapadá a nemala som s nimi problém a áno baterky sa rýchlo vybíjajú keď sa používajú ale mali by aspon týždeň vydržať
@vreckovka2
@anonym_d85d19
@elenatomasova
@stellarstar
Ludkivia, všetkým vám pekne dakujem za čas a rady. Snáď to nejako poriešime aj my 🙏🏻
@katenka2 ja mám také čo majú nabíjačku a vydrži 2 dní v noci nábijam.
Nič nesusti a je pravda ,že som si naň nezvykla mám iba 1 ..
@elenatomasova Prosim ta,a kde si kupila aj s nabijackou? Dakujem
@katenka2 nuž tak ti napíšem, tieto načuvacie aparáty co predpisujú ušní lekári nestoja za nič. Presne- píští to,šustí to atd. Predsa len neda sa to oklamať.
Muž nosí tiež,ale zn.Phonak, lenže tam treba rátať s "inou" cenou. Je to draha záležitosť.
@lilyianka na sk sa nedá požiadať cez poisťovňu aby preplatili?
@lilyianka na sk sa nedá požiadať cez poisťovňu aby preplatili?
@stellarstar tieto,ktoré spomínam ja,tie nie. Treba si ich platiť z vlastného vrecka.
@stellarstar tieto,ktoré spomínam ja,tie nie. Treba si ich platiť z vlastného vrecka.
@lilyianka tak sa to ptm zmenilo za tie roky, lebo kedysi sa tak dalo tak som mala aj ja prvé 3 načúvacie
@katenka2 bohužiaľ ste si zobrali najlacnejšie načuváky, bez doplatku. Tie naozaj sú úplne nanič kvalita. Navyše netuším značku a stratu sluchu tvojho muža. Pre rôzne straty sú vhodné rôzne značky. Navyše zvukovodové, ktoré má muž, musia mať super odliatok, aby tesnili a zvuk bol čistý. Stačí malá netesnosť a piští to a nič nepočuť. Mimochodom, mám skúsenosť,že lekári nerobia veľmi dobré odtlačky, lepšie robia technici priamo vo firmách. Zvukovodové ani nie sú vhodné pre starších ľudí. Tam je kvôli jemnej motorike vhodnejší závesný aparát (za ucho) s väčšou koncovkou, aj sa lepšie čistí.
Jediné, či ti viem poradiť,že ak manžel dostal načuvák iba na jedno ucho, a zhoršený sluch má na oboch, tak má nárok na ešte 1 aparát. A ten už vyberte sami, priamo si žiadajte niečo vhodné. A počítajte s doplatkom, aby nemal opäť šušťadlá.
@lilyianka tak sa to ptm zmenilo za tie roky, lebo kedysi sa tak dalo tak som mala aj ja prvé 3 načúvacie
@lilyianka
@stellarstar na všetky načuváky poisťovne preplácajú tuším 400€. Každá firma musí ponúkať jeden základný, bez doplatku. A vyššie typy (majú viac kanálov, rôznych potlačení rušivých zvukov,... Jednoducho lepšia výbava) sú už drahšie, tam si pacient dopláca. Možno 200€, možno 600€,...
@lilyianka
@stellarstar na všetky načuváky poisťovne preplácajú tuším 400€. Každá firma musí ponúkať jeden základný, bez doplatku. A vyššie typy (majú viac kanálov, rôznych potlačení rušivých zvukov,... Jednoducho lepšia výbava) sú už drahšie, tam si pacient dopláca. Možno 200€, možno 600€,...
@lilke viem že v detstve rodičia nič neplatili, až keď som dostala tretie vtedy sme museli jednu zaplatiť a druhú nie.
Tie drahšie poznám, mám dvoje, sice ani za tie som neplatila ( žijem ale v at a poisťovňa preplatila ) ale tie sú tiež fakt drahé. Jedny by ma boli vtedy stáli aj 2500 e 🙈
@elenatomasova Prosim ta,a kde si kupila aj s nabijackou? Dakujem
@vorkola to mi predpísali na usnom...som z Košíc.
@katenka2 nuž tak ti napíšem, tieto načuvacie aparáty co predpisujú ušní lekári nestoja za nič. Presne- píští to,šustí to atd. Predsa len neda sa to oklamať.
Muž nosí tiež,ale zn.Phonak, lenže tam treba rátať s "inou" cenou. Je to draha záležitosť.
@lilyianka mne to vôbec nesusti,je to značka Widex.
@lilke viem že v detstve rodičia nič neplatili, až keď som dostala tretie vtedy sme museli jednu zaplatiť a druhú nie.
Tie drahšie poznám, mám dvoje, sice ani za tie som neplatila ( žijem ale v at a poisťovňa preplatila ) ale tie sú tiež fakt drahé. Jedny by ma boli vtedy stáli aj 2500 e 🙈
@stellarstar áno, tie ceny sú vysoké. My sme za 1 ks dali pred 10r okolo 1200€ + príslušenstvo a najnovšie cca 2r dozadu za jeden okolo 1500

@katenka2 mama nosi roky....ale treba si zvyknut, ano pisti..ja to pocujem, mama sa tvari ze nic.......ono to doktorka musi nastavit, tiez tam mama chodila a nieco tam upravovali. Treba zavolat dr a povedat ze to nevyhovuje. Nech navrhne moznosti.