Aký načuvací aparát nosíte?

elise
7. nov 2010

aký načúvací aparát nosíte? ja mám dva jeden z audioprotetiky a druhý z oticonu, ale stále sa mi kazia, hladám spolahlivé načuvacie aparáty.lekárka mi vela poradiť nevedela len audioprotetiku a oticon ale nie je to podla mojich predstáv. mám vnutrozvukovodové aparáty. nosím na jednom uchu ale mala by som na oboch. napíšte prosím nepočujuce mamičky čo nosíte vy? druh aparátu prosím.dakujem veľmi pekne.

grettka
7. nov 2010

ahoj, asi velmi nepomozem...nie som sice nepocujuca, ale moja babka ma pristroj z oticonu, "zavesny" na jednom uchu, pocuje s nim dobre... akurat jej vymenili tvarovku z tvrdeho plastu (myslim, ze sa to tak vola, ta priesvitna cast, co sa dava do ucha) za makku. Za 6 rokov, co ho ma sa pokazil asi dva razy, ale opraveny bol rychlo.

Cez google ti nevyhladalo viacero firiem na tieto aparaty?
ked som si hodila do googlu "nacuvacie pristroje" tak mi to vyhodilo pomerne dost firiem...
mozno dr. povie len tie, kde ma zmluvu....

peter1987
5. júl 2011

ahoj mozem ti poradit, ked chces mat spolahlive aparaty tak zober od firmy widex ja mam od nich a som spokojny

dzanka32
14. feb 2013

Ahojky, ja mam syna s poruchou sluchu a tiez sme velmi vela hladali na nete, nakoniec som natrafila na skvelu stranku - www.infosluch.sk . Najdes tam velmi vela uzitocnych informacii, maju tam aj online poradnu, s tou pani som niekolkokrat telefonovala i stretla sa s nou, je velmi ochotna a skusena.
Co sa tyka nacuvacich pristrojov, my sme synovi nakoniec zabezpecili Siemence. Mozem povedat, ze sme velmi spokojni a vrelo odporucame.
Predava ich pan Vantech z Kosic. Na tej www.infosluch.sk si najdes aj zoznam vsetkych firiem, ktore na SR predavaju nacuvacie pristroje.

kwetinka77
30. sep 2013

Moja dcera ma nacuvaky z firmy Akustik (su na Americkom namesti) maju znacku Phonak (svajciarska znacka) Kika s nimi velmi dobre pocuje a rozumie aj rec

vasulka
17. mar 2016

Môj manžel počuje len s načúvatkom v jednom uchu už 15 rokov. Teraz dostal tretí aparát ktorý ušný lekár od januára 4x nastavoval a stále s tím manžel nepočuje. Už je z toho na nervy a lekár sa tvárí ako keby si vymýšľal. Načúvatka mal od WIDEXu bol s nimi spokojný a teraz dostal nejaký vylepšený model a stojí za ....Bolo dosť drahé a ešte doplácal 40€. Tiež hľadáme iného výrobcu alebo niekoho, kto vie dobre načúvatko nastaviť. Či vôbec taká možnosť je?

nez
13. nov 2016

@vasulka odkial ste ? ak z BA, tak moja teta ma vybornu skusenost s firmou Fonimed...maju nemecke nacuvacie pristroje Hansaton a su vraj super...ma uz v oboch usiach a vravela, ze lepsie pristroje nemala a to ich nosi uz pomaly 20 rokov a vyskusala snad vsetky znacky...

vasulka
13. nov 2016

@nez ďakujem ale som z Levíc ☹

nez
13. nov 2016

@vasulka ma napadlo...skus im napisat mail , mozno spolupracuju aj s nejakym lekarom v Leviciach...nasla som ich aj na nete....kuk : http://www.hansaton.sk/

katerina1982
8. feb 2021

Ahojte, poradte prosím dobrého ORL v Košiciach, nakoľko potrebujeme načúvací prístroj na mieru pre dospelého...zháňam lekára, lebo terajší nám predpíše len zastaralé, nestabilné a okrem toho počas Covidu ani sa nechce venovať "takým problémom"... veľká vďaka za každú radu