Skúsenosti s návratom nepotrebných liekov do lekární
Ahojte. Aké máte skúsenosti s lekárňami a návratom nepotrebných (po expirácii) liekov? Zobrali vám vždy? Boli farmaceuti ochotní? Alebo túto vec vôbec neriešite, keď to ani žiadny zákon neprikazuje.
Vždy zobrali.
Áno, zobrali lieky. Častokrát sa stalo, že napr. v meste nebrali, že majú plno. Ale u nás v dedine som s tým problém nemala.
@sissy27 áno, lekárne ich zo zákona musia zobrať. Nechať lieky iba vo fľaštičkách či blistroch (to netreba vybalovať).
Bez obalov len v blistroch
Poslednu dobu vsakmam problem ze nechcu brat vraj to nema kto vyvazat ale uz sa to podla mma poriesilo ( nechcu brat co som si vsimla hlavne dr max)
A myslíte, že ešte stále existujú ľudia, ktorí staré lieky vyhadzujú do koša? Alebo ešte horšie, že ich spotrebúvajú po záruke? - napr.paralen, ibalgin či nejaké nápoje proti chrípke ?
Myslím, že existujú. A z takých liekov po záruke sa im nič nestane, možno slabší účinok.
@jednoduchomirka stále existujú, vyhadzujú lieky do koša, aj baterie... niekomu rozumu nenaleješ
nestalo sa mi,že by nevzali

@jednoduchomirka vzdy bez problemov, akurat maju byt bez krabiciek. Pokial viem, maju povinnost ich zobrat.