icon

Skúsenosti s návratom nepotrebných liekov do lekární

jednoduchomirka
30. okt 2024

Ahojte. Aké máte skúsenosti s lekárňami a návratom nepotrebných (po expirácii) liekov? Zobrali vám vždy? Boli farmaceuti ochotní? Alebo túto vec vôbec neriešite, keď to ani žiadny zákon neprikazuje.

sissy27
30. okt 2024

@jednoduchomirka vzdy bez problemov, akurat maju byt bez krabiciek. Pokial viem, maju povinnost ich zobrat.

lukbe
30. okt 2024

Vždy zobrali.

unicornlady
30. okt 2024

Áno, zobrali lieky. Častokrát sa stalo, že napr. v meste nebrali, že majú plno. Ale u nás v dedine som s tým problém nemala.

jednoduchomirka
autor
30. okt 2024

@sissy27 áno, lekárne ich zo zákona musia zobrať. Nechať lieky iba vo fľaštičkách či blistroch (to netreba vybalovať).

taktotedanie
30. okt 2024

Bez obalov len v blistroch
Poslednu dobu vsakmam problem ze nechcu brat vraj to nema kto vyvazat ale uz sa to podla mma poriesilo ( nechcu brat co som si vsimla hlavne dr max)

jednoduchomirka
autor
30. okt 2024

A myslíte, že ešte stále existujú ľudia, ktorí staré lieky vyhadzujú do koša? Alebo ešte horšie, že ich spotrebúvajú po záruke? - napr.paralen, ibalgin či nejaké nápoje proti chrípke ?

lukbe
30. okt 2024

Myslím, že existujú. A z takých liekov po záruke sa im nič nestane, možno slabší účinok.

cacianka
30. okt 2024

@jednoduchomirka stále existujú, vyhadzujú lieky do koša, aj baterie... niekomu rozumu nenaleješ

rozculena
30. okt 2024

nestalo sa mi,že by nevzali