icon

Skúsenosti s nežiaducimi účinkami Brintellixu

17. júl 2025

Ahojte, aké mate skúsenosti s Brintellixom, napr. ci ste nemali na začiatku liečby nevoľnosť alebo iné nežiaduce účinky? (Prechádzam zo sertralinu)
Ďakujem.

ivett311
17. júl 2025

Ahoj, mala som cca 2tyzdne ale dalo sa to vydržať.

autor
17. júl 2025
@ivett311

Ahoj, mala som cca 2tyzdne ale dalo sa to vydržať.

@ivett311 a berieš už dlho ? Lebo ja som brala okolo roka a pol sertralin a teraz idem menit

ivett311
17. júl 2025
@anonym_autor

@ivett311 a berieš už dlho ? Lebo ja som brala okolo roka a pol sertralin a teraz idem menit

@anonym_autor áno už 6.rok minimálnu davku

janakravitz
18. júl 2025

@anonym_autor ahoj, môžem sa opýtať, prečo meníš sertralin, koľko mg si brala?

autor
18. júl 2025
@janakravitz

@janakravitz ahoj, brala som ho na uzkosti a prestal účinkovať, o 6 som zobrala tabletku a 9 som už bola nervózna a mala som uzkostne stavy, brala som ráno 1 a večer polku (koľko mg neviem, pozriem, keď budem doma)

iwesska
18. júl 2025

Mne po vyse mesiaci uzivania sposoboval chvenie svalov v tele. On je vyvinuty na depresiu,takze ma povzbudivy ucinok,co u uzkostlivych pacientov moze vyvolat opak. Je to aj v letaku.

autor
18. júl 2025
@janakravitz

@janakravitz bolo to 50 mg

autor
18. júl 2025
@iwesska

Mne po vyse mesiaci uzivania sposoboval chvenie svalov v tele. On je vyvinuty na depresiu,takze ma povzbudivy ucinok,co u uzkostlivych pacientov moze vyvolat opak. Je to aj v letaku.

@iwesska letak som nečítala este, mám ich začať brat o týždeň...tak dúfam, že doktor vie co robi, keď mi ich dal...

janakravitz
18. júl 2025
@anonym_autor

@janakravitz bolo to 50 mg

@anonym_autor a nechcela si iba navýšiť sertralin? Dá sa ísť až na 200mg. Ale už keď si sa takto rozhodla, budem držať palce, aby Ti nový liek pomohol co najskôr 🙂

autor
18. júl 2025
@janakravitz

@anonym_autor a nechcela si iba navýšiť sertralin? Dá sa ísť až na 200mg. Ale už keď si sa takto rozhodla, budem držať palce, aby Ti nový liek pomohol co najskôr 🙂

@janakravitz ja sa do toho nevyznám...keď som povedala, ze sa mi vrátili uzkosti, tak lekár navrhol iný liek...ďakujem🙂

janakravitz
18. júl 2025
@anonym_autor

@janakravitz ja sa do toho nevyznám...keď som povedala, ze sa mi vrátili uzkosti, tak lekár navrhol iný liek...ďakujem🙂

@anonym_autor väčšinou lekári skúšajú navýšiť dávku, pokiaľ ti doteraz bolo na sertraline dobre. Je to škoda, lebo navýšenie vie pekne pomôcť a zase zvykanie si na nový liek, ktorý ti ani nemusí sadnúť.....príde mi to zbytočné

autor
18. júl 2025
@janakravitz

@anonym_autor väčšinou lekári skúšajú navýšiť dávku, pokiaľ ti doteraz bolo na sertraline dobre. Je to škoda, lebo navýšenie vie pekne pomôcť a zase zvykanie si na nový liek, ktorý ti ani nemusí sadnúť.....príde mi to zbytočné

@janakravitz neviem prečo zvolil taky postup...sertralin boli prvé AD

knmmch
19. júl 2025

@anonym_autor ja beriem 1-1-0, asi najmodernejšie AD, bez vedľajších účinkov účinkov mňa..