icon

Skúsenosti s operáciou tenisového lakťa: Zlepšenie alebo zhoršenie?

zuzanka560
26. nov 2024

Dobrý deň prajem. Vedel by mi niekto poradiť /pomôcť, kto má za sebou operáciu pravej ruky, konkrétne ide o tenisový lakeť. Čaká ma v marci 2025 operácia, ale či to bude lepšie, alebo sa to zhorší. Aké máte skúsenosti???

Strana
z2
raportka
22. sep 2025
@anonym_3f9abc

Ako to tu čítam,tak som úplne zúfalá. Ja s tým mám problém uz 1,5 roka. Obstreky nezabrali, kolagénové injekcie tiež nie. Iné som zatiaľ neskúšala. Chcela som podstúpiť operáciu, ale teraz fakt neviem čo je lepšie. Magnezko a vitamíny beriem, zlepšenie nevidím. Uz je to obmedzujúce aj pri bežných činnostiach.

@anonym_3f9abc bohužiaľ mne operácia nepomohla ,ostala som ešte horšie ...svaly na predlaktí úplne atrofovali ,teraz čakám na kovačovu ...

gemerka17
22. sep 2025
@anonym_3f9abc

Ako to tu čítam,tak som úplne zúfalá. Ja s tým mám problém uz 1,5 roka. Obstreky nezabrali, kolagénové injekcie tiež nie. Iné som zatiaľ neskúšala. Chcela som podstúpiť operáciu, ale teraz fakt neviem čo je lepšie. Magnezko a vitamíny beriem, zlepšenie nevidím. Uz je to obmedzujúce aj pri bežných činnostiach.

@anonym_3f9abc návod som ti písala vyššie. Za 1,5 roka si nič podstatné vo svojej liečbe neurobila, tak neocakavaj ani výsledok. Liečba tenisoveho lakta je pomerne jednoducha a ma to vela ľudí. Len netreba robiť blbosti ako ty, ani jedny injekcie nie su vhodne.

raportka
23. sep 2025
@evinku

@raportka ahoj... Razova vlna bola bolestivá?.. Ja mam ta sebou zatiaľ 1x a mi až slzy tiekli... Frekvencia najprv 1,5...potom 1...a nakoniec mi dal 0.5...ale mam aj zápal tam, tak isto ta bolesť bola o to intenzívnejšia... Mam tam časti vapenennateho okolia..

@evinku áno je to bolestivé ...ale ono to asi po 3-4 už menej a menej boli ...to odstráni zápal ...aj ja mám za sebou razovu 15x

evinku
23. sep 2025
@raportka

@evinku áno je to bolestivé ...ale ono to asi po 3-4 už menej a menej boli ...to odstráni zápal ...aj ja mám za sebou razovu 15x

@raportka ja som ju nedokončila... Žiaľ ja som bola tehotná, keď som to začala riešiť a vzhľadom na môj stav, to inak nešlo..

anonym_3f9abc
11. okt 2025

Bola som u lekára,kde som navrhla,co by som chcela podstúpiť,co by mohlo zabralo a pomohlo mi namiesto injekcií, odpoveď,ak sa liečim googlom, nemám tam viac chodiť. Iný lekár má čakacie doby aj 3 mesiace a ak ste v priebehu 2 rokov u niekoho boli,tak vás nemusí vôbec zobrať. Je jednoduché napísať,ze treba absolvovať to alebo to, ale kto mi to dá? Kto mi to predpíše? Kto ma tam pošle,ak lekár vás nešetrí, pretože si nedá od vás povedať, že možno by bolo vhodné niečo iné. Ja nie som milionár,aby som mohla platiť 150€ na jednom cvičení u súkromného lekára a uz vôbec nie 1000-1300€ mesačne a to na rehabilitáciu,tejpy,razovu vlnu. Liečba navrhnutá na 3 mesiace . Áno, mám neskutočné bolesti, ale nemám na to financie.

raportka
11. okt 2025
@anonym_3f9abc

Bola som u lekára,kde som navrhla,co by som chcela podstúpiť,co by mohlo zabralo a pomohlo mi namiesto injekcií, odpoveď,ak sa liečim googlom, nemám tam viac chodiť. Iný lekár má čakacie doby aj 3 mesiace a ak ste v priebehu 2 rokov u niekoho boli,tak vás nemusí vôbec zobrať. Je jednoduché napísať,ze treba absolvovať to alebo to, ale kto mi to dá? Kto mi to predpíše? Kto ma tam pošle,ak lekár vás nešetrí, pretože si nedá od vás povedať, že možno by bolo vhodné niečo iné. Ja nie som milionár,aby som mohla platiť 150€ na jednom cvičení u súkromného lekára a uz vôbec nie 1000-1300€ mesačne a to na rehabilitáciu,tejpy,razovu vlnu. Liečba navrhnutá na 3 mesiace . Áno, mám neskutočné bolesti, ale nemám na to financie.

@anonym_3f9abc bohužiaľ aj ja som na invalidnom polovičnom a musela som to riešiť u súkromného tehly,aj razovu vlnu ...

gemerka17
11. okt 2025
@anonym_3f9abc

@anonym_3f9abc ono pri tejto diagnóze, aby ti bolo lepšie si musíš hradiť sama, lebo poistovna to nepreplaca. Lekar je tu úplne zbytocny. Maximálne moze poslať na magenticku rezonanciu, ktorá je preplatena z poistenia, ale deje sa to výnimočné. Lekar vie len pichnúť obstrek a ten problem nerieši, skor uškodiť a to doslova. Ideálne si najist také pracovisko kde v ramci hodiny s tebou aj cvičia, zatejpuju a teda najma aplikujú razovu vlnu či laser. Takto sa to vie pekne dat dokopy a človeka to az tak nezrunuje. S infekciami sa z tohto stavu nedostanes.

Strana
z2