Skúsenosti s opuchom

bmiroslava
3. aug 2020

Ahojte, zaujímalo by ma, či má niekto z Vás skúsenosti s takýmto opuchom!?
Začalo to nepríjemným pocitom pod okom a následným opuchom, potom líce, brnenie a opuch hornej ľavej strany pier. Všetko rýchlo v priebehu chvíle. Mierna bolesť oka a pier, taky nepríjemný tlak a teplo.
Ďakujem za každú radu či info....

mizub
3. aug 2020

Chodte na pohotovost. Opuch v oblasti tvare moze byt nebezpecny, hlavne ak postupuje rychlo...

odesi
4. aug 2020

Tiez by som bola povedala, ze to asi nebude len tak z nicoho isto to nieco vyvolalo. A pokial to nebol uder, tak by som si s tym iszo zasla k lekarovi

bmiroslava
autor
25. sep 2020

Stretol sa niekto s takýmto opuchom po použití čistiacich prostriedkov?

tanika
24. jan 2023

@bmiroslava poprosim info co vam to spôsobilo ? Alergia ? mne po reakciu na atb uz sa mi ži stalo viac krat , atihistaminika nezaberajú musim prednison ( kortikoid uzivat aj sa mi to vravia z ničoho nič . Dom zufala co vam pomohlo ???? Co zistili ??? Fik za odpoved moc 😉

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika nezistili mi absolútne nič ale pozorovaním som zistila, že to bude mať niečo spoločné s tropickým ovocím a paradajkami, takže sa tomu vyhýbam... Keď sa mi už stane tak tiež prednison, najskôr ten zaberie a studený obklad

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava Velmi pekne dakujem za info ja si myslim ze je to isto problem s histamínom. Jeden lekár mi povedal ze histaminici takto reagujú na lieky a aj potraviny . Hoci ked mi robili testy nevysiel mi histamin z krvi hovoris ze keby sa spravila gastrofibroskopia žalúdka tak ta je presnejšia tam by mi isto vysla.
Atihistaminika mi nepomáhajú moc .

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika histamin je viac než pravdepodobný,... ja som mala zvýšené hodnoty práve na histamin a z krvy, ale antihistaminiká veľmi nepomáhajú, jedine keď ich vezmem v momente, že začnem cítiť brnenie.... U ná/ mňa, keďže aj dcéra má intoleranciu laktózy a histamín, tak sa stravujeme rovnako, možno preto sa mi tie opuchy už neobjavujú

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika na druhej strane na alergológii mi k tomu nepovedali absolútne nič, aj v rámci výsledkov histamínu mi povedala lekárka len medzi rečou, že zvýšené a predpísala prednison a EpiPen, ak by prišlo k najhoršiemu 😥

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava a mozem sa spytat prejav je iba ten opuch ? U teba sko sa ti to prejaví ? A za rite 30 mg prednisonu ?
Lebo ja teraz po tych atb reakcia akokeby reskvia zapsl dutin sliznice v nose opuch maxím dutin , celkovo okolo oci , mierne pripuchnute oci , museli dat prednison 40 mg samozrejme atihistamin . Nezaberajú uz na toto , po 7 dnoch idem na 35 mg prednisonu a teda reagujem znížením o 5 mg opuch slizníc v nose cela som divná , hlava natlakovana , no cele zle zajtra volam alergologicke ale ani ta uz nevie co stym . Uz neviem ci ten prednidon mi vobec robi dobre . Ved nemozem byt na 100 denne aby dom bola uplne v pohode . Ty ako s tym prednisonom ? Davku aku si das a kolko dni ?

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika mne najprv začalo brnenie v okolí očí alebo pier, proste v mieste kde to začalo opúchať a potom bolesť a miesto bolo horúce a cítila som miestami až pálenie, už hneď keď som zacítila brnenie tak dithiaden celá tableta a studený obklad, keď zabralo bolo v pohode ak nie prednison 1-2 tbl cca 3 dní a opuch ustúpil, keď si dobre pamätám teda... Odkedy som upravila jedálniček a dávam si pozor na niektoré druhy potravín, tak sa mi to nestalo... Posledný krát asi na Vianoce ešte v 2021, lebo som zjedla Liči tak to hneď 2tbl prednisonu a studený obklad a bola som v pohode

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika takéto stavy aké popisujete jedine riešiť s lekárom, vyzerá to, že Vám prednison neúčinkuje a samozrejme, že sa nedá fungovať stále len na liekoch, viem o tom svoje

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika ešte som zabudla dodať, že k týmto prejavom som mala aj nevoľnosť, niekedy až závraty a bolesti hlavy

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava presne problem je ten prednison uz neucinkuje aspon tak sa mi zdá. Mozno ma sj opačný efek to uz su mysli aj skergologicka no chuda iba sama uz neviem . Preto teraz ale naštartovalo tie lieky atb a potom uz rozbehnuty histsmin v tele a k tímu strava katastrofa. Musim dat pozor na stravu 🥲

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika ja si osobne myslím, že to tak kľudne môže byť, že Vám viac škodí, telo si zvyklo a tak ma úplne opačný účinok.
Mne skutočne veľmi pomohlo, keď som upravila stravovanie. Zo začiatku to bolo ťažké, nakoľko som začala dosť prísne a potom som pridávala a odoberala potraviny, podľa toho, ako som sa cítila. Samozrejme podpora imunity a doplnenie minerálov - hlavne nepreháňať ! Teraz mám svoj režim a sem-tam sa podarí aj nejaká výnimka, našťastie bez dôsledkov.
Držím palce, aby Vás to čím skôr prešlo 😊.

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava dakujem mozem sa spytat ? Dieta úpravy stravy podla čoho brožúra ? Histsmin myslim tak nejako hrubiško ??? Dik za posledne info ze zacnem strava . A postupne ideme s tym prednisonom preč.
A ak ktore atihistaminikum keď tak dobre zabralo ???
Moc dakujem

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava ano závrat az nevoľnosť hlava taká divná

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika brala som dithiaden, prednison, histaminium (také malé tubičky) a viem, že nejaké mi predpísala lekárka z alergológie, ale už ich nemám a vôbec nepamätám, ako sa volali... V podstate žiadne nezabrali hneď, ale zmiernili príznaky a pomáhal studený obklad...
Čo sa týka diéty, skúste pozrieť cez vyhľadávač histamínová intolerancia, nájdete tam, ktorým potravinám sa vyhýbať a dokonca aj ktoré lieky (analgetiká, antibiotiká a podobne) zhoršujú problém. Hlavne je nájsť si svoj systém, ako som vravela začať prísnejšie a potom môžete skúšať doplniť nejaké potraviny a skúšať, ak Vám nebude dobre, tak tie potraviny úplne vyradiť a tak.... Znie to náročne ale po čase si človek zvykne a bude lepšie...