icon

Skúsenosti s Pancreolanom Forte pri tráviacich ťažkostiach?

alexandra224
23. jan 2024

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. V septembri som začala užívať antibiotický krém na akné s obsahom klindamycínu. Spôsobilo mi to však žalúdočné problémy, zle mi trávilo, kŕče po najedení sa a následne hnačky. Krém som preto prestala používať no tie tráviace ťažkosti akoby ostali. Už nie sú také časté, no stále pretrvávajú. Užívala som aj probiotiká Floraliv, pomohli, no keď som ich doužívala, problém sa zas vrátil. No teraz som bola pred týždňom chorá (chrípka) a neviem či lieky môjmu žalúdku ešte viac uškodili, ale už mi je 3 dni zle. Keď sa najem, začnú kŕče a musím utekať na záchod. (Nie je to často, len niekedy keď niečo zjem a aj to stačí málo) Skúšala som čierne uhlie, a enditril, ktoré som brala 2 dni lebo vraj sa dlhodobo brať nemôžu, no nepomohli. Stolica je síce čierna no stále riedka. Kúpila som si v lekárni pancreolan forte, tak by som sa chcela opýtať či máte s tým niekto skúsenosti, či to môže upraviť stolicu, poprípade po akom čase ste spozorovali zlepšenie stavu. Ďakujem.

lilianka28
23. jan 2024

@alexandra224
Pancreolan je skôr na lepšie trávenie - plný a ťažký žalúdok, na ťažšie stráviteľné jedlá, nie na úpravu stolice.

Vyskúšaj užívať Silicea gél. Ak nepomôže, určite to potom treba riešiť s lekárom.