Skúsenosti s pooperačným zotavením po cisárskom reze
Ahojte, začínam posledný mesiac tehotenstva a posledné mesiace premýšľame nad plánovanou sekciou. Ja by som veľmi rada rodila prirodzene, no mám veľké obavy, pretože prvý pôrod bol zlý, dlho som sa neotvárala, nič nezaberalo a potom začali klesať bábätku ozvy a na cisársky už nebol čas, takže malú museli ťahať zvonom, tlačili na brucho a riadne nástrihli. Malú museli oživovať a hneď previesť do BA. Takže zážitok strašný. Bavila som sa aj s mojou gyn a na poslednej kontrole vravela že bábätko je ešte vyššie ako by malo byť a možno by vzhľadom na prvú skúsenosť šla cisárskym.
Obávam sa však aj toho, hlavne toho, že sa budem dávať dlho dokopy, doma mám ročné dievčatko a potrebujem fungovať čím skôr. Prosím napíšte vaše skúsenosti po cisárskom/ plánovanom cisárskom ( pretože je asi aj to rozdiel, či je to akútna sekcia a všetko sa robí v zhone, ako keď je niečo naplánované ). Ako dlho ste sa dávali dokopy? Dá sa ta bolesť potom zvládnuť skrz manipuláciu s bábätkom?
Budem vďačná za každú skúsenosť 🙏
Sa smejem z tych, co tu hovoria sracky ako "je to o mentalnom nastaveni" "je to v hlave". Nie je... budes po velkej vnutrobrusnej operacii... Kazdy je rozbity a ta, co hovori, ze nebola, tak klame, alebo si to nepamata.
So mnou bola mamicka, ta mala par hodin predomnou porod, cisarak, v 39tt ukoncenom. Na dalsi den chodila a vsetko, obe sme mali deti na neo, len jej dieta doniesli skor. Hovorila, ze uz ma druhy cs, po 5 rokoch a pohoda. Ako dobre sa hybala a fungovala.
Mne po 12 hodinách sestrička pomohla sa postaviť a ísť sa osprchovať, to teda bolo všelijaké, ale potom to už postupne vsekto išlo. Tie prvé hodiny po cisárskom sú bolestivé, ale zase sa vyhneš pôrodným bolestiam. Zazila som oboje a neviem povedať, čo je komfortnejsie. Ale vzhľadom na tvoj prvý pôrod by som asi ten cisársky aj zvazila.
P.s. ja som po cisárskom rozbehla kojenie ani neviem ako, po prirodzenom to nešlo ani za svet
@sweetdreams1 áno to máte pravdu že jedna bolesť sa vymení za druhú a asi to treba asi ozaj nejak rozchodiť ..a ďakujem aj za info o tom kojeni, to ma tiež zaujímalo, pri prirodzenom som na začiatku mala mlieko , no v 3 mesiaci som začala strácať, možno aj skrz operáciu žlčníka v 2 mesiaci po pôrode, ktovie. Každopádne ma to upokojilo 🙂
Sa smejem z tych, co tu hovoria sracky ako "je to o mentalnom nastaveni" "je to v hlave". Nie je... budes po velkej vnutrobrusnej operacii... Kazdy je rozbity a ta, co hovori, ze nebola, tak klame, alebo si to nepamata.
@reela No kazdy mame ine telo, iny prah bolesti, toto by som nepodcenovala. Ja som hodinu po tazsom porode, hoci prirodzenom bola sama na wc, hned isla po svojich. Podobne po laparke som s drenazou behala dva dni a akoby nic. Zalezi naozaj na tom ako telo reaguje. Niektori ludia su nezmar
@sweetdreams1 áno to máte pravdu že jedna bolesť sa vymení za druhú a asi to treba asi ozaj nejak rozchodiť ..a ďakujem aj za info o tom kojeni, to ma tiež zaujímalo, pri prirodzenom som na začiatku mala mlieko , no v 3 mesiaci som začala strácať, možno aj skrz operáciu žlčníka v 2 mesiaci po pôrode, ktovie. Každopádne ma to upokojilo 🙂
@mata3312 tej mamicke po cs nabehlo mlieko hned a mne po 3,5 roku kojenia a prirodzenom porode, ale dieta na Neo nabehlo po 5 dnoch. Proste asi ten stres z toho co sa dialo nepustil nic. Jej to tieklo, mne odsavacka ani kvapku nedala, na 5 den zrazu a teraz kojim
No tak ja som na cisár musela ist, neotvoril sa mi kŕčok maternice ani po 3 dňoch rozťahovania. A za mna uplne okej, mna nič nebolelo 😆 asi som divná, ale naozaj nic, ja som vstala a fungovala s malou normalne.
@luciaruz suhlas, ani mna, cudne, ale vobec nic. Stastne my 🤝
@mata3312 práve kvôli podobnému postupu pôrodu ako ty, som nakoniec mala cisársky. Dieťa strácalo ozvy, hneď ma brali na sálu. Na tebe sa vyšantili, je mi to ľúto
So mnou bola mamicka, ta mala par hodin predomnou porod, cisarak, v 39tt ukoncenom. Na dalsi den chodila a vsetko, obe sme mali deti na neo, len jej dieta doniesli skor. Hovorila, ze uz ma druhy cs, po 5 rokoch a pohoda. Ako dobre sa hybala a fungovala.
@kiki68 super, ďakujem za info 🙂
@mata3312 tej mamicke po cs nabehlo mlieko hned a mne po 3,5 roku kojenia a prirodzenom porode, ale dieta na Neo nabehlo po 5 dnoch. Proste asi ten stres z toho co sa dialo nepustil nic. Jej to tieklo, mne odsavacka ani kvapku nedala, na 5 den zrazu a teraz kojim
@kiki68 to je super, mňa mrzelo že som tak skoro prišla o mlieko a dúfam že tentokrát to bude v poriadku aj po cisárskom.
@mata3312 Ja som mala planovanu sekciu a bola som velmi spokojna. Mam na ten porod peknu spomienku - super porodnik, uprostred hnusneho hmlisteho decembra zrazu vyslo aj slnko prave ked som bola na sale, maleho mi hned ukazali, potom isiel k muzovi, potom na chvilu aj ku mne, bolo to take radostne. Zotavovanie bolo v pohode. Ako rana to bola, bolelo ma to, ale od druheho dna som fungovala s malym, islo to. A doma uz v pohode, len som nedvihala tazke veci a vyhybala som sa niektorym pohybom. Najhorsia pre mna bola asi nemoznost jest dost dlho pred porodom a este dlhsie po nom, to neviem, ci je ozaj nutne, ale tak je to.u nas zvykom.
@mata3312 ja mám 2 sekcie- prvú plánovanú kvôli zdravotnému stavu, druhu som mala pre nepostupujúci pôrod. A teda neni to také hrozne. Ja som sa ale nenechala uspať a dala som si len spinal pri oboch. Aj lekári mi vraveli, že sa clovek rýchlejšie zotavuje pri spinale. Obe deti mi hneď po vybratí priložili, takže za mňa je toto obrovské plus oproti celkovej narkóze. Necítila som počas zákroku žiadnu bolesť , vpich tiež nebol bolestivý. A čo sa týka zotavovania- moja rada je, že treba to doslova rozchodiť. Mňa napr po zákroku previezli na pooperačnej cca o 11 v noci a pred obedom ma už prekladali na normálnu izbu, kde som si už aj vypýtala babo a riadne sa oň starala. Samozrejme to prvé postavenie z postele boli, ale keď to rozchodíš, tak stále boli menej a menej. Na tretí deň ma pustili domov z nemocnice so svorkami v bruchu, ktoré som potom len prišla vybrať. Doma som normálne fungovala , vysavála , všetko som robila. Najhoršie sú podľa mňa len prvé dva dni. A nemám pocit, že tie čo rodia normálne to majú lepšie. Jednak bolesť pri pôrode a tiež môžu mať veľké bolesti po nástrihu. So mnou bola na izbe mamička, čo si sadnúť nemohla pre bolesti po pôrode .. takže tak.
@biglovemom to je super že ste takato silná , ja si myslím že tiež nie som nejaká cacorka a to malé je asi aj dosť silná motivácia 🙂
@mata3312 😊ano aj drobatko je motivácia 🥰
Ahoj, ja som mala veľmi podobný priebeh prvého pôrodu ako ty, ibaže ja som sa vôbec neotvárala, tak ma vzali na akútnu sekciu.
Pri druhom ma celý čas držali v Tom, že veď uvidíme. Úprimne ti napíšem, nebolo mi to veľmi príjemné, že som nevedela, na čom som. Napokon ma hospitalizovali v jeden pondelok s tým, že sa uvidí, či porodim, ale nakoľko som mala tehotenskú cukrovku (pre ktorú vraj nemožno prenášať) a predchádzajúcu sekciu (pre ktorú vraj nemožno vyvolávať), vzhľadom na predchádzajúcu priebeh (neotvaranie, klesajúce ozvy, slabé pohyby ku koncu), tak mi povedali, že na ďalší deň idem sekciou. A naozaj sa mi uľavilo popravde. Lebo som vedela, na čom som. A že nejdeme čakať a experimentovat.
Na bolesť sa pripraviť nevieš, ale počítaj s tým, že bolieť to bude. Mám dve skúsenosti, a napíšem ti, že som si tesne PO dosť často hovorievala, že ženy za toto (a tak všeobecne pôrod) treba vážiť a že žiadny chlap by toto so sebou nedal robiť dobrovoľne, ale tiez, že sa to vydržať jednoznačne dá.
A dá sa fakt.
Ja som bola uspávana v oboch prípadoch, neucinkoval spinal, tak sa viem vyjadriť iba k tomu. Pýtaj si niečo proti bolesti, ak to cítiš tak, že ešte treba. Prvá noc bude zrejme najťažšia, ale vydržíš (ja som dokonca kašľala, lebo som tesne predtým niečo chytila a stehy sa mi nerozleteli, tak kľud 🙈). Prvé vstávanie bude naozaj náročné, ale zvládneš to. Proste ženské telo je úžasné. Po týždni, dvoch už budeš slušne chodiť. Každým dňom je to lepšie. Základ je ich počúvať a hýbať sa. Mne teraz prišli aj z rehabky a vysvetlili mi techniku, ako správne vstávať a ako dýchať a brutálne to pomohlo. Čo ešte bolo super, že som mala šťastie na nadštandard a bola som celý čas sama. Na izbe som mala gauč a prvé dva dni som le krutila hlavou, že cha, načo, tam si ja určite nesadne, že to sa nedá. A v druhej polovici pobyty som na nom pohode sedela a kojila dcéru. Neboj sa zákroku, bude to fajn.
Ešte dopisem k tvojej poslednej otázke: syn musel cvičiť, ale neviem, či to bolo sekciou. Mal totiž veľmi silný torticolis (skrátený krcný sval), ale to bolo z dôvodu polohy v bruchu: ja som aj voľným okom mala viditeľne krivé brucho. Bol posunutý dole dávnejšie a trošku sa tak zasekol, preto ten krk. Ale je v poriadku, do roka sme boli sledovaný neuro a cvičili Bobatha. Mal aj slabý trup, vraj sa to deťom po sekcii stáva, ale poznám plno deti, a ktorými nemuseli cvicit (mám dve kamošky, každá má deti po troch sekciách a tie decká sú práveže veľmi silné v hrubej motorike). Čo ale by som odporučila aj z prevencie (sú krajiny, kde sa to robí pre deti po sekcii vraj automaticky už v nemocnici) je osteopatia pre bábätká. Skús pogooglit. Synovi to veeeeelmi pomohlo, aj na koliky mimochodom 🙂 Syn je v poriadku
@oblecenie99 ďakujem že si mi to tak krásne rozpísala a ďakujem aj za vsetky rady 🙏
Mala som akútny cisársky v spinále a ešte v ten deň som fungovala. Nemala som žiadne bolesti, chodila som hneď vystretá. Celé je to aj o Tvojom mentálnom nastavení. Cca 2 roky predtým som mala gynekologickú operáciu, a to som chodila zhrbená a ubolená ešte týždeň. Cisársky bol oproti tomu brnkačka. Veľa robí aj to, že máš drobčeka, o ktorého sa treba postarať a všetko ostatné ide bokom. Viac ma trápilo, že drobec bol maličký a neprisal sa. Musela som mu odsávať mlieko.
@ivanaks ja si tiež myslím že keď bude tak nastavená že to bude v pohode a že sa dam rýchlo dokopy tak to nejak pôjde, presne to malé je asi najlepšia motivácia . To ma mrzí , ja som mala tiež na zaciaktu problémy s prisatim
@mata3312 po mne skákal lekár, keď však došiel primár, začal robiť poriadky. Okamžite ma brali. Potom za mnou došiel zo smiechom,že mi spravil bikiny rez, že nič nebude vidieť 🤦🏻♀️. Dieťa má NKS (narušená komunikačná schopnosť) ci to pripísať k pôrodu alebo k očkovaniu neviem. Budem ti v každom prípade držať palce
@mata3312 ja mám 2 sekcie- prvú plánovanú kvôli zdravotnému stavu, druhu som mala pre nepostupujúci pôrod. A teda neni to také hrozne. Ja som sa ale nenechala uspať a dala som si len spinal pri oboch. Aj lekári mi vraveli, že sa clovek rýchlejšie zotavuje pri spinale. Obe deti mi hneď po vybratí priložili, takže za mňa je toto obrovské plus oproti celkovej narkóze. Necítila som počas zákroku žiadnu bolesť , vpich tiež nebol bolestivý. A čo sa týka zotavovania- moja rada je, že treba to doslova rozchodiť. Mňa napr po zákroku previezli na pooperačnej cca o 11 v noci a pred obedom ma už prekladali na normálnu izbu, kde som si už aj vypýtala babo a riadne sa oň starala. Samozrejme to prvé postavenie z postele boli, ale keď to rozchodíš, tak stále boli menej a menej. Na tretí deň ma pustili domov z nemocnice so svorkami v bruchu, ktoré som potom len prišla vybrať. Doma som normálne fungovala , vysavála , všetko som robila. Najhoršie sú podľa mňa len prvé dva dni. A nemám pocit, že tie čo rodia normálne to majú lepšie. Jednak bolesť pri pôrode a tiež môžu mať veľké bolesti po nástrihu. So mnou bola na izbe mamička, čo si sadnúť nemohla pre bolesti po pôrode .. takže tak.
@lenuska9999 ja by som chcela tiež určite spinal, pretože chcem určite bábo hned priložiť. Ale super, to ste mali dobrú skúsenosť a asi sa človek musí len premôcť aj keď boli, jednak určite kvôli babu ale aj aby sa telo dalo c skôr dokopy.
@mata3312 po mne skákal lekár, keď však došiel primár, začal robiť poriadky. Okamžite ma brali. Potom za mnou došiel zo smiechom,že mi spravil bikiny rez, že nič nebude vidieť 🤦🏻♀️. Dieťa má NKS (narušená komunikačná schopnosť) ci to pripísať k pôrodu alebo k očkovaniu neviem. Budem ti v každom prípade držať palce
@tetapetra no ešte že sa o to postaral primár a ešte sa aj posnazil vidíš 🙂 mne je už ťa estetická časť asi jedno, po zlcniku mám strašne jazvy 🙈
@mata3312 Ja som mala planovanu sekciu a bola som velmi spokojna. Mam na ten porod peknu spomienku - super porodnik, uprostred hnusneho hmlisteho decembra zrazu vyslo aj slnko prave ked som bola na sale, maleho mi hned ukazali, potom isiel k muzovi, potom na chvilu aj ku mne, bolo to take radostne. Zotavovanie bolo v pohode. Ako rana to bola, bolelo ma to, ale od druheho dna som fungovala s malym, islo to. A doma uz v pohode, len som nedvihala tazke veci a vyhybala som sa niektorym pohybom. Najhorsia pre mna bola asi nemoznost jest dost dlho pred porodom a este dlhsie po nom, to neviem, ci je ozaj nutne, ale tak je to.u nas zvykom.
@marianarem super že máte na to takú peknú spomienku a že to bolo aj potom relatívne v poriadku 🙂
Dojčenie bolo o ničom, takže deti mám odchované na UM a Dr. sa len čuduje, ako málo ma vidí. 😀
Nešlo to, od začiatku bol problém, nesilila som to, kvôli histamínovej intolerancii som zo seba neurobila pokusného králika na kadejaké ďatelinky.
Spánok bol v pohode, na zuby nám stačila camilia, čo je homeopatikum.
Mne oba razy najprv odtiekla voda, pri prvej som nemala kontrakcie, nepostupujúci pôrod, neotvárala som sa. Po 36 hodinách čakania sekcia, detská Dr., že to treba robiť do 10 hodín a nie tak dlho čakať.
Pri dvojčatách tak skoro po prvej iná možnosť ako sekcia nebola, boli pootáčané, jak sa im zachcelo. V pondelok som si mala vybaviť termín plánovanej sekcie, nevydržali, zo soboty na nedeľu si zamysleli, že idú von. Bolela ma jazva, takže sekcia bola v podstate hneď, ako sa zozbieral tím.
Tie chvíle na sále boli oba razy pohodové zážitky oproti tomu, čo som zažila na vzdychárni pri prvej, absolútny nezáujem, vedľa cez chodbu mladá baba musela už druhýkrát porodiť mŕtve dieťa. V kuse pásy, vyšetrenia, nulová komunikácia. Nebyť súkromnej intervencie, neviem, ako by sme dopadli.
Šestonedelie (oddelenie) to bolo ako za trest. Tešila som sa domov.
Myslím, že na plačlivosť a zlý spánok oveľa viac môže vplývať absolútne zlý pôrod, skákanie po bruchu, zvon, kliešte, necitlivý prístup, než pohodová sekcia.
@reela Nie je to tak. Mna to sice bolelo, ale nejaka rozbita som sa necitila, zazila som urcite podstatne horsie veci. Moja mama bola na tom este lepsie. Ona je celkovo velmi odolna voci bolesti, neciti poriadne ani ked sa napriklad popali. Nebolela ju velmi ani sekcia, lekari ju museli zavracat do postele, aby bola aspon nejaky cas v klude.
Dojčenie bolo o ničom, takže deti mám odchované na UM a Dr. sa len čuduje, ako málo ma vidí. 😀
Nešlo to, od začiatku bol problém, nesilila som to, kvôli histamínovej intolerancii som zo seba neurobila pokusného králika na kadejaké ďatelinky.
Spánok bol v pohode, na zuby nám stačila camilia, čo je homeopatikum.
Mne oba razy najprv odtiekla voda, pri prvej som nemala kontrakcie, nepostupujúci pôrod, neotvárala som sa. Po 36 hodinách čakania sekcia, detská Dr., že to treba robiť do 10 hodín a nie tak dlho čakať.
Pri dvojčatách tak skoro po prvej iná možnosť ako sekcia nebola, boli pootáčané, jak sa im zachcelo. V pondelok som si mala vybaviť termín plánovanej sekcie, nevydržali, zo soboty na nedeľu si zamysleli, že idú von. Bolela ma jazva, takže sekcia bola v podstate hneď, ako sa zozbieral tím.
Tie chvíle na sále boli oba razy pohodové zážitky oproti tomu, čo som zažila na vzdychárni pri prvej, absolútny nezáujem, vedľa cez chodbu mladá baba musela už druhýkrát porodiť mŕtve dieťa. V kuse pásy, vyšetrenia, nulová komunikácia. Nebyť súkromnej intervencie, neviem, ako by sme dopadli.
Šestonedelie (oddelenie) to bolo ako za trest. Tešila som sa domov.
Myslím, že na plačlivosť a zlý spánok oveľa viac môže vplývať absolútne zlý pôrod, skákanie po bruchu, zvon, kliešte, necitlivý prístup, než pohodová sekcia.
@elz1920 fu, to vás nechali teda dosť čakať, tiež som tak počula že do 10 hodín by mali zakrocit. V akej nemocnici ste prosím rodili?
@rivini super, ďakujem za podrobný opis a odporúčania, skúsim si aj ja postudovat niečo o tom 🙂 môžem sa aj vás spýtať či máte pocit že to deti nejak "poznačilo" to že šli cisárskym? Niektoré mamičky dosť spochybnuju hlavne plánované sekcie, že to nie je pôrod, že je to len pohodlnosť s celkovo odsudzuju cisarske...že deti sú potom dost plačlivé, nechcú sa prisat a neskôr majú problém so spánkom, že je to pre ne ako keby šok a odrazí sa to potom na ich vývoji.
@mata3312 toto je tak strasne individualne. Kojila som obe deti, s prisatim nebol problem, ale je pravda, ze mi ich na vlastnu ziadost prilozili este na sale. Tiez je pravda, ze dieta, ktore ide planovanym cisarakom, nezazije kontrakcie a porodny stres a tym padom ma vacsie riziko vzniku poruchy regulacie. Na druhej strane, dieta rodene vaginalne a pridusene asi tiez nebude mat lahky start. Mam dve cisarakove deti, obe planovana sekcia. Jedno bolo placlive, malo koliky, trvalo mu, kym si zvyklo, ze je na svete😊. Druhe je spokojne od narodenia, nie je placlive, nemalo koliky, nemalo problem😊. Cize ta sekcia je podla mna len jeden z moznych faktorov🤷🏻♀️
Prvý raz Kramáre, druhý Antolská. Po prvej som povedala, že už nikdy. Nie kvôli telesným bolestiam. Kvôli tomu, že v 21. storočí sme ľudskosťou v stredoveku.
Ahoj, ja mam za sebou tri planovane sekcie kvoli mojej diagnoze. Co sa tyka starostlivosti o babatko tak prve dve sekcie boli uplne v pohode. Dokonca spolubyvajuca na izbe vravela ze ani by nepovedala ze som po sekcii. Ale ta tretia mi dala zabrat co sa tyka zotavovania. Neviem ci to boo vekom alebo tym ze uz bola tretia.
Mam za sebou 2, oba akutne v podstate.
Kazdy iny. Po celkovej som bola dlho odpisana. Po spinale vyrazne lepsie,ale co urobilo rozdiel v lepsom zmysle bolo, ze od 2.dna som si nasadila wobenzym a denne sa hybala,chodila okolo postele, krokovala. Radili mi to aj pri prvom,ale nejako som sa bala kazdeho pohybu. Chyba!
Treba sa cim skor vystierat chodit vzpriamena,aj ked to taha.... mala som predcasniatko o poschodie nizsie a musela som sa rozhybat.
Prve tri dni to.bol zahul...
Potom kazdy den lepsie a na 5.den som uz chodila uplne normalne,aj ked opatrne. Dolezite je ,ked mas male dieta rocne, nezdvihat nic tazke aspon 3 mesiace. Pomojkat sa po sediacky.
Po prvom, upipana som bola rozbita 3t, po druhom som 13 dni po porode soferovala a vsetko uz akoby nic ale na ten 5.den uz to viac menej nebolelo.
A este..
Kamoska mala prvy porod ako ty. Presne. Mala z neho traumu. Druhy si vybavila cisara, aby to zas neskoncilo zvonom a velkym sitim a depkou.
A teda rozdiel obrovsky, pochvaluje si a nemenila by. Mesiac si nesadla pp prvom, pri druhom,ked sa hybes, to ide rychlejsie. A mala doma cca. 2r syna.
Ja na tvojom mieste volim cisara.
@mata3312 toto je tak strasne individualne. Kojila som obe deti, s prisatim nebol problem, ale je pravda, ze mi ich na vlastnu ziadost prilozili este na sale. Tiez je pravda, ze dieta, ktore ide planovanym cisarakom, nezazije kontrakcie a porodny stres a tym padom ma vacsie riziko vzniku poruchy regulacie. Na druhej strane, dieta rodene vaginalne a pridusene asi tiez nebude mat lahky start. Mam dve cisarakove deti, obe planovana sekcia. Jedno bolo placlive, malo koliky, trvalo mu, kym si zvyklo, ze je na svete😊. Druhe je spokojne od narodenia, nie je placlive, nemalo koliky, nemalo problem😊. Cize ta sekcia je podla mna len jeden z moznych faktorov🤷🏻♀️
@rivini jasne, to sa človek asi nedozvie co je príčinou , hlavne že sú obe deti zdravé. Presne ako píšeš, naša malá dosť v noci plakala a kojenie tiež nešlo úplne hladko a šla som prirodzené ale s tým že ju teda oživovali - to je presne to.vo píšeš , že to tiež nie je úplne dobrý štart do života.
Ahoj, ja mam za sebou tri planovane sekcie kvoli mojej diagnoze. Co sa tyka starostlivosti o babatko tak prve dve sekcie boli uplne v pohode. Dokonca spolubyvajuca na izbe vravela ze ani by nepovedala ze som po sekcii. Ale ta tretia mi dala zabrat co sa tyka zotavovania. Neviem ci to boo vekom alebo tym ze uz bola tretia.
@mariafilip vekom nie, ja som mala prvu v 23 a druhe 39 a ta bola 1000x lepsia pre mna.

Vies co zalezi to od človeka
Ja som mala akútnu sekciu rano ,vecer som stala a chodila.zhrbena ale chodila .sestricka ma brzdila 😂
Ale ja som typ človeka - co ta nezabije to ta posilní.mna položí teplota ale cisársky isto nie 😂
Ano bolesti počas smiechu ,bolesti rany ale ako pisem - je to o človeku.
😊
@biglovemom to je super že ste takato silná , ja si myslím že tiež nie som nejaká cacorka a to malé je asi aj dosť silná motivácia 🙂