icon

Skúsenosti s použitím roztoku Betadine do ucha

katarina668
11. aug 2025

Dobrý deň,

Chcem sa informovať, že aké máte skúsenosti s roztokom Betadine na použitie do ucha. Na ORL pohotovosti mi povedali že si to mám kvapkať do ucha, ale v lekárni že to nie je do ucha. Ak sa to môže používať do ucha je to potrebné riediť alebo stačí len nakvapkať podľa pokynov lekára ?

izalisa
11. aug 2025

Ja by som to nariedila 1:1 a dala na vatičku a vložila do ucha. Nekvapkala by som.

sisa_s
11. aug 2025

@janinah urcite poradi 🙂

janinah
11. aug 2025

Zalezi aky mate dovod pouzivat betadine v uchu.Ordinuje sa vacsinou pri ekzemoch a svrbeni či podrazdeni kože zvukovodu a vtedy sa vytiera tycinkou a pouziva sa neriedeny.Ako kvapkany liek aby pôsobil na bubienok pri zapalestredneho ucha sa neordinuje,aspon ka som o tom nepočula.vtedy ordinujeme ine kvapky

katarina668
autor
11. aug 2025
@janinah

Zalezi aky mate dovod pouzivat betadine v uchu.Ordinuje sa vacsinou pri ekzemoch a svrbeni či podrazdeni kože zvukovodu a vtedy sa vytiera tycinkou a pouziva sa neriedeny.Ako kvapkany liek aby pôsobil na bubienok pri zapalestredneho ucha sa neordinuje,aspon ka som o tom nepočula.vtedy ordinujeme ine kvapky

@janinah no ja som tam bola s problémom že mam pocit pálenia v uchu a mi v ňom praskalo a sem tam bodava bolesť.. dostala som kvapky Infalin po používaní mi to prestalo a o 4 dni sa vrátila tak som išla znova na pohotovosť s tým že mi spravili výplach ucha dali masť a štupel do ucha s tým že si mám kúpiť betadine .. na papieroch píše diagnóza vonkajší zápal zvukovodu ale doktorka hovorí že to môže byť mykoticke ale zatiaľ že tam nič nevidí

janinah
11. aug 2025
@katarina668

@janinah no ja som tam bola s problémom že mam pocit pálenia v uchu a mi v ňom praskalo a sem tam bodava bolesť.. dostala som kvapky Infalin po používaní mi to prestalo a o 4 dni sa vrátila tak som išla znova na pohotovosť s tým že mi spravili výplach ucha dali masť a štupel do ucha s tým že si mám kúpiť betadine .. na papieroch píše diagnóza vonkajší zápal zvukovodu ale doktorka hovorí že to môže byť mykoticke ale zatiaľ že tam nič nevidí

@katarina668 vytierat s tycinkou dobre namočenou v neriedenom betadine

katarina668
autor
11. aug 2025
@janinah

@katarina668 vytierat s tycinkou dobre namočenou v neriedenom betadine

@janinah ďakujem pekne