icon

Skúsenosti s termoskríningom

pampusiaci
10. aug 2020

Ahojte, rada by som sa poradila s niekým, kto má skúsenosť s diagnostikou pomocou termoskríningu, všeobecne s touto metódou alebo konkrétne s centrom VITARE v Košiciach. Viete o niekom, komu to pomohlo určiť diagnózu?
Rada by som totiž pomohla môjmu ockovi, ktorý má dlhodobo zvýšený D-dimer v krvi, na poslednej kontrole na hematológii boli hodnoty opäť vyššie oproti už predtým zvýšeným. Absolvoval už rôzne vyšetrenia, ale zatiaľ mu nenašli príčinu. Tak má vybrať len injekcie proti zrážanlivosti krvi, ak by bola niekde v tele zrazenina. Ale na cievnom mu v nohách nič nenašli, neriešili však celé telo. Okrem toho príčina zvýšeného D-dimeru môže byť aj iná. Ja som radšej za pátranie príčiny, než za riešenie pre istotu, a potom vyskočí niečo iné a môže byť už neskoro. Tak som sa nejako dopracovala k centru VITARE v KE, kde mi odporučili termoskríning a 4D vyšetrenie krvi. Je to súkromné centrum, takže za vyšetrenia sa platí. Nemám problém zaplatiť za súkromné zdravotnícke služby, ale rada by som si najprv u niekoho overila, či je to aj spoľahlivá a účinná metóda, ja osobne s tým skúsenosť nemám.
Ďakujem veľmi pekne za každú skúsenosť 🙂

lenkald
18. aug 2020

@pampusiaci Vitare maximalne odporucam, ludia ked prejdu vsetkych lekarov a zdravotnicke zariadenia, ktore riesia len symptomy, tak si konecne uvedomi, ze treba naozaj riesit pricinu, aj na digitalny mamograf som bola, mala som tam cystu a po ich terapiach ma konecne prsnik prestal boliet, mozem lezat aj na bruchu, co bolo nepredstavitelne...ale samozrejme, bude to chciet zmenu zivotneho stylu, stravy atd.... ak na toto clovek nie je pripraveny, vsetko su len "vyhodene peniaze"

pampusiaci
autor
21. aug 2020

@lenkald Ďakujem veľmi pekne za skúsenosť. Ak môžem, tak sa ešte spýtam, prípadne mi napíšte, prosím, do pošty, ak to nechcete verejne... Ja som myslela, že ide tam len o diagnostiku a liečenie je potom ponechané na tradičný zdravotnícky spôsob. Ide tam aj o nejakú alternatívnu liečbu? S tým som sa nestretla, keď som študovala ich stránky. Pochopila som to tak, že vedia diagnostikovať veci, ktoré v bežnej medicíne pacient častokrát nemá šancu skoro odhaliť, pretože, žiaľ, hĺbkové a dôsledné vyšetrenia z každej strany sa v našom zdravotníctve často robia až keď je už neskoro a stav je vážny či neliečiteľný...vďaka.