Skúsenosti s tetanickými záchvatmi a ich príznaky
Mate niektora skusenosti s tetanickymi zachvatmi z nicoho nic? Alebo po stresujucej chvili, ktoru uz mate za sebou? Pri takychto stavoch si podavam magnezium, vela vitaminov, magnezium pravidelne. Kedysi som navsetevovala kardiologa ale vysku tepu, ale uz sa to vraj zlepsilo. Minuly tyzden som mala zachvat- hnacka, zavraty, sklucnenost, trpnutie noh a ruk, hlboke dychanie, zatazena psychika, hrozne zle po 30 minutach odznelo. Teraz par dni nedokazem vecer ani dlho stat na nohach, hrozne mi trpnu a ked to rozchodim, mam boles, takisto v rukach+ zvysenu teplotu. Neviem, ci toto este patri k tomu alebo je to zasa chripka. Ale k tej tetanii, mala by som ist na nejake rozsiahhlejsie vysetrenia, alebo zostat len pri magneziu. Niekedy mam pocit, ze mi ani nezabera, ked som v strese.
Bola by som rada, keby sa vyjadrite ti, co sa liecia alebo takyto stav zazili. Na nete o tom moc nie je, ani se to nie je zdraviu ohrozitelne. Velke dakujem!
jakto ze na nete toho moc nie je. ved len tu na MK je strasne moc prispevkov o tom. daj si do lupy do vyhladavania a mozeš zacať studovať.
Ahoj, mne pomáhajú cinske bylinky... Tiež mávam rovnaký stav ako ty možno ešte týždeň po danej udalosti uz. Vždy keď príde záchvat mi pomôže dať si magnezium a čierne uhlie (upokoji traviaci trakt) a v kúpeľni sa snažím predýchať a predstavujem si tu udalosť ako už prebehla a čo som tam robila čo som mala na sebe a ako som išla spať a skončil ten deň. Ja trpím najviac na spazmy a hnačky a taktiež zavrate. Možno sa to zdá blbosť ale veľa krát mi to už zabralo takto, ale hovorím ja beriem čínske bylinky na upokojenie tiež
Ano psychoterapia a liecba od psychiatra
Ano mam skusenosti. Spustalo sa mi to vacsinou po namahe a vyceroani, ma na to vplyv aj psychika. No zacalo to kvoli zlemu vstrebavaniu mineralov nemozem lepok a mlieko. Zachhvaty typu tras, zimnica a krce celeho tela. Pomoha sumivy magnosolv jeden az dva. Ak som nemala poruke tak voda s pilievkovou lyzicou cukru. Treba uzivat mineraly. Zacalo to pe extremnom vydaji po styku. Tak som si vzdy musela davat preventivne magnezko pred aj po. Cas sa to zmiernilo. Ale sa sa mi to pusta a nikdy neviem dopredu. Aj psychicke vycerpanie to spusta.
Mne pred 17rokmi diagnostikovali tetaniu. Bola som liečená. Potom prisla panicka porucha,úzkosť,depresia, čo dodnes mam. Z mojej skúsenosti tetania je začiatok pekla.
meditácie,masáže,vysporiadanie sa psychicky s nejakým vecami.......nebrala som žiadne lieky,iba magnezko,a kadejaké doplnky....
Mňa to chytalo v rôznom čase,na prechádzke so psom,ráno na ceste do práce,večer v posteli pred spaním,v práci.....
Mňa to takto pred rokom chytilo na dovolenke na pláži z ničoho nič , odvtedy sa to somnou tiahne . Hocikedy mi príde zle, roztrasiem sa , zimnica,úzkosť ,točenie hlavy az to prerástlo do toho že mám problém ísť niekde sama a mám z toho úzkosti . Keby som vedela som skôr kde skončím začnem hneď liečbu aj od psychiatra. Neurologicka predpísala magnézium ale to od nej mi nerobí dobre tak kupujem od Galvexu aj Dcko vitamín . Sama povedala že tieto stavy sa riešia SSRI antidepresívami že sú na to najlepšie.
Nebola si teraz niekedy očkovaná? (Proti čomukoľvek) Aj rok spätne.
Okrem magnézka si skontroluj (reálne zmeraj) príjem vody a uprav si tak aby si ich mala tak 30-40ml/kg hmotnosti. Čiže ak máš cca 60kg, tak 1800- 2400ml denne. A kúp si elektrolyty. Nakoniec pomôže nastavenie životosprávy. Dostatočný oddych, PRAVIDELNÝ spánok, minimalizovať displeje, denne aspoň 30 minút prechádzka na čerstvom vzduchu. Psychoterapia môže pomôcť hlavne s psychohygienou. Stres neskutočne vybúchava magnézium z tela. Takže treba eliminovať stresové prežívanie. (Stresu sa nezbavíš, len na neho môžeš inak reagovať a vypúšťať čo sa dá)

Rieš psychiku. Na tetaniu ti nič iné okrem magnézia nedajú. To sa ani za chorobu nepovažuje. Vraj.