icon

Skúsenosti s tieňom v mediastíne na RTG?

21. feb 2025

Dobrý deň. Ma s tým niekto skúsenosť?

reela
21. feb 2025

Mas fotku rtg? Alebo popis?

glade22
21. feb 2025

No dobré by bolo celý nález vidieť

autor
Autor odpoveď zmazal
reela
21. feb 2025

Tak nepopisal nijake ine patologicke zalezitosti okrem toho jedneho 2x3cm miesta, kde obvykle sa sumuju aj napr. cievne struktury, popripade ten perzistentny tymus alebo stitna zlaza, ktora moze byt ulozena nizsie. Podla mna zatial mozes byt kludna. Vysli z krvi nejake vyssie hodnoty? Napriklad biele krvinky?

autor
21. feb 2025

Nie KO je v poriadku. Robený teraz v stredu. Snímok v pondelok. Mňa ale odkedy som videla výsledok bolí všetko v hrudníku, pod kľúčnou kosťou. Pod pazuchu v hrdle mám hrču. No otras. Chápem psychika. V pondelok idem na sono ŠŽ ale pokakaná som dosť.

vler
21. feb 2025

Lekar odporuca ultrazvuk stitnej zlazy a pripadne aj CT tejto casti hrudnika aby sa mohlo urcit ze ten tien je/ nie je zhubne lozisko. Robim RTG.

autor
21. feb 2025

Išla som na vyšetrenie inak kvôli bolesti pod pravým rebrom a takým akoby staženým dýchaním. Predpoklad bol chrbtica. Toto ma teda ale dostalo.

autor
21. feb 2025

@vler dakujem. ja rozumiem prečo a kam ma s tým posielajú. Ja len či sa s tým niekto stretol.

autor
21. feb 2025

@reela Dakujem

reela
21. feb 2025

Tam v tej oblasti vacsinou su lymfomy... ale to by sa prejavilo na krvnom obraze, ked to mas 2x3cm... takze podla mna lymfom to nebude - takze mozes byt kludna. Usg stitnej zlazy neboli a trva kratko. Ked ani to Usg nic zle nezisti, tak potom uz len opakovat po case rtg hrudnika, ci sa to nezvacsuje, alebo pojdes na to CT.
Inak teba boli pod pravym rebrom, ale nalez mas vlavo... takze ta bolest je skor z chrbtice

autor
21. feb 2025

@reela Dakujem naozaj. Ozaj je super počuť aspoň trošku pozitíva. Ja určite pôjdem na to ct. Musim vypnúť internet lebo mi vybuchne hlava. Dakujem ešte raz. Nebudem sa tomu už venovať.

reela
21. feb 2025

Jasne, hovorim, velmi casto v tej lokalite su take nalezy a v drvivej vacsine to nie nic zle

autor
21. feb 2025