icon

Skúsenosti s užívaním Citalecu na zvládanie úzkostí

Dnes o 16:29

Ahojte, prosím Vás o skúsenosti s užívaním AD, pred 4 mi mesiacmi som dostala od psychiatra po hodinovom rozhovore Citalec, do dnešného dňa som neužila ani jednu tabletku, avšak rozmýšľam, že to začnem brať. Môj stav sú úzkosti prerastajúce do PP , úplného vyčerpania, nechuti vôbec fungovať, napriek tomu som aktívna. Emócie ako také mám skôr smutné , neviem sa akoby tešiť, pritom všetko mám. Mala som podľa potreby predpisovaný dlhodobo Neurol, pochopte tak, že som možno pri očakávaní ataku si dala polovicu tabletky 0,25, prípadne 0,5 polku, nie na pravidelnej báze, bola to len taká barlička pre mňa. Životná situácia sa mi zmenila a napriek tomu, že niekedy som aj rada, že sa tak stalo, tak zostávam v takom akoby vákuu a neviem, či sa z toho dostanem aj sama, alebo brať AD. Veľa som o tom čítala a nebojím sa ich brať, len by som poprosila skúsenosti, možno tých, ktoré brali , možno tých, ktoré mali predpísané, ale zvládli bez toho.

peter244
Dnes o 17:35
@knmmch

@peter244 akútny stav budú potrebné lieky.. ..ale v princípe aj psychológ dokáže zhodnotiť či stačí terapia alebo odporučí smer psychiater ..

@knmmch 4 mesiace ich má doma a je tu, nie je to akútny stav

autor
Dnes o 18:00

oka, dakujem,ze ste sa rospisali....ale ideme dalej...

autor
Dnes o 18:08

pár odpovedi bolo ok, podnecujúce, Vás ostatných nechávam, nech sa tu už rozpisujete ako chcete, myslím,že žiadne skúsenosti tu daní členovia nedali

anonym_4169dc
Dnes o 18:50
@anonym_e50725

Beriem AD, šoférujem po SVK a ČR, denne fungujem, chodím na meetingy, vediem obchodné rokovania v angličtine. Bez AD by som ležala doma na gauči a chcela zomrieť, ak by som to dávno neurobila.

@anonym_e50725 nevies, ako je to prosim ta z hladiska zakona ? Je uzivanie AD pri dopravnej nehode pritazujucou okolnostou ?

anonym_e50725
Dnes o 18:56
@anonym_4169dc

@anonym_e50725 nevies, ako je to prosim ta z hladiska zakona ? Je uzivanie AD pri dopravnej nehode pritazujucou okolnostou ?

@anonym_4169dc uzivanie AD sa absolutne nevysetruje pri dopravnej nehode. AD neovpyvnuju schopnost viest motorove vozidlo, teda s vynimkou nasadzania.

agnes28
Dnes o 19:14
@peter244

Len treba brať do úvahy že to zabije libido na 0 a závislosť je už na celý život. Moja partnerka už 24 rokov :(

@peter244 to je blbosť. Tieto lieky nie sú návykové a strata libida nie je u každého

peter244
Dnes o 19:22
@agnes28

@peter244 to je blbosť. Tieto lieky nie sú návykové a strata libida nie je u každého

@agnes28 ak niečo nie je návykové tak sa to dá bez problémov vysadiť, ale po vysadení AD prídu abstinenčné príznaky

autor
@anonym_e50725

@anonym_4169dc uzivanie AD sa absolutne nevysetruje pri dopravnej nehode. AD neovpyvnuju schopnost viest motorove vozidlo, teda s vynimkou nasadzania.

@anonym_e50725 v nasadzaní je tam Neurol, co je latka,co vyjde pozitivne v drogovom teste beznej dopravnej kontroly....preto som sa pýtala, ako to vie človek prežiť

agnes28
@anonym_autor

@peter244 praveže Citalec mi prišiel jeden z tých šetrnejších

@⁴anonym_autor ja myslím že je čas aby si ich nasadila. Neboj sa toho. Treba pozvoľne pomaličky zvyšovať dávku a uvidíš reakciu tela. Niekto si ani nevšimne nejaké zmeny, niekto má nežiaduce účinky. Je určité riziko že nesadnu, ale citalec je jeden z liekov , ktoré sú dobre znasane. Ja osobne beriem AD, nie citalec, ale escitalopram. Nech si vraví kto chce čo chce, skrátka sa mi s nimi lepšie žije. Nemám depresívne stavy a hlavne úzkosti sa mi zlepšili veľmi.

autor
Dnes o 19:23
@agnes28

@⁴anonym_autor ja myslím že je čas aby si ich nasadila. Neboj sa toho. Treba pozvoľne pomaličky zvyšovať dávku a uvidíš reakciu tela. Niekto si ani nevšimne nejaké zmeny, niekto má nežiaduce účinky. Je určité riziko že nesadnu, ale citalec je jeden z liekov , ktoré sú dobre znasane. Ja osobne beriem AD, nie citalec, ale escitalopram. Nech si vraví kto chce čo chce, skrátka sa mi s nimi lepšie žije. Nemám depresívne stavy a hlavne úzkosti sa mi zlepšili veľmi.

@agnes28 dakujem

anonym_e50725
Dnes o 19:24
@anonym_autor

@anonym_e50725 v nasadzaní je tam Neurol, co je latka,co vyjde pozitivne v drogovom teste beznej dopravnej kontroly....preto som sa pýtala, ako to vie človek prežiť

@anonym_autor nie kazdy berie pri nasadzani neurol. A samotny liek neurol este neznamena, ze nemozes soferovat. Nemozes soferovat, ak mas znizenu schopnost viest motorove vozidlo a to snad sama vidis, ci si schopna alebo nie. A len tak medzi nami. Ja sama som brala neurol 0,25 mg a vzdy mi testy vysli v poriadku.

autor
Dnes o 19:25
@anonym_e50725

@anonym_autor nie kazdy berie pri nasadzani neurol. A samotny liek neurol este neznamena, ze nemozes soferovat. Nemozes soferovat, ak mas znizenu schopnost viest motorove vozidlo a to snad sama vidis, ci si schopna alebo nie. A len tak medzi nami. Ja sama som brala neurol 0,25 mg a vzdy mi testy vysli v poriadku.

@anonym_e50725 neurol nemožeš mať ,pretože ti výjde pozitívny na benzio pri drogovom teste

agnes28
Dnes o 19:25
@peter244

@agnes28 ak niečo nie je návykové tak sa to dá bez problémov vysadiť, ale po vysadení AD prídu abstinenčné príznaky

@peter244 ak sa vysadia správne, nenastanu

anonym_e50725
Dnes o 19:26
@peter244

@peter244 neprídu abstinenčné príznaky, tebe nechýba tá látka. Je to syndróm vysadenia a telu chýba dopamín, serotonín. Lebo nedochádza k jeho spätnému vychytávaniu. A po 2t sa telo dostane doporiadku.

anonym_e50725
Dnes o 19:26
@anonym_autor

@anonym_e50725 neurol nemožeš mať ,pretože ti výjde pozitívny na benzio pri drogovom teste

@anonym_autor no vidíš, ak nespôsobíš žiadnu nehodu, tak nemáš s tým problém. A AD užívam už dosť dlho.

agnes28
Dnes o 19:27
@anonym_autor

@anonym_autor neurol si nechaj len ako poslednú možnosť, skôr na noc.. ale v krvi by zrejme stopy boli aj tak. Neurol je horší čo sa týka navykovosti, radšej si nasad tie AD a vydrž prvé 2 týždne

autor
Dnes o 19:28
@anonym_e50725

@anonym_autor no vidíš, ak nespôsobíš žiadnu nehodu, tak nemáš s tým problém. A AD užívam už dosť dlho.

@anonym_e50725 toto prepáč,ale je tak sprosté vnímanie....ak ani ty nemáš nehodu, ale do teba niekto napali, tak testy sa robia všetkým a ty, čo si vinu nemala, tebe vyjde drog test pozitivny....

peter244
Dnes o 19:29
@anonym_e50725

@peter244 neprídu abstinenčné príznaky, tebe nechýba tá látka. Je to syndróm vysadenia a telu chýba dopamín, serotonín. Lebo nedochádza k jeho spätnému vychytávaniu. A po 2t sa telo dostane doporiadku.

@anonym_e50725 čo poznám v okolí tak známa už berie 3 druhy , nežiaduce jedného sa riešia ďalším, stavy depresie Panické má stále, berie dlhodobo, vysadiť nedokáže. Život prežíva v režime dôchodcu.

anonym_e50725
Dnes o 19:29
@anonym_autor

@anonym_e50725 toto prepáč,ale je tak sprosté vnímanie....ak ani ty nemáš nehodu, ale do teba niekto napali, tak testy sa robia všetkým a ty, čo si vinu nemala, tebe vyjde drog test pozitivny....

@anonym_autor ak má vodič platný lekársky predpis a neužíval liek v rozpore s odporúčaním, samo o sebe to nie je trestný čin. Problém nastáva len vtedy, ak sa preukáže ovplyvnenie schopnosti viesť vozidlo alebo porušenie zákazu šoférovania uvedeného lekárom.

autor
Dnes o 19:31
@anonym_e50725

@anonym_autor ak má vodič platný lekársky predpis a neužíval liek v rozpore s odporúčaním, samo o sebe to nie je trestný čin. Problém nastáva len vtedy, ak sa preukáže ovplyvnenie schopnosti viesť vozidlo alebo porušenie zákazu šoférovania uvedeného lekárom.

@anonym_e50725 polícia neurčuje kto ma a kto nemá predpis, riešia len výsledok testu

anonym_e50725
Dnes o 19:31
@peter244

@anonym_e50725 čo poznám v okolí tak známa už berie 3 druhy , nežiaduce jedného sa riešia ďalším, stavy depresie Panické má stále, berie dlhodobo, vysadiť nedokáže. Život prežíva v režime dôchodcu.

@peter244 ja by som tu nebola, nebyť AD. Mne zachránili život. Nežila som, iba prežívala, mala som panické ataky, bála som sa chodiť von, mala som nočné mory, nemohla som dobre spať, a bola som veľmi úzkostná a depresívna. Sedela som na zemi a chcela som zomrieť, len som plakala a plakala. Vďaka AD fungujem, pracujem, cestujem. prednášam, som zase tam, kde som bola predtým.

anonym_e50725
Dnes o 19:32
@anonym_autor

@anonym_e50725 polícia neurčuje kto ma a kto nemá predpis, riešia len výsledok testu

@anonym_autor hovorím z vlastných skúseností, zastavila ma hliadka a robili mi testy. Odkedy beriem AD.

autor
Dnes o 19:32
@anonym_e50725

@peter244 ja by som tu nebola, nebyť AD. Mne zachránili život. Nežila som, iba prežívala, mala som panické ataky, bála som sa chodiť von, mala som nočné mory, nemohla som dobre spať, a bola som veľmi úzkostná a depresívna. Sedela som na zemi a chcela som zomrieť, len som plakala a plakala. Vďaka AD fungujem, pracujem, cestujem. prednášam, som zase tam, kde som bola predtým.

@anonym_e50725 dakujem🙂 a prajem ti všetko dobré , nech si hlavne šťastná

autor
Dnes o 19:33
@anonym_e50725

@anonym_autor hovorím z vlastných skúseností, zastavila ma hliadka a robili mi testy. Odkedy beriem AD.

@anonym_e50725 neviem ake AD mas, ale pri nastupe je aj neurol, čo ma poučil lekár a ten ti može výjsť aj 5 dni po užití

anonym_e50725
Dnes o 19:34
@anonym_autor

@anonym_e50725 dakujem🙂 a prajem ti všetko dobré , nech si hlavne šťastná

@anonym_autor ešte inak. Ak je v príbalovom letáku uvedené upozornenie, že liek môže ovplyvniť schopnosť viesť vozidlo, nejde automaticky o priestupok ani priťažujúcu okolnosť. Bez dôkazu o zníženej spôsobilosti samotná prítomnosť látky alebo existencia upozornenia v letáku nestačí na automatickú vinu.

autor
Dnes o 19:35
@anonym_e50725

@anonym_autor ešte inak. Ak je v príbalovom letáku uvedené upozornenie, že liek môže ovplyvniť schopnosť viesť vozidlo, nejde automaticky o priestupok ani priťažujúcu okolnosť. Bez dôkazu o zníženej spôsobilosti samotná prítomnosť látky alebo existencia upozornenia v letáku nestačí na automatickú vinu.

@anonym_e50725 stačí

anonym_e50725
Dnes o 19:35
@anonym_autor

@anonym_e50725 neviem ake AD mas, ale pri nastupe je aj neurol, čo ma poučil lekár a ten ti može výjsť aj 5 dni po užití

@anonym_autor nie vždy musí byť neurol, daj si predpísať atarax, nenávykový liek.

anonym_e50725
Dnes o 19:36
@anonym_autor

@anonym_e50725 stačí

@anonym_autor pozri, nebudem sa s tebou hádať. Toto si už vyrieš ty sama v sebe. Ak je treba, obráť sa na dopravnú políciu a informuj sa. Pekný večer.

autor
Dnes o 19:36
@anonym_e50725

@anonym_autor pozri, nebudem sa s tebou hádať. Toto si už vyrieš ty sama v sebe. Ak je treba, obráť sa na dopravnú políciu a informuj sa. Pekný večer.

@anonym_e50725 ja viem, lebo mi bol kvoli tomuto odobrany VP

anonym_e50725
Dnes o 19:41
@anonym_autor

@anonym_e50725 ja viem, lebo mi bol kvoli tomuto odobrany VP

@anonym_autor spôsobila si nehodu pod vplyvom benzákov?