Skúsenosti s užívaním Citalecu na zvládanie úzkostí
Ahojte, prosím Vás o skúsenosti s užívaním AD, pred 4 mi mesiacmi som dostala od psychiatra po hodinovom rozhovore Citalec, do dnešného dňa som neužila ani jednu tabletku, avšak rozmýšľam, že to začnem brať. Môj stav sú úzkosti prerastajúce do PP , úplného vyčerpania, nechuti vôbec fungovať, napriek tomu som aktívna. Emócie ako také mám skôr smutné , neviem sa akoby tešiť, pritom všetko mám. Mala som podľa potreby predpisovaný dlhodobo Neurol, pochopte tak, že som možno pri očakávaní ataku si dala polovicu tabletky 0,25, prípadne 0,5 polku, nie na pravidelnej báze, bola to len taká barlička pre mňa. Životná situácia sa mi zmenila a napriek tomu, že niekedy som aj rada, že sa tak stalo, tak zostávam v takom akoby vákuu a neviem, či sa z toho dostanem aj sama, alebo brať AD. Veľa som o tom čítala a nebojím sa ich brať, len by som poprosila skúsenosti, možno tých, ktoré brali , možno tých, ktoré mali predpísané, ale zvládli bez toho.
Ak si mala 4m doma AD a nebrala si ich, tak ich zrejme nepotrebujes. Ja som bola na tom tak, ze som vedela, ze ak nebudem brat AD, tak to neprezijem. Musela som. Vdaka Bohu za nich.
Ak si mala 4m doma AD a nebrala si ich, tak ich zrejme nepotrebujes. Ja som bola na tom tak, ze som vedela, ze ak nebudem brat AD, tak to neprezijem. Musela som. Vdaka Bohu za nich.
@anonym_e50725 ono to nie je o tom, že ich nepotrebujem, ale snažím sa zvládnuť bez nich, akosi sa mi nedarí,PP pokračujú napriek tomu, že veľa vecí sa zmenilo v mojom fungovaní
osobne sa bojím brať to kvoli soferovaniu, na čom ja musím fungovať
@anonym_autor ja mam skúsenosť s citalecom. Beriem iba 1/2 10mg tabletky denne a pomáha 🙏 úzkosti a vyčerpanie z ludí a práce. Mňa osobne citalec neuspáva, beriem hneď ráno.
@anonym_autor ja mam skúsenosť s citalecom. Beriem iba 1/2 10mg tabletky denne a pomáha 🙏 úzkosti a vyčerpanie z ludí a práce. Mňa osobne citalec neuspáva, beriem hneď ráno.
@aandrea9 a nástup si mala taký pozvolný? budem ešte písať psychiatrovi ohľadne dávkovania, lebo mne dal lieky na 3 mesiace, pokiaľ si pamatám, tak mám začať polkou a postupne po 4 roch týždňov mám si dávať 3 denne plus mi dal neurol na lepšie zvládanie
Len treba brať do úvahy že to zabije libido na 0 a závislosť je už na celý život. Moja partnerka už 24 rokov :(
Len treba brať do úvahy že to zabije libido na 0 a závislosť je už na celý život. Moja partnerka už 24 rokov :(
@peter244 praveže Citalec mi prišiel jeden z tých šetrnejších
Lepšie urobiť je nájsť si terapeutku psychologičku a naučiť sa s tým pracovať to je jediné dlhodobé riešenie nie len brať tabletku na vypínanie emócii a veľa nežiadúcich. Ja som takto prekonal Panické atacky.
@anonym_autor Ak Ti to predpísal psychiater tak mal na to dôvod.. ..zbytočne sa trápiš, lieky Ti pomôžu, obnovia rovnováhu, dáš sa dokopy a ak sa budeš cítiť fajn tak môžeš postupne vysadiť.. ..AD neškodia
osobne sa bojím brať to kvoli soferovaniu, na čom ja musím fungovať
@anonym_autor AD nemajú vplyv na vedenie vozidiel..
@peter244 praveže Citalec mi prišiel jeden z tých šetrnejších
@anonym_autor https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/citale...
@anonym_autor Ak Ti to predpísal psychiater tak mal na to dôvod.. ..zbytočne sa trápiš, lieky Ti pomôžu, obnovia rovnováhu, dáš sa dokopy a ak sa budeš cítiť fajn tak môžeš postupne vysadiť.. ..AD neškodia
@knmmch Ďakujem, máš aj osobnú skúsenosť?
@anonym_autor AD nemajú vplyv na vedenie vozidiel..
@knmmch skôr som myslela, aby pri prípadnej kontrole nevyšla látka pozitívna ako na drogy
Po hodinovom rozhovore, presne takto aj mne predpísala myslím že presne tieto, vôbec neriešila príčinu mojich stavov ale rovno lieky, bolo to pred 10 rokmi cca, začal som ich brať ale pamätám šiel som v autobuse a bol som ako telo bez vedomia. Vyhodil som ich. Prekonal som veľa veci sám
Beriem AD, šoférujem po SVK a ČR, denne fungujem, chodím na meetingy, vediem obchodné rokovania v angličtine. Bez AD by som ležala doma na gauči a chcela zomrieť, ak by som to dávno neurobila.
Treba riešiť príčinu, spracovať veci z detstva alebo spracovat traumy ktoré to spôsobujú lebo toto pomôže na stalo, AD nie. Proste skratky neexistujú. Vždy ten stav niečo spustí treba nájsť príčinu. Mne pomohlo študovanie psychológie a terapeutka
Treba riešiť príčinu, spracovať veci z detstva alebo spracovat traumy ktoré to spôsobujú lebo toto pomôže na stalo, AD nie. Proste skratky neexistujú. Vždy ten stav niečo spustí treba nájsť príčinu. Mne pomohlo študovanie psychológie a terapeutka
@peter244 áno,máš pravdu, ale niektoré stavy bez liekov na začiatku nepôjdu..

@anonym_autor lieky určite pomôžu, začne sa s vyššou dávkou, potom sa uberá do stratena.... sama musíš vedieť ako na tom si, to z teba nikto nevyčíta.... ani jeden doktor, každý jeden ti predpíše liek