Skúsenosti s užívaním Sertralinu a jeho vedľajšie účinky
Pekný deň, chcem sa opýtať či má niekto skusenosti s užívaním Sertralinu 50 mg. Beriem ho siedmy deň, pol tabletky, ale rána mam stále nie najlepšie 😔. Od zajtra idem na celú davku. Okrem toho od kedy som si ho nasadila, zle spavam v noci, prvé dni som stratila aj chuť do jedla, mala som nutkanie na vracanie, nepokoj, potenie a nepríjemné pálenie na ramenách a hornej časti chrbtice. Zdá sa mi, že niektoré príznaky pomaly ustupujú, len ten spánok nie je uspokojivý a palivy pocit na chrbte, ktory mavam v noci a ráno. Beriem na spanie Lunestil, príjemné to upokojí telo, ale zaspím len na približne dve, možno dve a pol hodiny a zobudím sa vyspata. Cez deň sa mi nedari tiez pospať. Ako podporu k Sertralinu mam Spitomin 10, aj Xanax 0,25. Jedine xanax ma ako tak upokojí. Kedy ste začali pociťovať úľavu pri užívaní Sertralinu? Pomohol vám? Ste s jeho užívaním spokojní? Upraví sa aj spánok, keď začne mať Sertralin úplný účinok? Ďakujem za prečítanie, za prípadné rady a odpovede. Prajem všetko len to najlepšie 😇
@janakravitz ja uzivam sertralin 7 tyzdnov a ani naznak zlepšenia...
@janakravitz není to prvý krát co som ho vysadila bez konzultácie iba zo strachu ze není moc kamarát s pečeňou. Hej dám si dnes 1tbl cca 3dni budem na 1tbl a keď sa mi nezlepší spánok tak na 4den pridám. Ak sa zlepší spánok tak nechám iba 1tbl. Nie nemala som žiadne vedľajšie účinky z vysadenia. On sa môže vysadiť zo dňa na deň.
@evkamotka ja ho beriem 10-ty tyzden a je to ako na hojdacke... vcera mi bolo perfektne, dnes mizerne...predtym tyzden super jeden den velmi zle...najhorsie rano..uvazujem ze zvysim davku...lekar povedal ze mozem az na 100mg podla potreby...teraz beriem 50mg rano...na Sertralin som presla z Escitalopramu, ktory fungoval perfektne az na to ze som za rok z velkosti Xs pribrala na xxl aj ked som takmer nic nejedla..Escitalopram mi naplno zabral az za 3 mesiace...takze vydrz...resp. skus zvysit davku a vydrzat dva tyzdne...zalezi aj od diagnozy...na depresie zabera za cca 3 tyzdne, na uzkosti za 8 a viac, na nutkavu potrebu dokonca az po troch mesiacoch...
@shine192412 s myslienkou vratit sa k povodnym liekom sa pohravam vzdy ked mam horsi den...mala som pred Sertralinom Escitalopram 10mg a ten fungoval perfektne...len som pribrala asi 25 kg tak to lekar zmenil na 50mg Sertralinu...a vaha ide dole, ale dobre sa necitim stale...jeden den super dva dni zle, tyzden super jeden den zle....tak este idem skusit zvysit davku na 100mg Sertralinu a ak to nepomoze vratim sa asi k Escitalopramu, radsej budem tucna ako mat tieto stavy, aj ked lekar chce este vyskusat nejake ine , vraj mame este minimalne 5 moznosti, ale uz zacinam mat z takychto experimentov strach
@charleska prvé dva týždne ako som aj popísala boli horor. Po 5.dnoch som mala navýšiť na 50mg čiže týždeň 25mg týždeň 50mg. Teraz v sobotu som navysila na 75mg a už o čosi lepšie. Spánok mam lepší už asi 10dní. Bez toho aby som sa v noci budila a spím už tých 8hodín. Bez toho aby som si dala melatonin. Dnes je 4den co beriem 75mg a zatiaľ super. Energia sa pomaly vracia späť. Aj keď to ešte nie je tak ako by som potrebovala. Ranné úzkosti sú už asi tiež 10 dní preč tak už aj kávu si ráno môžem v kľude dať (samozrejme čakám aspoň hodinu po prebudení nech kortizol klesne úplne dole). Lekár hovoril ze uvidíme ako na tom budem so 75mg a keď tak potom zvýši na 100mg ale myslím že to nebude potrebné . Začala som brat 3.9. Čiže tri týždne ho užívam
@shine192412 Čítam, že ten Agomelatin je tiež antidepresivum, nemala si abstaky z vysadenia? Keď ti kázal brať, tak ich ber. Možno postupne pridávať, par dní jedna a potom už dve.
@janakravitz Janka, ako sa máš po roku? Potrebovala by som sa ťa spýtať na ten Sertralin a Kventiax. 🙏🙏🙏
@janakravitz Janka, ako sa máš po roku? Potrebovala by som sa ťa spýtať na ten Sertralin a Kventiax. 🙏🙏🙏
@tetkabetka ahoj, kľudne sa pýtaj 🙂

@shine192412 Čítam, že ten Agomelatin je tiež antidepresivum, nemala si abstaky z vysadenia? Keď ti kázal brať, tak ich ber. Možno postupne pridávať, par dní jedna a potom už dve.