icon

Skúsenosti s vpadnutými kolenami u dospelých

27. okt 2025

Ahojte mate niekto skusenost s padnutymi kolenami (nohy do X) u dospelych? Da sa to este riesit? Popripade nejake pomocky su na to? Vlozky a pod? Original na to som nic nenasla, ale zaujimaju ma skusenosti. Po tehotenstve a porode sa mi to velmi zhorsilo, mam viac kg a na chodzi je vidiet dost tie voadnute kolena.
Dakujem za kazdu skusenost

biba_18
27. okt 2025

na to je cvičenie, skús pozrieť na nete ...

zanaz
27. okt 2025

Ahoj, ja som s týmto problémom bola u fyzioteraputky. Dostala som návody na cvičenia + som ku nej dochádzala. Nemôžeš čakať zlepšenie/nápravu napr. ako u detí, ale uľaviť ti to môže. Ideálne zapojiť pomalú redukciu hmotnosti. 🙂

anonym_26de36
27. okt 2025

@anonym_autor Vlozky do topanok, fyzioterapeuta, a cvicit. Je treba spevnit svaly noh aby drzali klby tam, kde treba.

Schudnut pomoze, nebude taky tlak na kolena a na panvu a ono sa to vyrovna. Ak si velmi obezna, tak sa stehna, zadok, vsetko sa to tlaci, a spolu to deformuje chodzu, tak to k tomu prispieva, ze sa kolena vytacaju. Je to kombinacia velkej vahy a slabych svalov, ale upravit sa to da. (Aj ja som tlsta, tak to vidim aj na sebe, a uz mam aj problemy kvoli noham do x)