Skúsenosti s vysadením antidepresív
Ahojte, máte niekto skúsenosti s vysadzanim antidepresív ? O mesiac idem na to lieky beriem rok a 4 mes. Pribrala som 20kg a rada už by som schudla cítim sa zle aj fyzicky aj psichicky čo sa týka mojej váhy. Ak máte nejaké skúsenosti prosím napíšte mi.. čítala som že vysadzanie je hrozne že mi bude zle atd atd 🥲
vysádza sa pomaly. min. mesiac.
každý týždeň si budeš dávku znižovať o polovicu dávky.
takže čo si brala a aké dávky. - napíš
@saruska1111 ale preco si tolko pribrala?
@saruska1111 Osobne som poznala dievka, ktore svojvolne vysadilo lieky kvoli vahe. Preplo jej. A teraz to myslim uplne v pravom slova zmysle. Chodila s nozom po internate s nepritomny pohladom a cudnym usmevom. Nastastie si po nu prisli rodicia a skoncila opat na psychiatrii.
@saruska1111 Osobne som poznala dievka, ktore svojvolne vysadilo lieky kvoli vahe. Preplo jej. A teraz to myslim uplne v pravom slova zmysle. Chodila s nozom po internate s nepritomny pohladom a cudnym usmevom. Nastastie si po nu prisli rodicia a skoncila opat na psychiatrii.
@beata_ pri kazdom ad priberies?
nepriberá sa... ale tak je veľa druhov ad. pri niektorých asi aj áno. len 20 kg je aj veľa. nebude za tým niečo iné ako Ad?
nepriberá sa... ale tak je veľa druhov ad. pri niektorých asi aj áno. len 20 kg je aj veľa. nebude za tým niečo iné ako Ad?
@deti95060810 no asi prejedanie sa
@saruska1111 To chceš akože vysádzať bez dozoru lekára ? A je Ti prednejšia postava, ako psychické zdravie ?
@anonym_f1d8f8 s lekárom nikdy by som nevysadila sama. A nieje mi prednejšia postava ale už keď mám obezitu nieje to prijemne a ani dobre pre moje zdravie
vysádza sa pomaly. min. mesiac.
každý týždeň si budeš dávku znižovať o polovicu dávky.
takže čo si brala a aké dávky. - napíš
@deti95060810 beriem stále sertralin 50mg na panicku poruchu
@saruska1111 ale preco si tolko pribrala?
@katarinaschober chuti mi viac jesť po tých liekoch hoavne sladkosti
@deti95060810 štítnu mám v poriadku po fyzickej stránke som ok.. prestala som fajčiť normálne cigi nahradila som to síce glom to je niečo ako iqos tak rozmýšľam že či som nejedla viac aj preto hlavne sladkosti teraz som začala znovu fajčiť lebo mi začali chutiť normálne cigi znova a nejem toľko sladkosti
@deti95060810 beriem stále sertralin 50mg na panicku poruchu
@saruska1111 Ja som ich vysadila sama, bez vedomia lekara, tiez som zo vsetkych priberala (a to som polovicu z predpisovanych ani nebrala, to by som bola uplny zombie z tolkych liekov, ale lekari len do cloveka pchaju tony liekov). Zaklad je vysadzat velmi pomaly, znizovala som si davky niekolko tyzdnov.. Zle mi nebolo, telo si postupne zvykalo na nizsie a nizsie davky..
@saruska1111 Ja som ich vysadila sama, bez vedomia lekara, tiez som zo vsetkych priberala (a to som polovicu z predpisovanych ani nebrala, to by som bola uplny zombie z tolkych liekov, ale lekari len do cloveka pchaju tony liekov). Zaklad je vysadzat velmi pomaly, znizovala som si davky niekolko tyzdnov.. Zle mi nebolo, telo si postupne zvykalo na nizsie a nizsie davky..
@anonym_5d3bd0 a nevrátilo sa ti to spat ? Ako myslím psych problémy
@anonym_5d3bd0 a nevrátilo sa ti to spat ? Ako myslím psych problémy
@saruska1111 No idealne to nie je, ale vacsie depresie som mala zo stupajucej vahy (plus inych neziaducich ucinkov). Mam stale k dispozicii Neurol kvoli uzkostiam..
@saruska1111 No idealne to nie je, ale vacsie depresie som mala zo stupajucej vahy (plus inych neziaducich ucinkov). Mam stale k dispozicii Neurol kvoli uzkostiam..
@anonym_5d3bd0 a ako dlho si brala lieky? Ja som našťastie depresie nikdy nemala mala som panické ataky a úzkosti lieky mi veľmi pomohli
@anonym_5d3bd0 a ako dlho si brala lieky? Ja som našťastie depresie nikdy nemala mala som panické ataky a úzkosti lieky mi veľmi pomohli
@saruska1111 Brala som ich vyse 20 rokov. Ale predtym som pribrala len za zaciatku, po zmene liekov priberanie prestalo a dlhe roky som si drzala vahu, az teraz pred cca rokom som zacala priberat a vobec nic som v zivotosprave nezmenila, iba som po rocnej pauze zase nasadila AD. Tak som ich po roku uzivania a 7 kg navyse (keby som pribrala 20 kg, tak sa realne zrutim) zacala vysadzat..
@saruska1111 Brala som ich vyse 20 rokov. Ale predtym som pribrala len za zaciatku, po zmene liekov priberanie prestalo a dlhe roky som si drzala vahu, az teraz pred cca rokom som zacala priberat a vobec nic som v zivotosprave nezmenila, iba som po rocnej pauze zase nasadila AD. Tak som ich po roku uzivania a 7 kg navyse (keby som pribrala 20 kg, tak sa realne zrutim) zacala vysadzat..
@anonym_5d3bd0 čo by som dala za len 7 kg.. ja som schudla v začiatkoch asi 8 kg za necelé 2 týždne lebo som nejedla kvôli uzkostiam hneď ako mi bolo dobfe som začala doslova zrat.. ale tak dúfam že keď začnem normálne jesť a sa veľa hýbať tak tie kg pôjdu dole
@anonym_5d3bd0 čo by som dala za len 7 kg.. ja som schudla v začiatkoch asi 8 kg za necelé 2 týždne lebo som nejedla kvôli uzkostiam hneď ako mi bolo dobfe som začala doslova zrat.. ale tak dúfam že keď začnem normálne jesť a sa veľa hýbať tak tie kg pôjdu dole
@saruska1111 No mne aj tych 7 kg ide dole tazko, velmi malo jem a zacala som zase chodit do fitka a strasne tazko to ide, ale tak ja som uz aj v menopauze, ale ok, dala som dole 5 kg za pol roka, to je ok.. Ja mam relativne nizku vahu, takze tam chudnutie nejde tak rychlo ako z vysokej vahy. A teda netvrdim, ze sa uz nikdy k AD nebudem musiet vratit, ale uz som zistila, ze mi stacia aj ovela nizsie davky, ako som brala, tak uvidim co bude..
autorka ak berieš jednu tabl. denne, tak prvý týždeň začni brať polovičnú dávku t.j. 1/2 tabl. 1/2 tabl. môžeš brať aj 2 týždne
ďalší týždeň alebo o dva zas o polovicu menšiu dávku t.j. 1/4 tabl.
autorka ak berieš jednu tabl. denne, tak prvý týždeň začni brať polovičnú dávku t.j. 1/2 tabl. 1/2 tabl. môžeš brať aj 2 týždne
ďalší týždeň alebo o dva zas o polovicu menšiu dávku t.j. 1/4 tabl.
@deti95060810 uvidím čo mi povie lekárka v auguste mám kontrolu
ked sa citis dobre skus, alebo zmen lieky, setralin vyrazne zvysuje chut do jedla tam je pes zakopany, poznam to, tiez som ho vysadila
ked sa citis dobre skus, alebo zmen lieky, setralin vyrazne zvysuje chut do jedla tam je pes zakopany, poznam to, tiez som ho vysadila
@zobaka cítim sa dobre nemám ataky ani úzkosti chvála bohu 😅 ale bojím sa no myslím že to skúsim vysadiť veď už to bude skoro rok a pól 😅len mám strach že vysadím a všetko sa mi vráti spat 🤣 ale už ďalej priberať nemôžem
@zobaka a keď si vysadzala bolo ti zle alebo niečo ?
@zobaka a keď si vysadzala bolo ti zle alebo niečo ?
@saruska1111 nebolo, trochu take tie mini zavraty taky cudny stav, ktory je vzdy pri vysadzani, inak nic
@zobaka cítim sa dobre nemám ataky ani úzkosti chvála bohu 😅 ale bojím sa no myslím že to skúsim vysadiť veď už to bude skoro rok a pól 😅len mám strach že vysadím a všetko sa mi vráti spat 🤣 ale už ďalej priberať nemôžem
@saruska1111 ved toto, ja som uz tri krat vysadzala a vzdy po 3-4 mesiacoch naspat depresie
@saruska1111 ved toto, ja som uz tri krat vysadzala a vzdy po 3-4 mesiacoch naspat depresie
@zobaka ja som depresie nikdy nemala chvála bohu.. tak to teda asi skúsim za skúšku nic nedám pri najhoršom sa vrátim naspäť apson budem vedieť že sertralin už nie 😅

@saruska1111 To chceš akože vysádzať bez dozoru lekára ? A je Ti prednejšia postava, ako psychické zdravie ?