Skúsenosti so sekundárnou epilepsiou a jej liečbou
Ahojte, chcem sa spýtať - ma niekto sekundárnu ( nadobudnutú ) epilepsiu a aký je jej pôvod ? Darí sa vám držať záchvaty pod kontrolou liekmi alebo čo ma najviac zaujíma - zmizli časom záchvaty úplne ? Mne epi začala ako symptóm nálezu na mozgu ktorý sa odstránil, no na mozgu už navždy zostane jazva ktorá môže epi dráždiť , vyvolávať. Záchvaty mám stále …no podľa lekárov je šanca že keď sa hlava zahojí, mozog odpuchne záchvaty pri dobrej liečbe liekmi odznejú - nakoľko neni primárna ale “ len “ sekundárna epilepsia . Dokonca povedali že je šanca na vyradenie liekov časom , rokmi …ak záchvaty nebudú . Máte niekto skúsenosť ? Ďakujem
dvera ma ziskanu epu zo zaciatku boli zachvaty niekolkokrat do mesiaca, neskor 1 za mesiac a rokmi sa zlepsoval stav, dnes je dospela a zachvaty uz nemala par rokov, postupne jej vyradili lieky a drzi sa klop klop klop ale je len otazka casu kedy sa to zasa nicim spusti. drzim palceky
Podľa mna TI už nikdy nezoberu lieky ostaneš navždy na liečbe.Ja mám epilepsiu teraz toho roku 17 rokov bez epileptickeho záchvatu a nedali mi ani vodičak mám veľa obmedzeni čo sa týka práce a pokiaľ budem žiť lieky budem brať takže podľa mna ked zachvaty máš stale tak lieky TI nevyradia vôbec.Ja som bez už niekoľko rokov a lieky musim.
@alickapusinka na vodicky mi povedali že musím mať 1 rok bez záchvatu aby som sa mohla vrátiť k šoférovaniu . A teda ako som písala, že v prípade že by záchvaty po tomto pooperacnom stave skončili sa zvyknú vysádzať tak uvidíme , každopádne sa teším že si tak dlho bez záchvatov , tam je pekne vidieť že sa to da …držím palce 🍀
dvera ma ziskanu epu zo zaciatku boli zachvaty niekolkokrat do mesiaca, neskor 1 za mesiac a rokmi sa zlepsoval stav, dnes je dospela a zachvaty uz nemala par rokov, postupne jej vyradili lieky a drzi sa klop klop klop ale je len otazka casu kedy sa to zasa nicim spusti. drzim palceky
@kacena4 ďakujem, cítim tam určitú nádej že to ide …dcére prajem aby nemala žiadny spúšťač a bola bez epi i naďalej, vela zdravia 🍀
@kacena4 a môžem sa spýtať čo bolo dôvodom spustenia epi ?
@alickapusinka na vodicky mi povedali že musím mať 1 rok bez záchvatu aby som sa mohla vrátiť k šoférovaniu . A teda ako som písala, že v prípade že by záchvaty po tomto pooperacnom stave skončili sa zvyknú vysádzať tak uvidíme , každopádne sa teším že si tak dlho bez záchvatov , tam je pekne vidieť že sa to da …držím palce 🍀
@anonym_autor da hned lekár neurolog trafil prve lieky 2 druhy záchvaty prestali predtým ekd som chodila k neurologičke ta zo mna urobila testovacieho králika len mi predpisovala tabletky všeliako do bludu lekár mi dal 2 a odvtedy záchvat nemá.A nie nie je pravda že po roku vratia vodičak
@anonym_autor da hned lekár neurolog trafil prve lieky 2 druhy záchvaty prestali predtým ekd som chodila k neurologičke ta zo mna urobila testovacieho králika len mi predpisovala tabletky všeliako do bludu lekár mi dal 2 a odvtedy záchvat nemá.A nie nie je pravda že po roku vratia vodičak
@alickapusinka ďakujem za skúsenosť, uvidíme ako to bude u mňa, sama som zvedavá. Ohľadne vodičáku - hovorím len to, čo bolo od kompetentných povedané mne osobne.. aká bude realita uvidím, až nato príde...
@alickapusinka ďakujem za skúsenosť, uvidíme ako to bude u mňa, sama som zvedavá. Ohľadne vodičáku - hovorím len to, čo bolo od kompetentných povedané mne osobne.. aká bude realita uvidím, až nato príde...
@anonym_autor jasne ved uvidiš
Byvala neuro sestricka, specializacia Oxford. Ano, je tam sanca, velmi vela pacientom epilepsia odisla.
Ak budes rok bez epi zachvatov cez den ( a dva roky v noci) - u nas sa to skratilo na polovicu, tak ti vratia vodicak.
Ta hlavna recovery mozgu trva 6 tyzdnov, ak zacnes chodit do roboty tak par time/ faze return, vela, ale naozaj vela odpocivat, neprestimulovavat mozog.
Do roku by si mala mat uplnu recovery. AK mas nejaky neurologicky deficit, tak tam sa v pohode aj do dvoch rokov a neskor urobi zlepsenie, ale tam ide o to, ze sa naucis kompenzovat.
@anonym_autor ja mam od puberty epi… a teda mne vysadili lieky eeg som mala čiste. Potom hned zachvat.. Som na liekoch 2 roky bez zachvatu.. Už mam aj vodičak… dufam ze to uz nikdy nedostanem

Podľa mna TI už nikdy nezoberu lieky ostaneš navždy na liečbe.Ja mám epilepsiu teraz toho roku 17 rokov bez epileptickeho záchvatu a nedali mi ani vodičak mám veľa obmedzeni čo sa týka práce a pokiaľ budem žiť lieky budem brať takže podľa mna ked zachvaty máš stale tak lieky TI nevyradia vôbec.Ja som bez už niekoľko rokov a lieky musim.